Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J23o44s45e31f 98J93ů51z61a

5. 2. 2015 9:31

Mám výhradu k tvrzení, že využitelnost omezuje malý počet držitelů elektronického podpisu.Místo drahého elektronického podpisu stačí bezplatná datová schránka (pojmy drahý a bezplatný brány vůči nákladům uživatele - fyzické osoby, nikoli celkovým objektivním nákladům provozu systémů), kterou má asi výrazně více lidí.

0 0
možnosti
LJ

Jak FU tvrdě sankcionuje?

0 0
možnosti
Foto

Za opožděné podání daňového přiznání minimálně 500,-Kč (i kdyby daňová povinnost byla 1,-Kč). Výše úroku z prodlení odpovídá ročně výši repo sazby stanovené Českou národní bankou, zvýšené o 14 procentních bodů, platné pro první den příslušného kalendářního pololetí. Vzhledem k prakticky nulové inflaci a je aktuálních 14,05% na úrovni lichvy...:-(

0 0
možnosti
Foto

V95ě22r17a 36J92a32n22ů

8. 1. 2015 18:54

K tomu vraceni přeplatků, přečtěte si zákon 280/2009 Sb. daňový řád, tam je řečeno vše o lhůtách, jak k placení nedoplatků, tak ke lhůtám pro podání přiznání a i ke lhůtám pro vracení přeplatků.

0 0
možnosti
Foto

Zákon jsem přečetl, ale nějak nerozumím tomu, jak to souvisí s mým návrhem na povinnost státu vyplatit  přeplatek daně do 5 dnů od podání daňového přiznání...:-)

1 0
možnosti
VH

Nevím, jakou platbu daně z příjmu máte na mysli.

  Za závislé činnosti? Asi nesmysl

  Z příjmu právnické osoby?   Takže bude firmy finančnímu úřadu poskytovat výsledovku, kterou dělá tak, jako tak? Plus doklady o případných daňových úlevách (které musí shromáždit tak jako tak? A hudá: FÚ dodaná čísle sečte, případně odečte, vynásobí procentem daně a strašně podniku pomohl.

  OSVČ?  Mám k dispozici prográmek, do kterého vložím (kromě osobních údajů) cca osm čísel a z prográmku vypadne daňové přiznání, přehled o příjmech (sociálka) a přehled OSVČ (VZP).  Vyplnění i pro velkého moulu tak na hodinu. (Příprava - podklady - může být dlouhá, ale té Vás FÚ nemůže zbavit).

  Vždy musíte jako podklad pro FÚ vyplnit to, co je v daňovém přiznání. Takže nevím, co by se ušetřilo.

   PS: Pokud podnikající (PO či FO) potřebuje k průkaznosti účetního, bude ho potřebovat tak, jako tak. Pokud chce daňového poradce, není minipodnikem.

0 0
možnosti
VH

Ještě PS: Mně konec lhůty nezajímá. Zpracování Přiznání je jednou z mála činností, kde nepůsobí prokrastinace - 25. 03. ještě fronty nejsou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,87
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik