Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^ Chtela bych videt ty jeho kritiky, jak se za komunismu chovali oni.

Komunismus je pryc, ale to lidem po skoro triceti letech nedoslo. Vladimir Brabec byl dobry herec a jeste lepsi daber, vzpominku si rozhodne zaslouzi.

0 0
možnosti
RJ

Každopádně je zajímavé, že František Němec, který hrál v seriálu majora Stb Žitného (tedy v podstatě daleko větší svini, než byl pouhý kriminalista Zeman), ten pejorativní nádech jako Vladimír Brabec nezískal.

Jeho hereckou kariéru to nijak neovlivnilo - hrál a hraje v bezpočtu filmů do teď.

8 0
možnosti
Foto

Hlavní role v třicetidílném seriálu se neodmítá, to bych Brabcovi za zlé neměl a vzhledem k posunuté výrobě scénářů jistě netušil, co přijde v pozdějších dílech. V dabingu i v divadle mi Brabec imponoval, ale jeho výrazně divadelní herectví nebylo ve filmu šťastné. Přehrávání, příliš energická gesta, přehnaná mimika. To co herci v divadle funguje, ho ve filmu zrazuje.

4 0
možnosti
Foto

a nejlíp to bylo vidět v tom Zemanovi.

3 0
možnosti
PL

Vladimír Brabec byl skvěý herec a řekl bych ještě lepší dabér.

.

Osobně necítím žádnou potřebu pana Brabce dehonestovat za jednu z mnoha rolí v době, kdy k volbám chodilo volit jednu stranu přes 95% lidí, kdy umělci zorganizovali antichartu, kdy se točily seriály Okres na severu a mnoho dalších dnes nepochopitelných "úletů". Prostě taková doba byla a budme rádi, že je pryč a nesnažme se nálepkovat, tak jak to dělali komunisti, abychom se jim pak náhodou nezačali podobat.

8 0
možnosti
Foto

Ony to žádné úlety nebyly. Tak to tenkrát prostě chodilo.

0 1
možnosti
RJ

Já jsem každopádně fandil agentu Bláhovi (Brzobohatý)...

A nejvíc mě "dostalo" jak hrál Lábus člena skupiny Mimikry - neboli rádoby Plastic People. To jsem řval smíchy ;-D Ovšem, Jiří Lábus ase na rozdíl od Vladimíra Brabce za své účinkování v tomto seriálu veřejně omluvil.

2 0
možnosti
PL

tak mezi náma není divu, agent Bláha je velmi dobře napsaná a ještě lépe zahraná postava

Lábusovi se to tak už nepovedlo, byl velmi nepřesvědčivý - myslím tu konkrétní roli

1 0
možnosti
VR

Hmm, asi to bude dobrej film, když se rusák staví na zadní...

1 1
možnosti
VR

...omluva, patří jinam...

0 0
možnosti
Foto

J62a36k58u98b 34R98o38t58h

4. 9. 2017 15:28

Nevadí mi, že hrál Zemana, vadí mi, že se za to ani trochu nestyděl. Stejně, jako mi nevadí, že mladý Štěpnička hrál v seriálu Gottwalda, ale fakt, že se ani trošku nezastyděl hrát gaunera, za jehož přispění a režimu mu zavřeli maminku do lágru a ještě to nějak omlouval. Takže - zemřel dobrý herec, výborný dabér, ale špatný člověk. Tož tak.;-O

7 3
možnosti
Foto

Proč by se, proboha, měl stydět a omlouvat?

2 2
možnosti
FB

Myslím, že je něco jiného věřit, že Kopecký umí operovat kyčle, a něco jiného si myslet své o morálních kvalitách herce ochotného hrát ve zjevně propagandistickém díle. A to myslím v obecné rovině, kokrétně k panu Brabcovi se vyjadřovat nechci, protože nemám dost informací.

0 3
možnosti
Foto

Herec hraje to, zač je placen

0 0
možnosti
SB

Sice si myslím, že za Vladimírem Brabcem zůstalo velmi mnoho dobrého, především jeho skvělé dabingy, avšak tuhle prorežimní roli měl prostě odmítnout.

Například Petr Čepek měl v tom seriálu hrát toho mladého básníka, který v roce 1968 vystupuje proti KSČ. Odmítl tu roli. Ne proto, že je tam vystupování proti KSČ, nýbrž proto, že ta role je tam postavená tak, jako že vystupování proti KSČ je lumpárna.

Čepek věděl, že natočení nezabrání (roli vzal Petr Štěpánek), ale osobně se do toho nenamočil.

Petru Čepkovi palec nahoru.

Vladimíru Brabcovi palec dolů za majora Zemana.

A paradoxně stejnému Vladimíru Brabcovi palec nahoru za celé ostatní jeho celoživotní dílo.

8 3
možnosti
JK

Takže palec dolů pro pana Brabce za to, že byl zcela průměrný člověk, měl strach z maléru a měl rád svoji práci a rád si vydělal prachy. Já to říkám pořád, že jsme národ nesmírně mravně čistých občanů...

2 0
možnosti
Foto

Máte na mysli herce Vladimíra Brabce, komunistu, který hrál v propagandistickém seriálu vydávající za dektivku, který divákům předkládal „správnou komunistickou verzi výkladu dějin“. Třeba rok 1968, který v jeho podání byl podán jako pomoc proti kontrarevoluci. Správný pohled byl divákům vštěpován i v případě komunistického Února 1948 nebo náležitého pohledu na tehdejší underground. To, že se podílí na něčem tak oplzlém, musel vědět. Dělal to pro peníze, tak jako většina herců, kteří si kupovaly chalupy a předháněli se kdo ji má hezčí a větší. Jako herec v divadle by si na takovou chalupu v té době nevydělal ani omylem. Nehledě k tomu, že jeho herecký výkon byl v tomto seriálu víc, jak mizerný. RvRvRv

5 7
možnosti
JK

Celkem bleskové zhodnocení a celkem na hov...

1 0
možnosti