Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

tento blog nechápu!! Mne v Německu na dálnici zastavili dva Němci v civilu. Chtěli vidět doklady, zkontrolovali číslo motoru a pak se omluvili, že dostali hlášku že někdo ukradl podobné auto které vlastním. Chápal jsem je i když jsem s nimi mluvil z opatrnosti přes škvíru v okně a z auta jsem odmítal vystoupit což jsem jim vysvětlil, že to dělám z opatrnosti, že by mohli být falešní policajti. Na to mi řekli, že Asie začíná na českých hranicích.

3 1
možnosti
Foto

Pokud by mě policie zastavovala a kontrolovala s podezřením na kradené vozidlo nebo že hledají nějakého zločince nebo kradené zboží, tak s tím nemám žádný problém. Ale zastavovat normálně předpisově jedoucí vozidlo jen z důvodu, aby kontrolovali jestli  střízlivý řidič nepožil považuji za šikanu.

4 2
možnosti
Foto

Pane Makovče, dali vám nějakou pokutu, že policii označujete za lapky?

Pokud ano byla neoprávněná? Vyžadovali po vás úplatek?

Pokud vaše auto v noci kdy se dá předpokládat  výskyt opilých řidičů zastavili a zkontrovali, pak dělali přesně to co měli. pomáhali a chránili slušné lidi před opilci za volantem. Ostatně nechápu co vás na tom tak dráždí. V jednu dobu jsem dělal více než rok samé noční a i o víkendech a dýchal jsem po cestě z práce minimálně 2x-3x do měsíce a nikdy to netrvalo více než 1-2 minuty. Pravda po cca 20 kontrolách už mě pouštěli když zjistili, že jsem jeden z mála abstinentů v ČR

2 1
možnosti
Foto

Myslím, že to byli lapkové v policejních uniformách...:-) Můj syn jel naprosto předpisově, takže nebyl žádný důvod nás zastavovat, obtěžovat a zdržovat. Mrzí mě, že si stále velká část občanů nechává zdejšími politiky a jejich represivním aparátem k.let na hlavu...:-(

1 2
možnosti
Foto

Vážený autore, je mi líto, ale Vaše pohoršení není zcela na místě. V podstatě dělala policejní hlídka to, co od nich nejen stát, ale i občané očekávají. Pokud mohu posoudit, tak se ti policisté „chovali“ i slušně. Pokud znáte konkrétně Vámi jmenované případy, tak je to jiné. Ale ani zde není všeobecné odsouzení přípustné. Myslím, že vzhledem k vaší akademické působnosti, by neměl být problém posoudit, co je třeba nebezpečné zevšeobecňování, kterého jste se v určitém slova smyslu dopustil. Očekávám totiž, že analýza společenských jevů by Vám neměla být neznámou veličinou.

2 0
možnosti
Foto

Policie by neměla zneužívat své právo kontroly podezřelých osob na slušné občany, případně by neměla mít právo bezdůvodně občany obtěžovat. Za totáče jsem byl často bezdůvodně kontrolován a pokutován příslušníky VB jen proto, že jsem nosil dlouhé vlasy. Dnes je zvůle policie opět srovnatelná s totalitní bezpečností... a většině lidí to nejen nevadí, ale dokonce to schvalují...:-(

1 2
možnosti
PV

no ja nevim, co je na tom spatne, kdyz kontroluji ridice v noci z patku na sobotu? jo, mezi uterkem a stredou bych to chapal min, ale i tak delaji, co maji v popisu prace. mozna jste se mohl zeptat, kolik uz za vecer zastavili tech, co nadychali. Mozna byste se divil.

1 1
možnosti
Foto

I kdyby nadýchali všichni přede mnou, tak jim to nedává právo mě bez důvodného podezření ze spáchání nějakého trestného činu obtěžovat...:-(

0 1
možnosti
DV

Jo, jo, je zapotřebí nahánět čárky za pokuty, jinak šéfové nedají prémie. Že policajti mají zastavovat pouze v odůvodněných případech? Ale kdeže, jsme v ČR.

A ovce, které bečí, že nemají co skrývat a v předklonu se tlačí do fronty na policejní šikanu, mi jsou jen k smíchu. Koneckonců, někdo ty pokuty platit musí a já mám aspoň od policajtů pokoj.

3 1
možnosti
JR

J16a79r13a 30R98a33n53k

16. 3. 2015 17:27

Budete se divit, ale treba tady u mne se znacne snizila "nehodovost koncici smrti" od te doby, kdy policajti nektery den po Happy hour zastavi kazdeho ridice, stahnete okenko a on si strci hlavu dovnitr s otazkou, co jsem pila. Rychlost na dalnicich kontroluji i kdyz se tady jezdi maximalne slusne, platila jsem jen jednou, za vlastni hloupost.

1 1
možnosti
OK

Jezdí v naší zemi za volantem řidiči s alkoholem v krvi? Jezdí. Má smysl tedy řidiče kontrolovat a ty opilé sankcionovat? Má. Potud v pořádku. Tam spadá i váš případ.

Úplatky jsou jinou kapitolou.

3 1
možnosti
Foto

Nevím, proč mě má 500 metrů od domova, v noci, s nulovým provozem na komunikacích, bezdůvodně stavět a kontrolovat policie, která se ještě schovává v postranních uličkách, místo aby projížděla krajem a obcí a komplikovala život zlodějům?

2 4
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,87
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik