Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Pán Doktor, Vaša starosť o spravodlivosť pre Palestínčanov je dojímavá. Nič menej si musím klásť otázku, prečo sú to len Palestínčania a jediná téma pre Vás Izrael. V Barme napríklad tento týždeň zabili budhisti desiatky moslimov a vraždenie pokračuje ďalej. Miznú tam celé štvrte. Napriek tomu je tu jediná starosť "Palestínčania", ktorým ako keby hrozilo nejaké zásadné a bezprostredné bezpečnostné riziko - vymyslená genocída  8-o?!?  Protežovanejšiu skupinu ľudí nájdete na svete len ťažko. Dokonca, majú aj vlastnú organizáciu pre utečencov pri OSN - UNRWA. Všetkým ostatným utečencom na svete musí stačiť UNHCR.

0 1
možnosti
JS

Toto území se vždycky jmenovalo Země izraelská, případně Judea. Název Palestina vznikl až roku 135 našeho letopočtu za císaře Hadriána, který se tímto způsobem chtěl pomstít Židům za jejich odpor proti římské nadvládě. Hodlal vymazat Židy z povrchu země a součástí tohoto plánu bylo také přejmenování území jejich státu - pojmenoval ho po dávných úhlavních nepřátelích Židů, takzvaných Pelištejcích, kteří byli pět set let před Hadriánem zdecimováni Peršany a později zcela vyhubeni Řeky při tažení Alexandra Velikého. Slovo Palestina je tedy historicky pejorativní jméno, které mělo ponížit původní obyvatele, tedy Židy.

Také Arabové, když toto místo v sedmém století dobyli, se ho zmocnili násilím - bezpříkladným vyvražďováním původního obyvatelstva - nejen Židů, ale všech ostatních zde žijících národů, například Samařanů a koptských křesťanů (původních obyvatel Egypta, tedy Koptů, které Arabové při svém tažení taktéž téměř zcela vyhubili).

Mimochodem - po roce 1948 a zejména 1967 uprchlo z muslimských zemí před státním i civilním terorem přibližně 856 000 Židů, kteří převážně na arabských územích zanechali majetek v hodnotě mnoha desítek miliard dolarů a pozemky, jejichž rozloha čtyřnásobně přesahuje rozlohu státu Izrael. Muslimské země tímto způsobem bez náhrady ukradly obrovský majetek budovaný po stovky a dokonce tisíce let. Například z marockého Fezu muselo být padesát tisíc Židů zachráněno bleskovou evakuací do Izraele, protože muslimové vraždili Židy doslova na ulicích a rabovali jejich majetek - a přitom Židé byli v Maroku dříve, než Arabové (mimochodem - nebyl to první masakr Židů v Maroku - největší se odehrál roku 1146, kdy muslimové povraždili desítky tisíc Židů.)

Některé muslimské státy vyhlásily po roce 1948 za sionismus trest smrti (například Irák).

Jenže tahle pravda pro Vás zřejmě nemá takovou váhu jako tvrzení, že Izrael provádí na svém území genocidu Palestinců.

1 1
možnosti
MS

Vždycky mě dojme tvrzení typu "I ateista má totiž víru, neboť věří tomu, že Bůh neexistuje". Analogicky lze totiž tvrdit, že "Ateista nemá víru, neboť nevěří tomu, že Bůh existuje. :-)

2 0
možnosti
Foto

nebýt Izraele, tak tu všude hoří auta podobně jak ve multikulturním švédském emirátu a naše ženy se bojí projít parkem, aby je nějaké chlupaté "ovádo" nepřepadlo a neznásilnilo....Izrael je jedinou zemí, který před ohrožením ručníkáři nesedl na rectum.Rv

3 3
možnosti
Foto

státem, který..nebo zemí, která...error gramaticus na mé straně;-)

1 1
možnosti
Foto

J82a41k91u28b 69R67o41t85h

27. 5. 2013 11:11

Píšete o hledání pravdy a přitom stále publikujete lži. Například tu nehoráznou o "genocidě" jakýchsi "Palestinců". ;-ORv

4 3
možnosti
JT

To neni lez, to je jen relativni pravda

0 2
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik