Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J60a63n 83R36á36ž

1. 1. 2016 19:07

Zastavím se nad pověrou, že nějaký oděvní doplněk je znakem náboženství. Burka ani hidžab nejsou náboženské znaky, neb naprostá většina žen vyznávající islám tento oděvní doplněk nepoužívá.. Takže jen deklarují oděvní zvyklost vyznavačů fundamentální větve Islámu, která touto zvyklostí dává najevo nerovnoprávné postavení žen ve společnosti.,. A vzhledem k tomu, že u nás něco podobného trpět nemůžeme, tak nelze tyto "oděvní doplňky", některých žen islámské víry považovat právě za znak víry. Kdyby totiž opravdu byla žena zahalená v burce náboženským znakem islámu, musel bý být jako společenský nepřijatelná sekta potlačující práva jednotlivců u nás zakázán.

1 0
možnosti
JP

J31o68s91e68f 34P95o74t55r

1. 1. 2016 19:01

Evropa už není křesťanská a ani nevyznává křesťanské hodnoty. Evropa je kontinent někde na hraně, kde začínají platit pravidla porušené lidské přirozenosti. O to snadší bude boj nové civilizace, tak jak již se v dějinách mnohokrát stalo. A zvítězí civilizace s vyšší morálkou, což Islám proti úpadkové evropské civilizaci je. Kolik Evropanů je ochotno položit život za evropské ideály?

Legislativní změny? Vy vůbec nechápete o co jde.

0 0
možnosti
AF

Také se plně připojuji k autorovi blogu.

To, co tady budeme a musíme bránit, nejsou jen hodnoty církevní,protože je to hodně ateistů , ale jsou to především hodnoty jiné : literární, věděcké, architektury , práce i oběti našich předků i nás, vzdělání, umění , naše budoucnost civilizace našeho starého kontinentu obecně . A to je důležité chránit. To nesníme cizákům přenechat, aby z toho kůlničku na dříví jako u nich doma !

2 0
možnosti
Foto

S potěšením jsem dal karmu, protože jste naprosto přesně vystihl a popsal nejsprávnější reakci na současnou situaci. Prvním krokem musí být legislativní změny, neboť stávající nejsou pro možný vývoj koncipované.

Ano, emigrantská tsunami nás míjí a je pravděpodobnost blížící se k jistotě, že v krátké době se situace nezmění. Troufám si to tvrdit po vyhodnocení stávající situace.

Změnu legislativy považuji za nutnou a postačující podmínku k udržení stávající míry nezájmu o imigraci k nám a úvahy o důrazných silových řešeních považuji v této fázi za nepřiměřené, vyvolávající neúměrnou eskalaci napětí ve společnosti. Takové úvahy a přístupy samozřejmě nelze vyloučit v případě dramatické změny situace, ale v současné době odvádějí pozornost od adekvátního řešení.

2 0
možnosti
AF

Co se týká legislativ , přidala bych ještě velikou podporu pro pracující mladé lidi a prostředky vyplýtvané na integraci desítky roků nepracujících převést právě sem, s cílem zvýšit tak porodnost. Změny jsou nutné a nové zákony, šité době a situaci na míru, také !!

2 0
možnosti

Nenechat se vtáhnout do (náboženské) války je líbivé heslo.

Jenže pokud takovou válku proti nám někdo zahájí, je nutné reagovat (tedy "nechat se vtáhnou"). Alternativou je totiž totální kapitulace.

3 0
možnosti

Nechápu, proč bychom měli akceptovat výstavbu byť jen jediné mešity. Není pro to žádný racionální důvod.

Zrovnatak pokládám za žádoucí dávat mimořádně nevhodně oblečeným osobám najevo, že se chovají nepřiměřeně - pokud tedy nevidím normálně odhalenou tvář člověka, s pytlem nekomunikuji.

5 1
možnosti
Foto

Proč by nám mešita měla vadit?

On po vás někdo chce abyste s muslimkama komunikoval?

0 0
možnosti
BP

Naše legislativa je z cca 80-90% harmonizována s tzv. bruselskou - a tam jdou muslimům " zcela na ruku".Takže nějaký tlak na legislativce je prakticky jen iluzorní..Tudy cesta nepovede.

1 0
možnosti

Spíš je zapotřebí, aby se lidé přestali bát nálepek.

Pokud presentuji svůj názor, neměly by mne zastrašit žádné kecy o xenofobech nebo náccích.

1 0
možnosti
LS

Váš článek je postaven na principu, pátou a šestou větou vyvrátím větu druhou a první. Já stále nevím, proč evidentně vzdělaní lidé (u lékaře nezbytný předpoklad), nenahlédnou trochu do historie.

4 0
možnosti
Foto

Očividně jste nepochopil co je to multikulturalismus-píšete, že je "blbost"abyste na závěr podpořil jeho princip:-/

Jste jen další z lidí, který se vymezuje proti termínu multikulturalismus přestože jeho principy sám uznáváte. Tak jako je uznávala drtivá většina lidí u nás ještě před rokem či 2 , jako je většina uznává i dnes aniž si to uvědomuje a jako je zase brzy většina uznávat bude. Multikulturalismus je totiž o svobodě chovat se v rámci zákonů jak chci a o rovnosti před zákonem.

Pokud opravdu chcete vědět co t je multikulturalismus tak si přečtěte listinu základních práv a svobod http://www.psp.cz/docs/laws/listina.html-její převedení do praxe je v podstatě multikulturalismus.

V multikulturalismu jsou jednotné zákony pro všechny. V rámci těchto zákonů ( dokud nejsou porušovány) si každý smí dělat co chce-tedy třeba muslimky mohou nosit šátky.

K těm modlitbám-jak si to udělají v pracovním procesu je věcí dohody se zaměstnavatelem, ve škole to možné v hodinách není (s vyjímkou výuky náboženství což již dnes je dobrovolný předmět ve kterém se křesťané modlí, muslimové a další výuku mít nemohou, nemají 2 stupeň registace) a blokovat ulice nesmí nikdo kdo nemá svolení k pořádání akce-např u nás se pořádá 1 za rok veřejná katolická modlitba, která blokuje cestu a nikomu to nevadí.

Do kulturních zvyklostí patří např. způsob stravování, oblékání, to jaké jsou rodinné vazby, systém výchovy dětí, životní styl..... Pokud to probíhá v rámci vymezených zákonů proč by to někdo měl ovlivňovat? O to je multikulturalismus-o svobodě a rovnosti v rámci platných zákonů.

0 0
možnosti

Takže prokazování tolerance vůči netolerantním? Nechat "v rámci platných zákonů" pomnožit ty, kteří se netají svou touhou zákony zásadně měnit?

To je sebevražedná naivita.

7 1
možnosti
Foto

Píšete: „Nenechme se žádným (byť sebeváženějším) prelátem vtáhnout do příprav na náboženské války.“ Který konkrétní prelát vyzývá k náboženské válce? Mohl byste jmenovat a citovat?

8 0
možnosti