Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ahoj dokopaná Jano...posílám jako polštářek karmu:-)

0 0
možnosti
Foto

J97a65n85a 49M90a81j94o41v43á

10. 9. 2014 21:58

Jé, dneska se hodí, už ji natřepávám. Díky.;-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Šikovná! Hned bych tě šla zvolit, ale protože budu volit sebe, tak máš smůlu ;-)

1 0
možnosti
Foto

J30a47n38a 68M88a67j35o90v65á

10. 9. 2014 15:46

;-DTak já budu volit taky tebe.

1 0
možnosti
Foto

Tak jsem si přečetl i ten článek paní Hofmanové, no a hned se mi vybavilo, že stejný typ ženských obsadil radnici u nás. A zatímco obce v okolí vzkvétají naše upadá. Co je platné, že obecní forum je plné nářků a kritiky, když vedení má svou klaku, která vždycky svým bečením přehluší kritické hlasy. Za odměnu dostanou několikrát do roka buřty na účet radnice při všelijakých veselicích a kláních o pohár starostky obce a je vymalováno.

1 0
možnosti
Foto

J50a64n50a 55M53a73j44o35v83á

10. 9. 2014 22:04

Že vy jste tam volili podle pohlaví?;-)

0 0
možnosti
MT

Tak já přidám i něco k tématu.

Ono není lump jako lump. U nás v obci se to tak zajímavě střídá. V devadesátých letech něco normálních - starosta a starostka, slušný lidi, v podstatě po nich nic moc nezůstalo. Pak je vystřídala taková ta standardní parta typu "koupím si levně tyhle pozemky, nechám změnit územní plán a pak je draho prodám". Vypadali jako lumpi a nejednali zrovna košer (hlavně místostarostové, starosta ještě ušel), ale obec vlastně po nich zůstala docela zvelebená. No a pak je vystřídali takoví ti moderní yuppíci, to už jsou většinou novousedlíci (neboli prostě náplavy), takoví ti pachatelé dobra - takže obec máme skrznaskrz vyasfaltovanou, abysme to přece měli krásný a jak když střelí, všechny vchody do rodinných domů jednotné chodníčky a vjezdy (hnusné), na každým rohu dětský hřiště (obvykle prázdný) a šílený plány na sportovní haly atd. A to všechno samozřejmě částečně z dotací a částečně na dluh. Takže máme jako obec největší dluhy za 20 let, z roku na rok dvojnásobnou daň z nemovitosti a to nemluvím o jednom "dobroserském" referendu, které desítkám starousedlíků de facto zabránilo nakládat se svými pozemky. A kdo je teď větší lump?

Pro mě je jediný volitelný jeden stálý člen zastupitelstva (moc ráda bych ho viděla jako starostu) se svým uskupením, přímý, rovný, schopný, ale zřejmě příliš slušný, aby polopatě a natvrdo vysvětlil tupcům, že volit znova "cestu do pekel dlážděnou dobrými úmysly" není pro obec to pravé.

A k tématu ženy v komunále? Největší paseku za sebou zanechala právě jedna "dobroserka". Ale teď někam zaplaťpámbu zmizela.

0 0
možnosti
Foto

J98a80n11a 74M86a77j61o36v23á

10. 9. 2014 22:04

Zdá se mi blbé, že předem nikdo nepozná, jak se lidé (pokud to nejsou opravdu "známá esa" vyvinou, když se dostanou k moci. Jak dlouho bude trvat, než se tu práci (a ona to je práce) naučí a jestli vůbec. Nedělejme si zas tak velké iluze o pracovitosti lidí...

I když mohou být motivace různé (někdo chce slávu, někdo židli, někdo pomník, někdo peníze a někdo je idealista), podstatné je asi jen to, co po tom či onom zůstane.

Jak to poznat předem nevím. Křišťálové koule nikdo nemá na skladě.

Snad proto si myslím, že politika potřebuje více slušných lidí, kteří vnímají v politice ten rozměr práce. A cestu za svým cílem si prostě odmakají. Jestli to vyjde, to už je zas další pohádka.

0 0
možnosti
Foto

Až tak černě to nevidím, ono u komunální politiky v malé úrovni je přeci jen dost vidět pod pokličku...ale značka ideal to také není...Bude, až umře i moje generace :)

0 0
možnosti
Foto

Taky doufám, že se to posune tím správným směrem :-). Díky.

1 0
možnosti
PC

Zrovna dneska na mně poránu vyskočil tenhle článek - http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/273396/10-starostu-a-starostek-obci-kteri-nic-neukradli-ale-naopak-pomohli-a-hodne-dokazali.html - dobře, dobře, je to Blesk, ale stejně ... tihle lidé by si možná zasloužili víc, než článek v bulvárním plátku

1 0
možnosti
DT

Dobře napsaný blog. Lidsky. R^ Ono to ani na tom nejnižším stupínku politiky není úplně jednoduché a "ostré lokty" vytláčejí ty, kteří by mohli být prospěšní, ale nemají nervy na to, neustále se "bít" a prosazovat. Bohužel pak v politice zaujímají místo právě jen ti, kdo se neváhají uchýlit k čemukoliv, jen aby přišli "ke korytu". Patová situace.

2 0
možnosti
Foto

V malých obcích navíc starosty ničí vesele si bující administrativa a věci související. Udělat chybu je snadné, stačí neodeslat např. výkaz v termínu. O tom, že politika už rozhodně není pro ryze pracovite lidi pisete, souhlasim. Jen bych hrozně ráda přišla na to, co s tím.

1 0
možnosti
Foto

Ono to není jen tak. V každé obci je to jiné. Píšete že starostové to vzdávají. Bohužel ti, co by měli zůstat  a na jejich místa se derou mocichtiví neumětelové. Já jsem vždycky tvrdil, že když nemám koho volit, musím sám jít a ukázat, že to jde jinak. Zkusil jsem a už mi stačilo. Dneska říkám, každému, co mu patří. Je mi už dneska jedno, že to nefunguje a fungovat nebude. Lidi si to tak přejí, tak ať to tak mají. Nejlíp se člověk poučí, když se spálí. My jsme se evidentně ještě nepoučili.

3 0
možnosti
Foto

Ano, přesně tak jsem to myslela.R^

2 0
možnosti
MT

A mně se chce něco říct...:-)

Ale neřeknu, bonzáků je tady už moc.

1 0
možnosti
Foto

Jako i tady????8-o, nebojte, u mne jsme v rezervaci :-)

1 0
možnosti