Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Politický tlak přispěl k pádu socialismu ale nebyl rozhodující, tím byl tlak ekonomický.

Imigrační vlna přispěje k pádu nebo urychlí zásadní restrukturalizaci západního socialismu. Opět ale není tím rozhodujícím. Rozhodujícími jsou nefunkční a nesystémové vazby a procesy tím západním socialismem vytvářené.

4 0
možnosti
PS

P83e79t93r 52S18k82á21c97e88l

23. 8. 2015 21:20

Otázka pro autora:

Taky se přikláníte k názoru, že EU vedou blouznivci z pařížských barikád, kteří zapalovali auta na bulváru Saint Michel v roce 1968?

Zdravého rozumu je nám třeba a bude líp...R^

2 0
možnosti
Foto

Jsou tam i takoví, ale nemyslím si, že je to ten hlavní faktor současného postupného rozkladu EU...

2 0
možnosti
IM

I84v44o 80M74i35l57d37a

20. 8. 2015 9:03

...a naši vnuci si budou vybírat manželku jen podle očí, nic jiného z děvčat v tu dobu už, bohužel,  jen tak neuvidí...

2 0
možnosti
AV

To skončí i důchody v Západní Evropě ?

1 0
možnosti
Foto

Ne (s vysokou pravděpodobností), protože průběžné důchodové systémy zkrachovat nemohou...:-)

3 0
možnosti
VM

Souhlasím. Západní socializmus narostl do obludných a nezvladatelných rozměrů. Viditelnou špičkou ledovce je Řecko. A to, že tomu v Evropě, tedy v řecku mohlo dojít, je jenom důkaz toho, že se to děje. Sociální systémy zemí EU kolabovaly už před uprchlickou vlnou. Tohle bude poslední kapka. A myslím, že i těch 5 let je dlouhá doba. I tzv demokracie si bude muset uvědomit, že nemá prostředky na pseudohumanitu.

Nikdo si nechce připustit, že současný systém rostoucích zadlužení jednotlivých zemí, tedy život na dluh s vysokým úrokem, je vlastně už krachem.

Osobně vidím v současné uprchlické vlně vodu na mlýn amerických bank. Jestli to tedy nebyl záměr. EU situaci finančně nezvládne, to už je dnes jasné. No a schválně, od koho si půjčí na sakra slušný úrok?

8 0
možnosti
Foto

R50o46m78a76n 49K14o64z17e71l

19. 8. 2015 23:57

Tak za deset let fajn...akorát něco podobného už slýchám 17 let, že jsme těsně před krachem..poprvé to říkal Miloš Zeman v r.1998 po převzetí vlády, když se vyjadřoval ke Klausovu bankovnímu socialismu, pak jsem to slyšel v roce 2002, že se Špidlovou vládou zkrachujeme, pak v roce 2006 to zas tvrdil Vlastimil Tlustý, že jsme těsně před krachem. 

Sluníčko v posledních dnech skoro nesvítilo....

1 5
možnosti
OS

A pak někdo přišel na to, že stačí natisknout víc €€€€ééééček.:-P

4 0
možnosti
Foto

Podle dnešních LN Němci zvažují omezení vlastnických práv majitelů nemovitostí, tyto hodlají zabavit za účelem ubytování azylantů. Mělo by se jednat o byty a domy, které nejsou trvale obydlené. Stát by měl nabídnout finanční kompenzaci.

je to na str.12 (Azylanti versus vlastnická práva, Marek Kerles)

4 0
možnosti
Foto

Současný režim nemá se socialismem nic společného. A nezničí jej ani tak běženci, jako spíše bankovní parazité.

7 3
možnosti
JL

Taky bych řekl, že na Západě vládnou korporace a politicko-kapitalistické mafie. To, že bohaté země jako Británie, Německo, Skandinávie či Francie mají vysoké sociální podpory, ještě neznamená, že jde o socialismus, je to spíše hybrid svobody pro velkokapitál a uplácení lidí soc.dávkami, aby se nebouřili. Řekové si mysleli, že si mohou dovolit vše, protože jsou exkluzivní turistická destinace, jak je vidět - nemohou. Němci se trestají sami - pouštějí si do země statisíce imigrantů, což jim může rozvrátit politický systém. Jediný, kdo reaguje, jako by měl zdravý rozum, je Maďarsko, ale svým způsobem i Řecko a Srbsko či Makedonie - nechávají utečence procházet dál do bohatších destinací, kde jsou prachy a blondýnky. :-):-);-) To zatím chrání i nás, blondýnek u nás dost, ale peněz na podpory málo, i když si Češi myslí, že hodně, to je ovšem jen relativní a Syřané jasně ukazují, co si o nás myslí - jedou dál. Němci se nás teď budou snažit donutit, abychom zvýšili kvoty a pár desítek tisíc migrantů si každý rok vzali do péče. Ale kam s nimi, když jsou české úřady tak pružné, že jim dělá potíže uhasit jeden hořící sklad s výbušninami?

2 0
možnosti
BP

Logické,stručné,exaktní ...R^

6 0
možnosti
AK

Dávám tomu rok, maximálně dva. Problém západní Evropy je to, že se nepoučili z chyb

10 0
možnosti
VM

Je nejvyšší čas na výměnu politiků !

3 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,86
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik