Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

To už se jen blížíme tomu kýženému vrcholu demokracie,  svobody a pravdolásky...

0 0
možnosti

Ta cenzura tady není až po 25 letech,

ale přišla už mnohem dřív a běží naplno. Tu drzost nedávat projevy, či vyjádření presidenta ČR je jenom vrchol politické drzosti vůči všem občanům naší země stejně, jako odmítání archivace záznamů z jednání poslanecké sněmovny a senátu.

Občané nejsou zvědaví na nějaká rozhodnutí rady, která je zpolitizovaná, ale zajímá je, aby veřejné sdělovací prostředky přinášely různé informace o dění ve společnosti, o zákonech a jejich dopadech na občany a rozhodně odlišné projevy a vyjádření vrcholných politiků parlamentních i neparlamentních politických stran a hnutí.

Vypadá to, že je tady zase jedna politická linie, úplně stejně, jak to bylo za komunistů. To jsme se potom příliš daleko nedostali.

Karma!

6 2
možnosti
Foto

Dal jsem vám sice karmu, ale přesto bych si dovolil oponovat. Pokud existuje něco jako kodex ČR, který zakazuje používat vulgarismy, tak by to měl respektovat i prezident, protože by nikdo neměl nutit někoho jiného, aby zkrátka nedodržoval pravidla. Pan prezident není nad institucemi. Pan prezident o tom kodexu věděl, když tam šel dělat ty Hovory.  Reakce ČR je přirozená. Jiná být ani nemůže.

Příklad: bude web, který bude nabízet zavěšení fotek každému, kromě těch neslušných.

Já tam si zavěsím ty neslušné. Jedná se snad o cenzuru?

4 1
možnosti
Foto

Nechci polemizovat o vhodnosti nebo nevhodnosti slovníku použitým prezidentem Zemanem, ale vzpomínám si, že písničkář J.Dědeček použil na shromáždění na Letné v listopadu 1989 v textu své písně (Vraťte mi nepřítele) vulgarismus a přenos pokračoval dál a nikdo na základě toho nepožadoval znovuzavedení cenzury nebo předtáčení všech akcí organizovaných Občanským fórem...:-)

2 0
možnosti
KD

Česká televize představuje největší mediální hnůj po roce 1989 a Český rozhlas díky zanedbatelnému počtu posluchačů je už jen taková menší kopka toho hnoje.

Zajímavé je, že v Senátu je stálá komise pro sdělovací prostředky a její předsedkyní je modrá Filipiová, členem této komise je třeba i pan Mathé.

Ta komise je naprosto nečinná, ale příplatky k platu za svou pozici členové jistě berou.!!

6 0
možnosti
MS

10x jsem se zarek ze tady ty kraviny nebudu cist a komentovat.[>-] 

Takze s bohemRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRv

0 6
možnosti
KD

Dala jste málo smajlíků;-)

4 0
možnosti
RK

R32a72d77e70k 39K21u97ť97á88k

28. 12. 2014 17:50

Četl jsem spousta textů o nevymáchaných ústech prezidentových, ale podstatně méně jich bylo o tom, co vlastně řekl. Neustále forma vítězí nad obsahem.

4 0
možnosti
VH

Mýlíte se. Jako zde častokrát. Za rozhodnutím předtáčet Hovory z Lán nestojí primárně Rada, ani ČRo, ale pouze a jenom pan Ing. Zeman.  Předtáčení se opravdu dělo i z důvodů cenzury.  Chci a požaduji, aby jakékoliv projevy člověka, kterého rodiče nenaučili základním principům slušného chování byly cenzurovány. Já oplzlosti z mnou placených (ba ani jiných) medií slyšet nechci.

2 8
možnosti
Foto

Mýlit se je lidské,ale setrvávat v omylu ďábelské...:-)

4 0
možnosti
Foto

R^

Je třeba rozlišit dobře, že problém obsahuje dvě otázky, které nelze sloučit do jediné:

1) President republiky byl zcela oprávněně kritizován veřejností, že se vyjadřuje zcela neadekvátně svěřenému úřadu.

2) Zcela oprávněnou kritiku politické Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, která se předcenzurou, nebo přímou cenzurou, pokouší chránit občany před výroky jejich presidenta.

3) Výrok o nutnosti rozmetání stávajících veřejnoprávních stanic se zdá být poměrně rozumný. A pokud by byla zároveň rozmetána Rada, patrně by to bylo jen správné.

Problém ovšem leží i v tom, že pokud jsou veřejnoprávní média placena z rozpočtu, patrně vždy budou zpívat píseň těch, kteří mu prostředky přerozdělí, nikoliv těch, kteří jsou nuceni to fakticky platit.

6 1
možnosti
Foto

Veřejnoprávní média nejsou placena z rozpočtu právě proto, aby nebyla závislá na státu.

0 0
možnosti
JR

J28a15n 81R51á83ž

28. 12. 2014 15:06

Dal jsem karmu!

5 0
možnosti