Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J46i62r27i 40T77i84c38h18y

16. 5. 2020 18:03

Uvedl jste to na spravnou miru s repkou. Co se tyce konopi, tato vhodna prumyslova rostlina navic obsahuje drogy, ktere jsou pouzivany k "leceni" bez striktnich testu urcenych pro prave leky, priznejme si, jsou hlavne pouzivany k drogovemu omameni.

0 0
možnosti
ZM

Máte pravdu pouze v tom případě, pokud byste hovořil jen o mladých lidech, pro které se zakázaná rostlina stala symbolem a prostředkem odporu vůči nelogickým nařízením podpořeným lživou propagandou. Nemáte pravdu, pane Tichý, pokud byste hovořil o lidech středního věku a starších lidech. Ti využívají konopí hlavně pro odstranění svých zdravotních problémů. A nemáte pravdu, pokud se jedná o součet těchto entyt v poměru k jiným, a to mnohem nebezpečnějším, drogám, která ale jsou povolené. Na příklad alkohol nebo mnohá analgetika. Ale to je na delší diskusi, které se já nebráním. Přeji Vám pěkný den.

0 0
možnosti
Foto

K12a27r54e15l 85C11a84c93h

15. 5. 2020 22:14

Ke sklonku 50. let minulého století se můj děda přestěhoval do malé vesnice na Litoměřicku. Nad vesnicí na kopcích byly ovocné sady a v rovině pod vesnicí, směrem ke trati a dál k Labi, chmelnice a žlutá řepková pole. Děda byl v důchodu včelař - v malém pro sebe a ve velkém pro podnik Státní lesy, jako přivýdělek k důchodu. Nikdy si nestěžoval, že by mu jézéďácká řepka hubila včely. To dokáže asi jen ta agroferťácká, kterou Babiš zlovolně geneticky naklonoval.

0 1
možnosti
MV

Pane Cach,probuďte se,jsem kolem včel 70 let a jen se divím jaké názeory může někdo vypotit.V článku je velmi dobře popsán prolém se řepkou. Pěstovala se i za mého mládí ale tehdá byla řepka t.zv. eruková ,která byla hořká a zvěři tolik nechunala ale byla hůře zpracovatelná.Nyní se pěstuje t.zv bezeruková která není hořká a tudíž zvěři více chutná. Problém vytvořili zelení s požadavkem na produkci biopaliv a dostali nás s Bruselem tam kde jsme .

Jinak děkuji autorovi za vynikající článek.

0 0
možnosti
AL

Jinými slovy, lepší rostliny než konopí a řepka nenajdeš... :-)))))

1 0
možnosti
ZM

Zdravím Vás, p=ane Lisovský. Minimálně z části máte pravdu. Četl jsem práci vědce, který se zabývá průzkumem léčivých rostlin v Amazonii. Mimo jiné prohlásil, že v pralesích v Povodí Amazonky znají tamní indiáni spousty léčivých bylin a postupů, o kterých my jsme zatím neměli ani ponětí. I přes to ale zatím nebyla objevena rostlina, která by měla léčebný potenciál konopí. Závěr této statě této práce (článku) byl úžasný. Napsal tam, že právě kvůli tomuto enormnímu léčebnému potenciálu je konopí zakázané. Je to totiž ta největší hrozba farmaceutických firem, lépe řečeno jejich zisků. Přeji Vám pěkný den.

0 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik