Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

mjá jenom říkám, že po bitvě jest každý  generálem.  Copak slavný ústav říkal PRED invazí do iráku ?

0 0
možnosti
Foto

Odpovím vám citací Stefana Molyneuxe z předmluvy v jeho knize  Univerzálně preferované jednání:

Protože jsme nebyli schopni definovat racionální systém univerzální morálky, byli jsme nuceni strašit naše děti hororovými příběhy s náboženským pozadím a vložit zbraně, tresty a armády do rukou malé monopolní skupiny bezcitných vládců, kteří si říkají „stát“.

Fakt, že to, čemu říkáme  „etika“, zůstává subjektivní a pouze kulturní záležitostí, nevyhnutelně vede k tomu, že k prosazení sociálních pravidel používáme šikanu, strach a násilí. Právě proto, že etice chybí racionální základ vědecké metody, „morálka“ zůstává utopena v kmenových válkách krvavých mytologií, kde každý gang bojuje zuby nehty za nadvládu nad lidskou oddaností k „mravnosti“.

Nemůžeme žít bez morálky, ale zároveň ji neumíme objektivně definovat – zůstáváme tedy navždy odsouzeni k prázdným životům pompézního pokrytectví, nadvlády cynismu nebo nábožného otroctví.

http://www.mises.cz/autori/stefan-molyneux-126-clanky-1.aspx

0 0
možnosti
PM

P81e53t15r 56M25á13j

3. 6. 2014 13:24

Víte, je to vždy vlidech samotných. Můžeme pochopitelně tvrdit, že oficiální stanovisko není adělat lumpárny ve jménu této absence, anebo můžeme používat to, co máme, byť jeto neoficiální. Desatero a Kantův kategorický imperativ si myslím, dokonale k tomupostačí... V každém případě za Váš příspěvek děkuji ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik