Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Článek na intelektuální úrovni jeho adresátů... Aneb, k ničemu... Nezlobte se, ale tohle dneska dokáže vyprodukovat snad úplně každý.

0 0
možnosti
Foto

Rád si přečtu nějakou Vaši konkrétní radu. Děkuji za příslušný odkaz na Váš text.:-)

0 0
možnosti
PH

P49e90t36r 97H11a61n31á78k

23. 1. 2015 19:49

Zkuste investovat do zemědělské půdy, viz fondpudy.cz

0 0
možnosti
Foto

Do půdy samozřejmě investuji, ale asi jste můj článek nečetl, protože ten se zabývá investováním  relativně volných prostředků s preferencí likvidity, což se v žádném případě netýká zemědělské půdy...:-). Asi se z Vaší strany nejedná o diskusní příspěvek, ale o (trapný) pokus o reklamu...:-)

0 0
možnosti
JK

Ono to vypada lakave, ale nemate zaruceno ze CEZ ci KB za rok nebudou na 50% sve ceny. Napr. kdo takhle (relativne nedavno) kupoval CEZ za 1300,- tak se zhodnoceni asi nikdy nedocka.

0 0
možnosti
Foto

Žádná investice není nikdy zaručená...:-)V textu riziko zmiňuji, a myslím, že je odpovídající. Pokud mně nepůjde o kapitálový zisk, tak mám jistou úroveň dividendového výnosu. Pokud akcie nakupuji průběžně, tak moje pořizovací cena kopíruje vývoj na trhu, atd,atd.,...Pokud bude "slušná" inflace, tak se dočká i ten, co kupoval ČEZ za 1 300,-Kč.

1 0
možnosti
Foto

I42v29o 31C18i86l77i44c58h

22. 1. 2015 19:47

Není lepší investovat v zahraničí? Třeba přes E&S Investments?

0 0
možnosti
Foto

Navrhuji jednoduchou investiční strategii, bez měnového rizika a o minimálních transakčních nákladech: rozhodnu se pro jeden titul (KB nebo ČEZ) a když mám volné prostředky, tak nakupuji a když potřebuji dodatečnou hotovost, tak prodávám. Nic neanalyzuji, nedělám "intraday trading", navíc můžu být klientem ČEZ nebo KB, a tak mě cena za energii nebo poplatky "bolí" trochu míň...:-)

0 0
možnosti
PK

P26a35v38e21l 20K37u74r10a37l

22. 1. 2015 18:26

Pokud by se ekonomika vyvíjela cyklicky tak by přeneseně řečeno - po jednom roce v kterém je inflace 2 procenta měl následovat rok v kterém je deflace 2 procenta - aby se kruh uzavřel a situace se vyrovnala.

Já si dovedu představit že centrální banky v případě potřeby do ekonomiky uvolní nějaké peníze - ale měl by existovat závazek do kdy budou tyto peníze zcela bez náhrady staženy z oběhu.

0 0
možnosti
Foto

Ekonomika je "živý" organismus, takže neplatí vždycky prosté počty, ale s tím závazkem (nějak formulovaným), při nezodpovědnosti politiků a centrálních bankéřů to dává smysl...

0 0
možnosti
Foto

Obchodovat přímo s akciemi si vyžaduje znalosti, zkušenosti ale především čas na zkoumání všech aspektů. Statisticky 90% lidí na tomto prodělá, aby zbývajících 10% (zpravidla těch nejbohatších) mohlo vydělat. 

Pokud nevíte co s penězi, tak já bych doporučoval podílové fondy. Rozdělit portfolio mezi dynamické a konzervativní a ten výnos za rok se dá +/- kolem 7% udělat. Samozřejmě nejlépe s pravidelným investováním, ale na to každý nemá. Hlavně tady jde jen o počáteční výběr a pak se tomu už člověk věnovat nemusí.

1 1
možnosti
Foto

Vámi uváděná statistika se týká kasina, obchodování na tzv. forexu a asi i většiny Vámi uváděných podílových listů...:-). Uvádím dva "jednoduché" tituly (ČEZ a KB) a mnou uváděnou jednoduchou strategii může uplatňovat i laik (samozřejmě gramotný...).

1 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,86
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik