Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pokud se nemýlím, tento Kalouskův a Nečasův dar odmítli jako první adventisté.

0 0
možnosti
JZ

Už aby všechny církve byly zařazeny  do stejného pytle jako je klub zahradkářů a jiná dobrovolná sdružení  a žili skutečně za své.Zejména katolická církev je nejproradnější seskupení , které dávno tu nemá co dělat.Nic za poslední staletí národu dobrého nepřinesla, jen tyla na jeho úkor.I ty  kostely byly postaveny z práce národa a ne z práce gírkevních  hodnostářů.Měl by se o ně starat stát jako o kulturní památky a hodnostáře ať platí ti, kteří v jejich slova věří, ale ze svého,ne z daní ostatních.Brzy by se ztratily 4 brady i tomu vysmátému Dukovi.

1 1
možnosti
OK

Jenže ani nové budovy nestavějí ti, kteří tam budou sídlit, ale obyčejní dělníci, mnohdy ani ne Češi!

0 1
možnosti
JT

Neni pravda, ze se podle krestanu nic nestane bez vule bozi. Krestansky a zidovsky buh dal lidem svobodnou vuli, takze mohou delat i to, co buh nechce. A ze to lidi opravdu delaji predvedl uz Adam.

1 1
možnosti
OK

To je trochu složitější problém. Lze to vysvětlit na principu kauzality. V našem vesmíru je zřejmé její fungování, tzn. vše má nějakou příčinu a následek se děje až po příčině. Jelikož Bůh je však definován jako "nad stvořením", nikoli jeho součást, pak je i nad kauzalitou a nad časem vůbec (i čas je pouze rysem stvoření neboli vesmíru).

0 1
možnosti
PV

Zase pěkný článek. Dík. Ještě malá poznámka na okraj. Jsem ze Znojma a jsem hrdý na jednu naší občanku. Mám na mysli paní biskupku církve husitské paní Janu Šilerovou, která opakovaně zdůrazňovala nespravedlivost této zlodějiny - tzv. restitucí. Nejsou všichni hodnostáři vlci svým ovečkám a občas čtou ve své knize knih.

3 0
možnosti
OK

Odluka bez restitucí znamená, že již církve nebudou mít prostředky na provoz. To se týká zejména katolické, která již dnes má tak velký majetek, který hodnotu restitucí rozhodně převyšuje. Tento majetek (kostely, kláštery, zařízení sociálních služeb...) i přes dotace (tu vyšší, tu nižší nebo žádné) již církev "neutáhne" - věřící budou po odluce platit mzdy kněžím.

Už jsem několikrát řekl, že jako křesťan bych takovou situaci byl ochoten a schopen akceptovat, jako občan této země s jejím kulturním dědictvím však nikoli.

0 1
možnosti