Kolaboranti Visegrádu, aneb začátek postelové politiky v Čechách?

Manželky vysokých politiků - to byla (je a vždycky asi bude), ta nejrafinovanější páka politických protivníků či jinak neúspěšných lobbistů…  

Poslankyně Evropského parlamentu Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) veřejně mluví o nedostatku lidskosti u premiéra a prezidenta republiky, neboť stojí v cestě (její) lidskosti, kterou chce projevovat tím, že by k nám, tedy do české republiky, umístila například padesát sirotků z uprchlických táborů v Řecku.

"Mám v úmyslu ještě oslovit manželky pana premiéra i pana prezidenta. Říkám, že je to záležitost, které by jejich něžnější polovičky mohly více rozumět. Doufám, že jak premiérovi, tak prezidentovi vysvětlí, že děti jsou děti a že by bylo potřeba přece jenom projevit více lidskosti, i když je ta situace samozřejmě složitá," řekla paní europoslankyně.

Takže jsem začal hledat, jakže to vypadá s dětskými "uprchlickými tábory“ u nás. Zjistil jsem, že např. v roce 2007 (novější statistiku jsem nenašel), bylo v naší republice 33 zařízení pro malé děti s 1871 místy a dostalo se do nich tehdy 1741 chlapců a děvčat. Zdroj zde.

Nevím, kolik dětí je v takových zařízeních v současné době, nicméně jistě jich bude mnohem víc, nežli jen nějakých padesát. O to se vsadím…

Ale i kdyby jich bylo míň než padesát – kdyby to dítě bylo třeba jen jedno – nemělo by pro nás být mnohem důležitější zajistit právě jemu náhradní rodinu a financovat jeho šťastné dětství a dostupné vzdělání, nežli - já nevím kolika jiným odjinud?

Z hlediska morálky jistě ano. Z hlediska osobního (stranického, europoslaneckého) profitu pochopitelně ne.

Takže nejde o lidskost, ale spíše o hyenizmus. A to nejenom u paní Šojdrové, ale i ostatních „velikánů“ naší politické scény, kteří si na této politické akci ohřívají svou polívčičku: Předseda koaliční ČSSD a vicepremiér Jan Hamáček, předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek, předseda lidoveckých poslanců Jan Bartošek, nebo předseda poslanců STAN Jan Farský. Zdroj zde.

 

Autor: Petr Máj | pondělí 17.9.2018 8:47 | karma článku: 38,10 | přečteno: 1298x