Milion chvilek pro nevidomé a neslyšící

Přesto, že v Praze na Letenské pláni přečetl spolek Milion chvilek všem zúčastněným svůj Manifest: "Zajímej se – Naslouchej – Vysvětluj – Jednej – Přijmi svou odpovědnost: Každý svým dílem rozhodujeme o tom, jak náš společný

                                               prostor vypadá"… tak marně čekám, kdy si někdo z toho čtvrt milionu lidí všimne, že se ve vládě ČR „něco děje“.

Přesto, že nesouhlasím s ničím, co prozatím spolek Milion chvilek zorganizoval a předvedl, tak jejich manifest beru… Proto vlastně píši tento list…

Což vážně nikoho z Vás, kteří chodíte manifestovat s plakáty plnými hněvu, pobouření a nenávisti – k několika málo lidem, nebo (doslova s pěnou u úst), píšete články plné nenávisti – ke dvěma lidem, potažmo k jednomu jedinému člověku… což Vám vážně nedochází, co se ve vládě stalo…?

Koaliční strana si ze svých řad vybrala (předpokládám, že s tím nejlepším úmyslem… a jistě toho nejlepšího), ministra kultury. Tento ministr ve výkonu své funkce odhalil korupci toho nejhrubšího zrna… korupčníka zbavil funkce a případ předal příslušným orgánům k spravedlivému došetření. Svou stranou ale nebyl pochválen – přestože se tato strana dost vehementně hlásí k boji s korupcí – ale naopak donucen k podání demise.

Do dnešního dne marně čekám na to, kdy si tohoto faktu někdo z Vás – manifestem na Letné „pokropených“ - všimne a zorganizuje demonstraci na obranu onoho ministra.

K mému údivu se ale děje něco úplně jiného: napadáte všichni svorně toho jediného člověka, který se onoho ministra zastal… a premiéra české vlády dokonce nutíte, aby na něho podal - za Vás, neboť Vy nemůžete - kompetenční žalobu.

Je mi z Vás dost smutno…

 

 

Autor: Petr Máj | sobota 6.7.2019 7:35 | karma článku: 39,11 | přečteno: 1144x