Nebezpečný svět

Před několika staletími si lidé mysleli, že se Slunce otáčí okolo Země. Trvalo dlouho, než se podařilo všechny přesvědčit o pravém opaku. Není totiž vůbec jednoduché změnit názor na cokoli, co považujeme za neměnné a neotřesitelné…

Dnes pochopitelně víme, že se Země točí. Víme, že obludné světové války jsou zapadlé prachem dvacátého století, že skončilo období studené války i válka ve Vietnamu. Víme, že všechny vlády usilují o mír (hlavně podle oficiálních a mediálních verzí) a když ne všechny, tak alespoň ty nejmocnější…

Jediné, co nás ještě donedávna trochu děsilo, byl terorizmus, ale už i Usáma Bin Ládin je mrtev, takže se pomalu můžeme opět vracet do svých zaběhnutých, starých kolejí…  do doby před tím, než se „svět změnil“... do doby před 11. září roku 2001.

Není to krásné…?

Jenže, jak už to bývá, i v tomto ohledu jsou potížisté. Tvrdí, že všechno mohlo být trochu jinak, než jak jsme to viděli, dokonce na vlastní oči, v přímých přenosech… Je to nehoráznost!

Neříkalo se ale kdysi něco podobného o Slunci a Zemi? Nebyl snad Giordano Bruno za něco tak nehorázného dokonce upálen a nemusel Gallileo sám sebe zapřít a lhát, když byl okolnostmi přinucen pravdu odvolat?

Možná bychom se měli i my (na základě obdobných historických konverzí) problému 11. září trochu víc věnovat… a nejenom významně ťukat na hlavu, když slyšíme cokoli jiného, nežli oficiální verzi.

Zkusme nevěřit všemu, čemu „máme“ věřit, a zkusme se zamyslet nad tím, zda je vůbec možné tomu, či onomu, oficiálnímu tvrzení, uvěřit.

Např. ne všichni „pamětníci“ vědí (i když v r. 2013 možná už ano), že 11. září nespadla pouze jen „dvojčata“ a část Pentagonu.

O několik hodin později po nárazu letadel do obou věží, spadla budova WTC č. 7.

Dle oficiální zprávy Národní komise pro standardy a technologie spadla tato budova následkem požáru kanceláří ve 12. podlaží.

Budova WTC č.7 byl čtyřiceti sedmi patrový mrakodrap lichoběžníkového půdorysu, tyčící se do výšky 186m, což jsou tři petřínské rozhledny na sobě. Náhle se zřítil asi osm hodin po nárazu letadel do obou dvojčat.

Z klidové polohy za méně než 7 vteřin, tedy volným pádem, bez jakéhokoli odporu své vlastní konstrukce - přímo do svého půdorysu.

Ostatně stejnou rychlostí (a obdobným způsobem) se zřítila i dvojčata, do nichž ovšem narazila letadla a vyhořela v nich část přebytečného paliva.

Obě věže (budovy WTC č. 1 a WTC č. 2), byly projektovány a konstruovány tak, aby odolaly nárazu největšího letadla své doby (což byl Boeing 707). Aby odolaly požárům, zemětřesením a hurikánům. Budova č. 7. Byla postavena stejně dokonale, dokonce o dvacet let později, byla tedy ještě modernější.

 

Masivní ocelovou síť konstrukcí výškových budov, nemůže ohrozit žár hořícího leteckého benzínu, natož pak požár kanceláří. Nikdy v historii se nezřítila žádná ocelová výšková budova díky požárům, které trvaly dokonce mnohem déle a s mnohem většími plameny, nežli budovy WTC, které (i když mohutně) hlavně doutnaly, což bylo  důkazem nedokonalého hoření, tedy i nižších teplot.

Odborníci, kteří viděli pád budovy č. 7 (ale i dvojčat) jsou přesvědčeni o tom, že muselo jít o imploze. O řízené demolice.

Při mikroskopickém vyšetření prachu po zřícení všech tří budov WTC bylo nalezeno značné množství, vyhořelého i nevyhořelého nanotermitu, jenž při hoření, či explosi vyvine žár až 2500 stupňů Celsia, což převyšuje bod tání ocele o tisíc stupňů.

S touto trhavinou pracovala v r. 2001 pouze armáda.

 

O zřícení části Pentagonu nárazem dalšího Beoingu 757 se mi nechce ani psát, neboť těsně po údajném nárazu letadla zůstala ve zdivu kruhová díra o průměru asi 4 m. Přitom Boeing 757 má rozpětí 38m a výška vrcholu směrovky je 13,7m. Ona kruhová díra (před pádem části budovy) je vidět prakticky u země. Přitom na pořízených záběrech těsně po údajném nárazu jsou všechny objekty stojící na zemi včetně sloupů veřejného osvětlení, naprosto netknuté. Oficiální zpráva vyšetřovací komise uvádí, že se letadlo žárem (letu při zemi) doslova „vypařilo“. 

 

Všechna čtyři unesená dopravní letadla (čtvrté se zřítilo v Pensylvánii) nebyla protivzdušnou obranou ani „škádlena“, natož donucována k přistání, či sestřelována. Přičemž Pentagon je považován za vůbec nejstřeženější místo na světě.

Zkrátka a dobře těch otazníků je trochu moc a ze všech konspiračních teorií je nejméně důkazů pro tu, která je vydávána za oficiální a pravdivou. Je to ta, jež mluví o devatenácti únoscích s téměř nadpozemskými dovednostmi při pilotování tak delikátních úkolu, jež by i zkušeným komerčním pilotům daly natolik zabrat, že by se do nich nepustili, bez možnosti asi tak dvacetinásobných cvičných pokusů… jak sami v nejrůznějších rozhovorech uvádějí.

Oficiální verze vyšetřovací komise rovněž vyloučila jakékoli použití výbušnin při pádu budov WTC… a zcela vážně předkládá k uvěření vypaření se dopravního letadla, majícího hmotnost 57 840 kg.

 

Světová veřejnost se ale nehodlá smířit s něčím, čemu nelze uvěřit. Možná je to tím, že už nežijeme ve středověku.

Již několik let existuje „Mezinárodní hnutí architektů a inženýrů za pravdu o jedenáctém září“. Je značně aktivní a stále více podpisů světových kapacit v oboru stavitelství mu dává stále větší váhu. 

Zítra, 20. února, bude např. zasedat soud v městečku Horsham ve Spojeném království, kde budou po tři hodiny prezentovány sebrané důkazy o 11.9. a soudní dvůr bude zvažovat, zda BritishBroadcastingCorporation (BBC) bude obviněna kvůli nepřesným a zaujatým způsobům, jimiž líčila události z 11.9. a důkazy o nich. Hlavně se jedná o vysílání z roku 2011, věnované desetiletému výročí oné hrůzyplné události.

 

Já vím, že skutečnou pravdu o 11. září se asi nikdy nedovíme.

Ale už to je úspěch, že začínáme alespoň zpochybňovat lež o 11. září…

 

Autor: Petr Máj | úterý 19.2.2013 8:02 | karma článku: 10,36 | přečteno: 490x