Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J10a32n 97S42e11m90i74k

16. 2. 2015 11:19

Ve vasem scenari chybi prichod nekoloka jednotek "dobrovolnickych" praporu z Nemecka ktere by v Praze obsadili magitrat a prohlasili (za sympatii velke casti mistnich ceskych obcanu) Wolfganga Schtepkeho za prezidenta Zapadoceskoslovenske republiky. 

Fakt ze "povstani" zahajily v prostredku dubna 2014 kozacke jednotky co prisly z Ruska (obsazeni radnic v Slavjansku, Kramatorsku a Donecku) a to ze predstaviteli DNR i LNR byli rusti obcane neni mozne vynechat.

2 0
možnosti
Foto

Právo na sebeurčení nelze upírat. Jen není jasné, proč východní Ukrajina, kde je tak 30 - 40% etnických Rusů (tedy menšina), se nepokusila již dávno dosáhnout statusu autonomní republiky nebo i samostatného státu dříve, před dvěma či více lety. A to samozřejmě demokratickými politickými prostředky. Např. vznikem nějaké strany, která získá širokou podporu obyvatelstva a bude vést vyjednávání.

Jenže pokus o puč - resp. teroristickým způsobem obsazené státní budovy, zajatí členové místní správy, zavražděný starosta atd., to by vzbudilo nevoli v každé zemi.

Připomínám i útok sovětských černých baretů na ministerstvo vnitra v Rize v r. 1991, v době, kdy se začal SSSR rozpadat.

Proč najednou touha po samostatnosti vznikla v Doněcku a Luhansku, zatímco v Charkově je klid. Proč se separatisté snaží dobýt Mariupol, kde takové tendence nebyly.

Pohled na mapu řekne vše. NĚKDO chce mít pod kontrolou pobřeží Azovského moře a přístup po souši na Krym.

3 3
možnosti
Foto

Žádná občanská válka se většinou nerozvine, pokudˇ se ,,nevyskytnou vůdci". Atˇ vzbouřenců, tak i ve stát.moci.:-/

5 0
možnosti
MP

To je pravda, ale vždy tady musí existovat spousta nespokojených občanů, kterým vůdcové nabídnou "řešení".

2 1
možnosti
Foto

Na Ukrajině rozhodně nejde o občanskou válku.

3 8
možnosti
NM

...celý článek je na dvě samostatné úvahy s velkým popisem...

3 0
možnosti
KD

Ukrajina v dnešní podobě je umělý stát, část Ukrajiny je sice kolébkou Rusi, ale velká část západní Ukrajiny byla součástí jiných států, polsko-litevské unie, Rakouska- Uherska, Československa, Maďarska, Polska.

Je třeba Ukrajinu rozdělit, ale západní Ukrajina se nevzdá Donbasu, který ji živí.

7 3
možnosti
Foto

Každý stát vznikl nějakým způsobem. Ukrajina od 16 století se snaží být samostaným státem.  Na Ukrajině žije 77, 8 procent Ukrajinců a Rusů 17,3 procent. Zbytek jsou ostatní národy. Takže kvůli menšině se bude dělit nějaký stát. Dělit Ukrajinu to je co přesně to, co chce Rusko, které potřebuje stát, který bude ekonomicky a politicky ovládat. Zajímalo by mě kolik Rusů, kteří žijí v Donbasu a Luhansku skutečně bojuje v armádě separatistů. Silně pochybuji, že normální mužský jsou schopni ovládat moderní vojenskou techniku. Také otázka je kde jí   stále doplňují a kdo je obléká do uniforem.

4 5
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik