Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Vytváříte o sobě dojem finančního odborníka. Pokud jste však nepochopil výhodnost Kalouskovy operace, je to s Vašimi znalostmi opravdu zlé!

   Stát prodal část svých akcií ČEZu.  Čímž spadl jeho podíl krátkodobě pod 2/3.  Protože však společnost nesměla vlastnit vlastní akcie, snížila vlastní jmění (zrušením vlastněných akcií) a státu zůstal 70% podíl? A výnos z prodeje akcií.  Co na této akci (kterou dělají hnusní kapitalisté "každou chvíli") bylo špatně? Snad jen to, že byla provedena za nenáviděného Kalouska.

0 0
možnosti
Foto

Celá transakce poškodila minoritní akcionáře a samotnou společnost ČEZ. Peníze, které stát za prodej akcií získal se "projedly" v běžném rozpočtu, místo aby byly rozumně investovány (penzijní reforma, infrastruktura, školství, zdravotnictví,atd.). Stát by se měl chovat jinak než Vaši "hnusní kapitalisté", protože by měl plnit jiné funkce. Článek nebyl o odkupu vlastních akcií ČEZ, ale děkuji za námět. Dojem finančního odborníka nemusím vytvářet, protože jím jsem...:-)

0 0
možnosti
JM

Obávám se, že ČEZ by neměl problémy jen na Balkáně, ale v kterékoli zemi, ignorování zákonů mu projde jen v Česku.

0 0
možnosti
TB

které zákony ČEZ porušuje? V oblasti jádra asi těžko, naše bezpečnostní jištění je lepší než mají jiné státy v Evropě,které vyrábějí proud z jádra.

0 0
možnosti
JS

Namám zájem fandit ČEZu, ale "odborník" by si měl zjistit fakta. Opční progam v ČEZu vznikl v roce 2003 za vlády Špidly a ministra finací Sobotky a to v době, kdy se hodnota akcií ČEZu pohybovala okolo 100 Kč za akcii a dividendy se nevyplácely. Takže žádná opoziční smlouva.

1 0
možnosti
Foto

Opční program je na samostatný "příběh". Vím přesně kdy, proč a jak vznikal (jsem nepřímo spoluautor...). Jaká fakta máte na mysli?

0 0
možnosti