Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Nedovedu si představit důstojnou budoucnost České republiky a jejich občanů v Evropě bez obnovení základní ekonomické nezávislost..." A jak si prosím takové obnovení představujete?

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za námět na nový článek. Jenom stručně: začal bych vytvořením "Fondu budoucnosti" (obdoba norských suverénních fondů), kam by plynuly všechny platby za jednorázové prodeje státního majetku (které se dodnes projídají v běžných rozpočtech) a těžbu přírodního bohatství. Do fondu bych vložil všechny podíly státu v obchodních společnostech (ČEZ, Budvar, ČD, Č.pošta, MERO, Čepro, Český aeroholding,...), aby bylo spravovány profesionálně a ne jako zásobárna trafik pro vysloužilé politiky a jejich kamarády. Tento fond by posléze investoval....a věřte, že ve velice krátké historické době (50-100 let) bude suverenita České republiky obnovena. Naši politici bohužel vidí dopředu jen na příští rok, nebo čtyři (do dalších voleb).

2 0
možnosti
Foto

Tak si někdy myslím, jestli by nebylo lepší, kdy se Čechy a Morava staly spolkovými zeměmi SNR. Lužickým Srbům je tam dobře a Moravané by se tak konečně dočkali sebeurčení. Stejně všichni spějeme do Evropské federace a tak bychom měli náskok.

2 0
možnosti
TT

"Lužickým Srbům je tam dobře" natolik, že např. město Zhořelec je vylidněné (všichni "mladí", tzn. ekonomicky aktivní obyvatelé museli kvůli nulové poptávce po pracovních silách prchnout na Západ), a radnice pořádá masivní nábor v ČR, jestli by se tam přece jenom někdo nepřestěhoval a nezkusil tam podnikat - se zajímavou finanční podporou, než tam ten ráj vymře... ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,87
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik