MP

Doporučuji knihu profesora George Jelineka, MD: "Overcoming Multiple Sclerosis", který se sám z nemoci vyléčil. Podle toho, co jsem o MS četl a mých zkušeností (MS je, bohužel, v naší rodině též), musí být přístup ryze individuální, což RS centra samozřejmě nenabízí, ani nemohou.

Foto

Pane Majzlíku.

Lysohlávky nejsou adekvátní léčbou r.s.m. Jde pouze a jen o prostředek na zmírnění některých potíží (lze to abstrahovat i na řadu podobných těžkých nemocí).

Léčba r.s.m je dnes soustředěna do center, kde je velmi efektivní. Váš předpoklad, že nemocní jsou odsouzeni k pomalé smrti neobstojí před výsledky z posledních let, kde drtivá většina nemocných nemá ani invalidní důchod, pracuje sportuje.

Celkem chápu, že na Vás nikdo z vlády nereagoval.

JN

Víceméně s Vámi souhlasím, ale v psychiatrii ty výsledky s halucinogeny jsou. Ostatně nedovedu si cca 20 let zpátky představit, že budeme někdy depresi léčit (es)ketaminem.

  • Počet článků 180
  • Celková karma 16,16
  • Průměrná čtenost 2030x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik