Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Z33d87e70n23a 38K57o34č51í

13. 3. 2013 14:44

Pane Máj, vaše naivita a neznalost možností diplomacie je nebetyčná. Kolik jste poznal palestinců, arabů a kolik židů na vlastní kůži.

Po rozhovoru s nimi dojdete k přesvědčení že arabský svět a palestinci o žádnou dohodu nestojí. Jejich cíl je vymazat izrael z mapy. Případně židům umožní, jako jediný ústupek,  odstěhování jinam - např. do Ruska ........ a to židé nedělají.!!;-)

1 1
možnosti
Foto

A nebylo by tedy lepší, aby se ti Židé v zájmu světového míru a hlavně klidu obětovali a odstěhovali se do toho Ruska. Ono být okupantem není také žádný med. Je to stigma, každý se na vás dívá skrz prsty.

1 1
možnosti
JM

A pak se řekne lékař:-/

2 1
možnosti
Foto

No ona to ta světová diplomacie řešila a vymyslela tzv. cestovní mapu, a předtím ještě rezoluci RB č 247/1967,ale lze říci, že pro zarputilost jak Izraele, tak i snad i Arabů nic z toho nevzešlo pozitivního. Samozřejmě, že ten,  kdo okupuje, kdo porušuje princip nepřípustnosti přivlastnění si území silou, tak nese primární odpovědnost.

1 6
možnosti
PK

P36a19v42e73l 62K10u72r47a77l

13. 3. 2013 11:07

Z diplomamacie ještě nikdy nikde v dlouhodobém měřítku nic pozitivního nevzešlo. Maximálně došlo ke krátkodobému odkladu ale nakonec válka tak jako tak propukla... a povětšinou větší a intenzivnějíš protože místo toho aby se antagonizmus vybil okamžitě tak narůstal a obě strany získali větší arzenál.

Síla je historicky jediný faktor který něco dlouhodobě vyřešil. Jestli to považujete za přístupné nebo ne, je irelevantní. Fakticky je to tak.

Vy budete patrně jeden z těch kdo tvrdí že síla nic neřeší... dovoluji si citovat z mé oblíbené knihy:

"Maminka říká že násilí nic neřeší..." "Vážně?" pan Dubois se na ní podíval "Myslím že Karthaginská městská rada by to ráda slyšela." "Ale vy si ze mě děláte legraci, všichni ví že Kartágo bylo zničeno."  "Skutečně? Mě se zdálo že vy o tom nevíte... Pro všechny kdo se drží zcela nemorální a naprosto nepravdivé doktríny že "násilí nic neřeší" doporučuji vám vyvolat duchy Napoleona Bonaparte a Vévody z Wellingtonu a nechat je to prodebatovat, soudcovat by mohl duch HItlera, a jako porotu by sme mohli pozvat ptáka Dodo, stěhovavného holuba, a Alku Velkou."

(Lt. Col. Jean V. Dubois ret., Hvězdná pechota Robert A. Heinlein 1959)

1 1
možnosti
PP

R^ - takhle vyváženě a o tomhle problému? No to bude kartáč, ale za mneR^

0 4
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik