Pipi a Pepek - 1. díl

V pohádkovém světě je virtuální ulice. Pro singls postavičky. Když tam náhodou za devatero servery zabloudíte, určitě si oči ukoukáte. Rumcajs ovdověl a pěstuje včely v jeskyni na kraji lesa, Medvídek Pú láká marně na skleničku medu Včelku Máju, Princezna se zlatou hvězdou pleje ředvičky a vyhlíží prince, Vochomůrkovi se oženil Křemílek a tak se upíjí laciným pivem na zápraží chaloupky, opéká mouchy a čeká na zázrak. Pohádková ulice. O každém by mohl být příběh (jakoby z oka vypadla skutečným lidem - to vám je zajímavý).

U řeky bydlí Pepek Námořník. Když se na něho Olivie vykašlala a utekla mu s Petrem Panem, dal se na převoznictví. Přívoz má hned za barákem, k tomu pár lodiček a nejaký šlapadla, v létě vždycky uhrabe pláž a půjčuje v ulici barevná nafukovací lehátka. No a zůstala ta špenátová vášeň. Jak má volnou chvilku, je na zahradě. Pěstuje špenát skorý i pozdní, drobnolistý i kadeřavý, chytrým křížením dokonce vypěstoval keříčkovou odrůdu odolnou proti přízemním mrazíkům. No a taky cpe špenát do plechovek a mrazí ho a suší a lisuje z něho džus a míchá energetické drinky. Když zbyde čas, nosí sazeničky špenátu kámošům a učí je vařit špenátové dobroty. Pepek má pořád co dělat. Jen někdy se večer podívá na hvězdy a je to divný, když tam není Olívie ani žádná jiná ženská. Taky v ložnici je divně zima..na porno už se radši přestal dívat, ani to už není sranda, jak bývala dřív.

Jednoho dne se stane něco divnýho. U plotu se mu zastaví Pipi. Copatá, střapatá, hubatá holka na koloběžce (koně se přes devatero serverů blbě stěhují). Vytáhne Pepka na procházku. Prostě jen tak, na chvilku. Pokecají o životě. O zpackaných vztazích a o tom, jak jsou letos dobré maliny v lese, potkají šest medvědů s Cibulkou a z bezpečné vzdálenosti obejdou perníkovou chaloupku (ačkoliv ježibaba už fakt nemá zuby). Pepek vytáhne plechovku špenátu, toho de-lux a s uklonou ho věnuje Pipi.

A Pipi? Ta zmizí ve zmenšenině Vily Vilekuly na druhé straně ulice...

Doma zaparkuje koloběžku, uvaří si kafe a hodí nohy na stůl. Culíky se jí ježí zaujetím. Hlavou jí prolítne pár jejich zpackaných vztahů. No jo, s ní taky vydržet. Pořád je v letu, pořád v jednom kole.
No, Šmudla...hm, to radši rychle zapomněla, Batman byl skvělej..ale zas mu to moc nepálilo. A nejhorší ten poslední. Rumburak. Škoda mluvit. To se pak Pipi radši odstěhovala daleko a na chlapy se vykašlala.

...ale ten Pepek, ten jí vrtal hlavou...

Chlápek v nejlepších letech, pracovitej, s vlastními koníčky (poslední, co chtěla, byl chlap, co by se jí pověsil na krk - vyskočily jí tři nové pihy jen si to představila). Ani ta přitažlovost nebyla k zahození. To by teda možná šlo, ne? Uvázala si kytičkovanou zástěru a šla udělat špenátové palačinky. Prima večeře. No jo, ale kdyby s ní nááhodou chtěl na rande, kam ho nacpe? V pondělí bude v lese celé odpoledne učit trpaslíky rozeznávat jedovatý jabka, v úterý je závod koloběžek, ve středu slíbila Sněhurce udělat umělý nehty, ve čtvrtek je na pasece aerobic. Sakra, sakra...
No, nějak to zvládne. To posune, tím uhne, ono se to vyvrbí.

Ono se hlavně uvidí, co si taky myslí Pepek, že? Těžko říct, jestli nepálí za Karkulkou. Podívala se na svoje trochu křivé nohy a pihatej nos a sebou si teda jista nebyla. To Karkulka, to je fakt kočka.

Dojedla v altánu palačinky a šla si číst. Dneska už těžko říct, co. Možná kámásútru pro sexuální teoretiky.

A Pepek?
Ládoval špenát do plechovek a přemýšlel nad tím, jestli by Pipi zajímaly jeho nové recepty...

Autor: Jana Majová | středa 15.7.2009 21:04 | karma článku: 10,01 | přečteno: 862x
  • Další články autora

Jana Majová

Stalker

18.9.2022 v 23:05 | Karma: 36,70

Jana Majová

Marie Milá (Šípková)

3.2.2022 v 18:26 | Karma: 23,41

Jana Majová

FAQ pro holky u šicích strojů

20.3.2020 v 20:39 | Karma: 24,48

Jana Majová

Když peče celá zem, fandím.

9.3.2020 v 18:41 | Karma: 27,29