Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Jsem odpůrcem A. Babiše - přesto je to zahraniční politika , s jehož kroky souhlasím. Jsme 10 milionové město, které je ukotveno tam, kde patří. V NATO a EU. Tam jsme patřili vždy a 41 let - 1948 - 1989, na tom nemůže nic změnit. Jistě, pak pro někoho může být i překvapivé, že naplňujeme spojenecké závazky konkrétními činy ! Pravda, ještě na to nejsme úplně přivyklí ! ... Hrad je toho vzorem a vzdorem ... :-)

7 0
možnosti
PS

Jistě, období po II. sv. válce nebude patřit mezi kladně hodnocené. Ale pokud se bavíme, kam jsme ukotveni, tak vězte, že v minulém století se k nám naši tzv. "spojenci" chovali divně. Počátkem století rozbili říši uprostřed Evropy pod heslem "Rozděl a panuj". Rokem 1938 nás elegantně ekonomicky přibrzdili, naši předkové dotáhli náš stát na páté místo v hrubé výrobě! Nadějná šedesátá léta skončila příjezdem tanků od dalšího "spojence" a ostatní mlčky přihlíželi. No a po roce 1990 to bylo slibů, jak nám pomohou se ekonomicky dotáhnout na západní země. Proč by to dělali? Naopak tleskali při krachu našich světově proslulých značek - ČKD, Poldi, Zetor, Adast, atd. Přivykněme si a oni s námi též, že se počtvrté napálit od "spojenců" nenecháme.R^

0 2
možnosti
VH

Naši přátelé nás opouštěli vždy. Slovanští i neslovanští. Politika států se řídí jinými kritérii. (Pominu, že ti slovanští nás navíc okupovali.)

Doložte existenci "všeobecně platného zákona", podle kterého se zločinec vydává přednostně do mateřské země! Díky. (Pokud nelze doložit, tak laskavě nekecejte.)

Já jsem si představu (jak jsem posléze zjisti prakticky shodnou s názorem mnou nikterak preferovaného pana Pelikána) učinil sám a je celkem jednoznačná:

1. Byly to USA, které vydaly zatýkací rozkaz, na jehož základě byl Nikulin zadržen.

2. I v případě žádosti o vydání byly Rusové druzí, byť o pár hodin. Pro myslícího člověka urychleně vyfabulovaná žádost na hony smrděla účelovostí. Stejně jako mimořádné úsilí Ruska i Hradu a vydání "obyčejného zlodějíčka" elektronického.

3. Zločin, žalovaný USA je evidentně zcela všeobecně nebezpečnější.

Slušný, ideologií nezatížený člověk nutně usoudí, že byly důvody k vydání do USA. Hodně opatrný slušný, ideologií nezatížený člověk alespoň opatrně poznamená, že mohl být vydán komukoliv z nich (jak usoudily nezávislé soudy) a že se druhá strana nemusí rozčilovat tak okatě. O Hradu nemluvě.

7 0
možnosti
Foto

A kterého to slušného (etc) člověka máte namysli? Pana autora? ;-D

Některým to nevysvětlíte a nevysvětlíte. A že jich tu je! ;-(

1 0
možnosti
KT

Pražské jaro je tady!

Už se těším na 1. máj!

3 1
možnosti

Byl první máj, byl lásky čas, hrdliččin ku lásce zval hlas... :-)

0 0
možnosti
MJ

Pane autore, jste zapšklý komunistický manipulátor a lhář, každý další příspěvek je trapnost sama. Rv

6 1
možnosti

Aha, Vláda by tedy měla páteř, pokud by vlezla po Zemanově vzoru do ruské zádele, chápu to správně?

7 1
možnosti
JH

J32a91n 68H96y57n28e97k

4. 4. 2018 14:28

Ono je jedno, jak se hodnotí, kdo je přítel či nepřítel. Je to vždy neobjektivní názor. Je to názor jednotlivce či skupiny, která je nějak ovlivněna. Ono jde o podstatu věci. Bohužel hrdost českého národa vymizela. Největší chybou je, že jsme neusilovali o status neutrality, jako např. Rakousko či Švýcarsko. A to ne po roce 1989, ale podstatně dříve. Bohužel jsme spadli do pasti silného bratra. Pokud se sami nenajdeme, bude to pro Českou republiku mít nedozírné následky.

0 6
možnosti
VH

Aha. A do pasti koho jsme měli spadnout?

3 0
možnosti
KP

Mate bohuzel smutnou pravdu. Za blog karmaR^

4 6
možnosti
Foto

8-oUSA jsou pro nás nepřátelská země???

10 0
možnosti
MS

A Rusko je pro něj podle všeho "mateřská" země. ;-D

8 1
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik