Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Ale jinak, prý jsme ve válce, elektřina není, lidé budou mrznout a vy se chcete dotovaně projíždět elektromobilem? :)

2 0
možnosti
JR

J78a64n 98R14á50ž

6. 9. 2022 14:25

Fiala před časem prohlásil: "Jsme ve válce!" Na to se šíří po netu vtipná replika: "Fiala a jeho vláda skutečně ve válce je...s občany země, kterou má spravovat primárně v jejich zájmu"

0 0
možnosti
ZZ

Mám vážné obavy, že právě ČEZ byl hlavní brzdou rozvoje využití solárů pro fyzické osoby. Podmínky, které dosud dává producentům elektřiny, jsou hodně diskriminační.

;-(

0 0
možnosti
PK

Nějaký optimální postup neexistuje. Poněvadž těch elektromobilistů je pár kousků, tak bych tam ten Váš tarif nechal. To je vždy řečí pomáhat nejchudším - ale kdo takový ještě je a kdo už ne? Někdo kouří, jiný má psa, třetí škudlí a pak si vyrazí u moře z kopejtka...

3 0
možnosti
Foto

Souhlasím, ale nejde o ten tarif, ale o plošné přidávání. Buď plošně všem, protože to je administrativně nejjednodušší a tedy nejlevnější nebo podpořit jen ty skutečně potřebné, a to bude určitě méně než polovina obyvatel...

1 0
možnosti
AM

Jestliže máte v důchodě na koupi elektromobilu určitě příspěvek nepotřebujete nebo jste jej chtěl darovat někomu, kdo jej opravdu potřebuje ?

0 3
možnosti
Foto

Ojetý elektromobil je znak luxusu? Jsem proti plošným sociálním dávkám a nesmyslné diskriminaci některých občanů? Pokud mají někteří důchodci na to, pořídit si psa nebo kočku, tak potřebují příspěvek? Pokud někdo kouří, tak potřebuje příspěvek? Pokud má někdo tetování, potřebuje příspěvek? Kde berete tu jistotu určit, kdo příspěvek potřebuje a kdo ne? Pokud na to máte křišťálovou kouli nebo protly, tak je nabídněte panu Síkelovi nebo rovnou panu premiérovi...

1 0
možnosti
JK

Kritizujete, že za války se přijímají nepříjemná válečná opatření. Zajímavé.

0 0
možnosti
Foto

Nějak jsem nepochopil Váš příspěvek. Píši o nesmyslnosti plošných podpor a bezdůvodné diskriminaci některých obyvatel. O válce ani válečných opatřeních tam nic není. Možná jste si spletl můj článek s jiným...

1 0
možnosti
JK

Hezký příspěvek. Nechci soudit zda elektromobil se sluší dotovat, nebo ne, mě na tom zajímá něco jiného. Vláda tímto rozhodnutím bodá kudlu do zad tomu Green dealu, jak se k tomu postaví zdejší odpírači vlády i zeleného údělu zároveň. Pochválí vládu, nebo budou obhajovat Green deal? Toť otázka? ;-)

1 0
možnosti
Foto

Elektromobil jsme si pořídili bez ohledu na dotace... Dotace obecně jsou dle mého názoru špatné, deformují tržní prostředí a vytváří prostor pro korupci.

Pomoc slabším a potřebným by měla být striktně adresná.

1 0
možnosti
VB

Kolik Čechů je schopno kvůli letošní "nejisté" zimě hodit přes palubu TGM, Jana Palacha, Václava Havla? Myslím, že většina zůstává vyhraněná proti Kremlu, proti Putinovým pohrůžkám v podobě jader. hlavic a rizik z ostřelování jader. elektrárny na Ukrajině, že většina se nechce znovu stát otrokem totalitního režimu. Takže mysleme: vzdejme se ruského plynu, převěďme dodávky paliva pro české reaktory v Temelíně a Dukovanech na západní výrobce (neberme je od Putina), přechodně omezme spotřebu energií "nebolestným" způsobem (Španělsko zakázalo v noci osvětlovat různé budovy apod., omezilo klimatizaci, uspořilo za dva týdny cca 10 % energie), z mimořádné daně pro určité firmy pomáhejme nejchudším a pomozme městům posílit výrobu elektřiny a tepla z obnovitel. zdrojů, mj. z komunál. odpadu, z kanalizace, čistíren odpad. vod apod.

2 0
možnosti
JK

Souhlasím, postavme se rovně, nehledejme chyby v zahraničí a udělejme to co umíme. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,73
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik