Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nereálné úroky oproti bankám? Uvědomte si, že z bank odsávají zisk akcionáři ve formě dividend na úkor střadatelů. U záložen to není, tam mají podíl na zisku pouze družstevníci. Banky naučily lidi na to, že peníze u nich uložené ztrácejí na hodnotě. Ale to je špatně :-( Lidem je to asi fuk, když tam ty peníze nechávají...

1 0
možnosti
VH

Aha.  A jak si představujete efektivní rozkrytí majitelů - osob, je-li členem a.s.

  Jinak majiteli jsou družstevníci, tedy v případě osob či s.r.o. jsou dohledatelní.  U cizích subjektů dohledat nelze (problém akcií, i akcií na jméno - pokud je drží společnost ze Somálska.

0 0
možnosti
Foto

ČNB má ze zákona možnost požadovat rozkrytí vlastnické struktury do úrovně "konečného vlastníka" (beneficial owner), a v případě neposkytnutí těchto informací má ČNB možnost odebrání (neudělení) příslušné licence.

1 0
možnosti
Foto

On to není jen problém českých kampeliček.

Uměle stlačené úrokové míry státních dluhopisů nutí velké finanční hráče investovat do rizikovějších produktů. Mnohé penzijní fondy stále předpokládají roční zhodnocení zhruba 8 procent. To dnes v oblasti dluhopisů nikde neseženete. A tak hup do víru akciového kasína!

1 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,87
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik