Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Nejenom odkladiste politickych mrtvol a pobiracu benefitu. Ale tez aktivnich neomarxistickych skudcu: na pr. neonacista Schulz, financni podvodnik Juncker, komunistka Mogherini, drivejsi maoista Barosso , pacifistka baronesa Ashton a seznam by mohl pokracovat do nekonecna....

7 2
možnosti
VV

Muzete sva tvrzeni nejakym odkazem oduvodnit, nebo jen tak z principu lzete?

1 0
možnosti
AK

Pokud CR nezavede spolkovy stat se svymi historickymi zememi, v budoucnu bude nasledovat MOR&SLEZEXIT. Myslite ze ne? Dnesni stav naseho statu je neprirozeny, umely a dle Bozich mlynu neudrzitelny.

2 3
možnosti
Foto

Souhlasím, že současné správní uspořádání České republiky (nesmyslně a uměle vytvořené kraje a "zrušené/nezrušené" okresy) je nákladné a nefunkční a efektivním řešením by mohl být návrat k zemskému uspořádání (s okresy?).

1 0
možnosti
Foto

Stačí jen zachovat zónu volného obchodu. Bruselští politici mohou jít kam chtějí, nikdo je nepotřebuje.

9 0
možnosti
VV

Vam jiste. Otazkou je zda take tem ostatnim.

1 0
možnosti
Foto

I47v79a17n 22M86a17r84e18k

15. 6. 2016 18:50

Naprostý souhlas a karma p.Makovče R^[>-] A dík za charakteristiku "europoslanců" . . . . .p.Štětina je jim zářným příkladem ! RvRvRv

4 2
možnosti
JR

J78a46r82a 97R82a92n74k

15. 6. 2016 19:08

Nikdo zde zatim nezminil "Expats" zijici v Evrope, tech je pres milion a jak nad Brexitem uvazuji oni.....

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/18/eu-facts-what-would-leaving-the-eu-mean-for-expats/

1 1
možnosti
Foto

1/ Nevím kde berete tu jistotu a tvrzení, že většina je pro Brexit? Když průzkumy ukazují většinou cca vyrovnaný poměr.http://www.rozhlas.cz/plus/brexit/_zprava/1623040

2/ My jsme ve zcela jiné pozici než GB jak ekonomické tak geografické a politické. Pro ČR by byl czexit ekonomickou katastofou a koncem relativního blahobytu, který aktualně máme.

Osobně si spíš myslím, že mnoho britů možná srdcem je pro brexit (zejmena kvůli lidem z východní Evropy, kteří u nich berou dávky), ale rozumem se rozhodnou pro setrvání. už jen proto, že ve Skotsku a Walesu je trošku jiný pohled než v Anglii a mohlo by následovat dělení GB.

Ale hlavně ačkoliv je možné, že by mhli získat holuba na střeše Brexit tak zvolí vrabce v hrsti-zvolí jistotu- a setrvání v EU.

5 7
možnosti
Foto

ad1) Životní zkušenosti a znalost matematiky...:-)

ad2) Ekonomickou katastrofu si (s mírnou nadsázkou) prožíváme posledních cca 15 let, kdy nejsme schopni využít potenciál, který naše země má. A před "relativním blahobytem" dávám přednost skutečnému blahobytu, který není jen o hmotných statcích...

9 0
možnosti
Foto

Nic nechválím, pouze konstatuji fakta...:-)

3 0
možnosti
AM

Vytvoreni EU byla politicka a stale zustava politicka reakce na imperialistickou expanzi US. Brits jsou cernym petrem a US vsemozne manipuluje Brits setrvast v EU.Momentalne US snizuje sve aktivity v EU a soustreduje se na Pacific, s Cinou a Ruskem hrozici US vlivu .Rusko by vytezilo nejvice z rospadu EU jehoz vztah k Rusku je na dlohodobem poklesu. V pripade Briexu, Skotsko, Wales jsou pripraveni tvrde bojovat o samostatnost.Takze nejlepsi a nejpravdepodobnejsi vysledek referenda je setrvani v EU.

1 1
možnosti
Foto

Jestli je nejlepší výsledek setrvání v EU, je záležitost občanů Británie a počty pravděpodobnosti se neřídí emocemi, ale čísly...:-)

2 0
možnosti
VV

Jojo, a po brexitu brisc.

1 1
možnosti
Foto

Otázkou zústává, zda na tom Briti prodělají anebo vydělají. Už se promýšlí, že se bankovní centrum City přenese do EU. Anebo se tady bude muset vytvořit nové. City tvoří cca 1/5 HDP UK. UK je jen oblečená mrtvola. Není tam v podstatě žádný průmysl, jen na docela primitivní bázi, jen samé sklady, překladiště a sklady. Pár pracovišť s CNC stroji. A pak tam to jejich slavné City, kde se akumulují peníze z daňových rájů. Žijí prakticky jen z toho, že si nechávají vyrábět v zahraničí zboží, například u nás a to pak přeprodají za 3 x vyšší cenu. Ale jak dlouho jim tento obchodní duch vydrží. Od nás chtějí hradit náklady na výrobu, zaměstnance, sociální výdaje našich pracovníků . A oni si to celé jen přeprodávají. Většina jejich zisku je ze sektoru služeb a z přeprodeje, ale toto není funkční hospodářství. Pokud budou chtít s EU obchodovat, budou si za to muset řádně zaplatit, stejně jako tak činí Norsko. Ale jedna pozitivní zpráva pro nás. Kontzervativci se snaží zrušit sankce v Rusku, protože si tam UK hledá další trh a chce si je udobřit a stejně tak se tam nadšeně zve čínský prezident, protože chtějí obchodovat s Čínou. Už se těším, jak si budou vládnout sami v tom jejich rozhašteřeném parlamentu, kde se jejich poslanci žerou a pomlouvají ostošest. Stačí jen ty nemožné čistky, co si mezi sebou provádí labouristi. Jde z toho děs a běs. Ještě nikdy si naráz nepostínali tolik hlav svých vlastních poslanců, jako učinili nyní kvůli údajné israleofobii.

0 0
možnosti
Foto

Zatím většina kalkulací od zastánců odchodu z EU vychází pro odchod příznivě. Kalkulace dopadů odchodu od příznivců setrvání, kupodivu vycházejí pro Británii nevýhodně. Nabízí se Churchillovo: " ...věřím jen té statistice, kterou jsem sám zfalšoval...":-)

2 0
možnosti
SB

To, že hodnotíte dobu našeho členství v EU podle toho, jak se to láme v horizontu "dárce nebo příjemce", není moc morální.

Avšak já sám za sebe mohu říci, že jsem už v referendu hlasoval proti, po celou dobu našeho členství v EU jsem otevřeně říkal, že EU je nesmyslný projekt, který přináší podstatně více škody než užitku, a tudíž si mohu dovolit to tvrdit bez ohledu na to, zda jsme dárci, či příjemci. Nikdy jsem to s tím nespojoval a nikdy jsem to nespojoval ani s postavením ČR, protože jsem vždy tvrdil, že nesmysl je už samotná EU jako taková.

9 0
možnosti
Foto

Přerozdělování dotací nesouvisí s morálkou...Je to něco jako Marshallův plán po 40 letech...:-)

1 0
možnosti