Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Spousta menších úspěšných ryze českých firem byla prodána poněkud zvláštním způsobem: Přišel zástupce zahraničního konkurenta a nabídl dvě možnosti: Buď vás koupíme, nebo vás zlikvidujeme (myšleno vytvořením "dočasně" levné konkurence.)

Dá se nějak proti tomu bránit?

0 0
možnosti

Dá nebo dalo se ! Minimálně do doby vstupu naší země do EU. Pokud by stát po kritickou dobu podniky subvencoval. Mohl za to získat vlastnický podíl a ten následně zpeněžit. Ovšem to by nesměli být politici, kteří o tom v té době rozhodovali , prodejné cosi .

1 0
možnosti
Foto

J33a53n 41H67a84v69e90l61k70a

18. 12. 2014 18:56

Například Česká pošta nikdy prodána nebyla a žádní cizáčtí vlastníci z ní nemají ani halíř. Ale my z ní nemáme taky nic, protože na nějaké doručování balíků pošta už dávno tiše rezignovala. Stalo se z ní doupě hazardu (pokaždé tam přede mnou stojí ve frontě někdo s tiketem) a slabší odvar vietnamské prodejny haraburdí. Akorát že i ti Vietnamci běžně nabízejí možnost platit katrou (na rozdíl od pošty :-). To se vám líbí? Tak je to jako lepší, než třeba u Spořitelny, ze které zahraniční management udělal uživatelsky velmi vstřícnou, hezkou a spoolehlivou banku? Víte vůbec, co kritizujete a proč?

0 0
možnosti
Foto

Česká pošta je průšvih, ale příčinou není to, že je pošta státní podnik. Příčinou špatného stavu České pošty je její neprofesionální "řízení" kamarády politiků s hlavním cílem obohatit sebe a své kamarády...Ten vtip se spořitelnou jste si mohl odpustit...:-)

0 0
možnosti

A70n14n12a 78V35e45s41e67l16á

18. 12. 2014 15:11

Možná než začnete psát podobný článek by bylo vhodné vzít nějakou rodinu a dojít s nimi na úřad práce a žádat s nimi o sociální dávky.

1 0
možnosti
Foto

Nějak jsem Váš příspěvek nepochopil...:-(. Máte na mysli nějakou konkrétní rodinu? Platím docela vysoké daně a za posledních 25 let jsem na všech daních zaplatil dohromady přes 30 mil. korun. Ano, vím, že je to málo a musím se více snažit...:-),ale pokud budu mít možnost, místo placení daní "sponzorovat" nějakou konkrétní rodinu, tak to určitě uvítám...

0 0
možnosti

To jsme to dopracovali. Na protest asi prodám svoji bronzovou plaketu brigády socialistické práce.:-(

2 0
možnosti

...každý kdo si to pozorně přečte s náznakem otázek tak celkově v závěru si dokonce sám odpovídáte na otazky a ostatní je forma konstatování na stav věcí u kterých se ale bohužel nic nedá změnit a jak říkám bohužel....

0 0
možnosti
Foto

Nic není na věčné časy a vše se dá změnit, (bohudík nebo lidem dík?)...ale obvykle to dá hodně úsilí...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,86
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik