Země zaslíbená… ďáblu

Izrael musí bránit svou existenci proti arabskému světu, který usiluje o jeho zničení. Tuhle ohranou písničku vysílá Izrael do celého světa už víc, než šedesát let, přestože byla pravdivá hlavně jen její premiéra. V žádném případě ale neplatí dnes. 

Izrael je nejmilitarizovanější zemí světa a má čtvrtou nejsilnější armádu. Je obrovskou koncentrací vojenské síly a nikdo(!) z jeho sousedů nemá naprosto žádnou šanci jeho existenci ohrozit…

V těchto dnech Izrael opět masakruje Gazu, neboť nemůže připustit, aby na jeho území létaly z Gazy smrtonosné rakety. To sice není lež, ale není to ani (úplná) pravda.

Je to stejné, jako kdybychom řekli: Němci popravili mnoho Čechů proto, aby potrestali národ za atentát na Reinharda Heydricha. To je přece také pravda… Ale ani ta není úplná, protože ani zde se nemluví o tom, co je nejpodstatnější.

Obě „knihy „ musíme číst od začátku, a ne je otevírat tam, kde se nám to právě hodí.

Dočetli bychom se, že Heydrich nebyl žádný mírumilovný turista s fotoaparátem v ruce, ale krutý a nenáviděný říšský protektor, jeden z hlavních organizátorů holocaustu.  A také to, že se ten atentát neuskutečnil v míru, ale v době okupace nacistickým Německem.

Stejně tak ani Izrael není mírumilovný soused Gazy, ale krutý a nenáviděný protektor. A rakety z Gazy na Izrael nelétají v době míru, ale v době Izraelské okupace Gazy, nebo (dnes již) blokády - a to, jak pozemní, tak námořní i vzdušné… a každou chvíli i energetické.

Ten hlavní problém v Izraelsko-palestinském konfliktu však není mezi lidmi.  Je mezi lidmi a Bohem. V tomto konfliktu je Bůh na straně Izraele. V Sýrii je Bůh na straně vzbouřenců, stejně tak je na straně vzbouřenců třeba v Iráku…

Kdykoli (v historii lidstva) měli lidé Boha na své straně, tak prováděli „ve jménu Božím“ ty nejhrůznější činy.

„Když Bůh je s námi, kdo proti nám…?!“

 

V odpověď nabízím čistě pozemský a pozemsky lidský „protizpěv“ z Johanky z Arcu:

„Smrt je jen jedna, zrovna jako Bůh, a mrtvola má vždycky stejnej puch, i nepřítel má, děvče, svýho Boha, a ty to brzo poznáš, Johanko přeubohá…“

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Máj | středa 23.7.2014 12:17 | karma článku: 15,09 | přečteno: 802x