Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Teoreticky by naše země mohla být pro každého, jen bychom neměli mít povinnost každého příchozího ubytovat, živit, šatit, léčit a pečovat o něj. Dlouhé roky je nám podsouváno, že nejsou peníze a je třeba zvýšit daně. Že není na důchody, podpory, dávky, zdravotní péči a najednou jak mávnutím kouzelného proutku vytáhneme z klobouku miliony nebo i miliardy pro cizí? Našim důchodcům přidáváme po stovce, cizincům budeme cpát peníze horem dolem. Zdravotnictví pláče, že byl zrušen třicetikorunový poplatek, aby cizince léčilo zdarma. Máme problém uživit vlastní stát, k tomu bychom měli živit Brusel s armádou úředníků a jejich šílených nápadů a jako bonus přijmeme statisíce "potřebných", kteří mají jen nataženou dlaň. To je problém, takže ať přijde, kdo chce, ale neměl by od nás očekávat, že mu zajistíme blahobyt na naše náklady. Až budeme opravdu nechutně bohatý stát, který nepotřebuje vybrat daně do poslední koruny, pak snad.

4 0
možnosti
MK

R^ Dobrý článek; taky mně p. Matuška první dvě vteřiny nadzvedl, ale jak ho znám z jiných diskusí, je to provokatér.

4 0
možnosti
MC

Člověče, tohle nemůžete prezentovat jen tak, veřejně. Vždyť by se kvůli tomu mohl Bohouš Sobotků osypat vyrážkou! Už jen pomyšlení na referendum o něčem, co by z Bruselu neschválili, mu musí navozoat mrtvičné stavy.:-/

7 0
možnosti
Foto

Tak nevím - mluvíte o vlastnictví ve smyslu majetkovém nebo politickém? Náš stát je logicky postaven na občanském principu, a i cizinec může za daných podmínek občanství získat. Nebo hodláte kvůli každému uchazeči pořádat referendum?

0 0
možnosti
MK

Když nejde o pár nebo deset cizinců, ale možná o tisíc a více a když víme, že jsou velmi problematičtí, měl by se pan Sobotka alespoň sněmovny zeptat, když ne rovnou občanů.

1 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli jste správně pochopil autora toho druhého článku.

0 1
možnosti
Foto

V této zemi mohou politici dělat co chtějí protože jsou neodvolatelní. Tím, že byli zvolení dostávají od voličů plnou moc. Tudíž si mohou zvát do země svých voličů koho chtějí, třeba i marťany. Třeba přiznat, že těch (dobruselelezců), kteří jsou schopni Česko zaprodat je míň.

2 0
možnosti
Foto

Díky za článek. Nesouhlasím se vším a referendum je v této věci zbytečné. Vyhozené peníze.

0 3
možnosti
PM

P88e42t92r 43M69á83j

10. 3. 2016 11:50

Taky děkuji... zkuste své tvrzení tedy bránit - proč nesouhlasíte?

6 0
možnosti