Smuteční průvod TOP 09 se vydařil

Když včera všichni poslanci TOP 09 (v počtu sedmi) připravovali mediálně občany ČR na svůj „tichý protest“ v podobě smutečního pohřebního oděvu, v němž avizovali své provokativní zviditelnění na inauguraci prezidenta ČS republiky,

                                                                         tak jistě netušili, jak příhodné oblečení to bude… k jejich „tichému opuštění“ Vladislavského sálu v přímém přenosu.

Bylo veřejným tajemstvím, že Česká televize vysílá pod taktovkou TOP 09. Lidé o tom mluvili, my jsme o tom psali, nicméně z úst prezidenta republiky to má přece jen poněkud jinou váhu.

Takže se možná i dočkáme(?)  „nějaké“ nápravy, a za naše koncesionářské poplatky (ze zákona) budeme mít možnost vidět na obrazovkách poněkud „vícebarevný“ svět, nežli tomu bylo doposud.

Nejvíc mě pobavil úřadující předseda zmíněné politické strany, když na otázky redaktorů přímého přenosu uvedl, že odešli proto, že museli nějak vyjádřit svůj protest nad tím, když prezident veřejně napadá veřejnoprávní televizi – potažmo tedy svobodu slova, - a podržte se! - nezávislé vysílání ČT.

Prostě, když zloději křičí: „Chyťte zloděje…!“ 

Závěrem bych chtěl vyjádřit (opravdu upřímnou) soustrast nejenom sedmi černě oděným „pozůstalým“… ale i jejich příznivcům z řad ODS a KDU-ČSL… prostě celému dnešnímu smutečnímu průvodu…

Autor: Petr Máj | čtvrtek 8.3.2018 16:25 | karma článku: 44,09 | přečteno: 2384x