Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TN

T24o68m69á71š 77N65o36v44ý

12. 3. 2014 16:33

Naprostý souhlas s názorem pana Makovce na situaci JOB AIR Technic.

V uvedené kauze jsou zajímavéněkteré skutečnosti:

·               -     Jak jemožné, že doposud orgány činné v trestním řízení neřeší"podnikání"  Daneše Zátorského, které bylo založené "eufemisticky řečeno" na dotacích -jinak na vysávání státu. Tento podnikatel, kromě jiných aktivit, založil avysál spořitelní družstvo Unibon. Pár dnů před krachem vycouval z Unibonu astát zaplatil ztrátu ze záručního fondu! Obdobně vycouval zdozorčí rady JOB AIR Technic a převedl svůj podíl a tedy i dluhy v řádustovek milionů na současné majitele a vedení firmy JOB AIR Technic, cožjsou majitelé s.r.o. s odpovědností ve výši 110 000,-Kč!!! (Slovy: stodeset tisíc korun!!!)

·              -      Vezveřejněných materiálech (Justice cz) k insolvenčnímu návrhu ČEB uvádí, že JOBAIR od roku 2007 neplnil své závazky. Na čínátlak a kdo v ČEB odsouhlasil, že do poslední chvíle byly touto státníbankou poskytovány další a další finanční půjčky, přesto, že podnik (kromějiných dluhů) neodváděl ani platby (sociální a zdravotní ) za své zaměstnance.Vždyť podmínkou pro jakoukoliv dotaci od státu je, že žadatel není dlužníkemtěchto institucí!

·                 -   ČEB a dalšímbankám nevadilo, že výroční zpráva s účetní uzávěrkou za rok 2009 byla naKrajský soud odeslána až v roce 2013? Nechyběla jim při posuzování žádostí opůjčku v řádu stovek milionů?

·                 -   ČEBnevadilo, že ve zprávě nezávislého auditora z roku 2010 ve výroku auditora(dat. 26.9.2011) je uvedeno: ..."Uvedené skutečnosti vyvolávajípochybnosti o schopnosti účetní jednotky pokračovat v činnosti v dohlednébudoucnosti."           - Proč neník odpovědnosti voláno vedení firmy? Podle platné legislativy je management povinenvyhlásit úpadek, jestliže dojde k předlužení firmy. Ve zprávě prozatímníhoinsolvenčního správce ze dne 28.2.2014 je uvedeno, že společnost JOB AIRTechnic je dlouhodobě předlužená (viz Justice, insolvence JOB AIR Technic).

1 0
možnosti
VH

Krásně vymyšlený odhad. Upřímně: v životě jsem neslyšel, že by jakákoliv banka půjčila, pokud by investor nevložil také své prostředky. "Podpůrné banky" (ČEB /i ve vašem případě? šlo o export?/,  EIB) minimlně dvacet procent, komerční začínají na pětadvaceti.  Podobné platí pro fondy EU.

   Takže nás zase někdy odb/p/orně poučte.

1 0
možnosti
Foto

Vycházel jsem pouze z veřejně dostupných dat. Pokud máte přesnější údaje, tak je prosím můžete uvést v diskusi. Rád se poučím. Děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,86
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik