Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J28a46n82a 96N61o74v88á

23. 3. 2014 14:30

Pokud pustíte většinu peněz ze státních rezerv tak čelí dvěma velkým rizikům - krach a rozkradení.Pokud je tam necháte,čelí jenom rozkradení,ale už jen velmi nepravděpodobně rozkradení pod výmluvou krize.Vyvádět většinu státních financí ze státních rukou se nikdy nevyplatilo.Souhlasila bych max.s investováním menšího procenta.Pokud máte zkušenosti s kuponovou privatizací a penzijní reformou víte své.Penziják je průměrný spořící účet a stát platí velké peníze za to,aby mě jakby dotoval.Musím být celý život klientem jednoho soukromníka,abych mohla vytáhnout na stará kolena peníze stejně ze státu(své příspěvky na důchod z platů)i tak díky inflaci skončím v mínusu.Jediný přínos je,mám-li štědrého zaměstnavatele,pak si můžu peníze od něj za čas vybrat.To mohli raději podpořit nenáviděné odbory.Podle mě jen pračka pro penziják s velkou státní vyhrožovací kampaní.Pojišťovací poradci nabírali členy rok dopředu a slibovali vily,měli zkušenosti ze Slovenska a informace dřív než veškerenstvo.Stejně jako privatizace,kde se rozkradly podniky za miliardy a výsledkem byl schodek,který si užíváme ještě dnes,zhasla tím i zaměstnanost.Obecně co se z našich výplat do státu naleje se obratem zpronevěří v podnikání.Bojíme se,že si peníze někdo nechá,proto byla ČNB ne soukromý sektor,který se chová nestabilněji.Stačí říct,že byl špatný rok,společnosti neručí nikdy za nic.Obecně za podnikání tu ručí jen živnostník.A za peníze státu pak nikdo.Ve světě,kde se 50% obyvatel planety dělí o 1% světového bohatství a všechny finance planety vlastní 1 rodina a pod nimi drží v rukou ti,kteří určují ceny a kurz,je debata zbytečná.Přesto je třeba říct,že lidé hromadně okrádají stát i protože stát okrádá je a dělá si pro to i zákony.Lidi tady ani v USA demokracii nikdy nepochopili,mnozí nejsou schopni,jiní ochotni,proto v praxi neexistuje.Stát měl držet potřebnou část otěží a bránit lid před zlodějnou.Ale zlodějům se hodil chaos a nezájem lidí,dosáhli na posty a zcizili majetky.To je ten problém v ČR.

0 0
možnosti
VH

1. Jak se nazývají investice (z hlediska durace), se splatností mezi 6 a 10 roky?

2. Takže roční vývar oněch asi 36 mld. (jak se uvádí) bude 75 miliónů. Jistě, jsou dobré - ale aby to bylo na takový humbuk ....  (Mimochodem: budou tyto peníze volné celý rok? A nekoupil stát náhodou sví vlastní peněžní pokázky?)

1 0
možnosti
Foto

Těší mě Váš odborný zájem a přeji Vám hodně trpělivosti a úspěchů ve studiu. Na dané téma existuje spousta odborné literatury (i v češtině), jejímž studiem si můžete prohloubit Vaše znalosti.

ad1) Záleží na Vašem úhlu pohledu. Můžete si je zadefinovat jak jako dlouhodobé, tak i střednědobé. Ve svém blogu jsem se durací nezabýval.

ad2) Souhlasím s Vámi, že humbuk,který kolem toho novináři udělali byl nepřiměřený a vedený snahou novinářů, tuto relativně drobnou a  standardní operaci MF skandalizovat. (Za dob Kalouska by si jí novináři ani nevšimli...). Pokud vím, tak stát nenakupoval vlastní pokladniční poukázky (ale nelze to zcela vyloučit), ale šlo o termínované vklady. Nerozumím Vaší otázce, jestli budou "volné celý rok". Zkuste to formulovat precizněji. Pokud budete chtít detailnější informace, doporučuji Vám se s dotazem obrátit přímo na MF ČR. Přeji Vám úspěšný den.:-)

0 0
možnosti
Foto

R^  Karma. A buďme v naději, že se možná některým i rozsvítí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,87
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik