Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Ach jo, a včil se v tom nesermater vyznát. Ještě mi tady chybí Rakousko-Uhersko a Bílá hora a pořádně zatřepat a můžem v tom hledat lásku a pravdu v České kotlině.;-D

0 0
možnosti
PB

P55e85t52r 64B28u57d77í21n

11. 2. 2013 16:41

Nezlobte se, ale to co jste napsal je bez hlavy a paty, smíchat knížete s Bartončíkem, nechápu dost dobře vaši logiku

2 0
možnosti

Prosím, ještě jednou si přečtěte, co napsal K.S.: "to, co jsme v roce 1945 spáchali, by bylo dneska odsouzeno jako hrubé porušení lidských práv a asi by se tehdejší vláda včetně prezidenta Beneše ocitla v Haagu". A co vy: "Dnes by odsun Němců z Čech byl skutečně porušením lidských práv, to má pan Schwarzenberg pravdu." Tak jak vysvětlíte svůj výrok: "Jenže z úst kandidáta na prezidenta české republiky se jednalo o nehorázné pohrdání českými dějinami a zneuctění památky všech mrtvých (zavražděných a umučených) během nesmyslné Hitlerovské nadvlády v naší zemi." Je tedy pravda z úst kandidáta na prezidenta nehorázný výrok, když podle vás řekl pravdu? Podle mně to bylo netaktické, protože si mohl spočítat, kolik tím popudí lidí. Ale není správné říkat pravdu, i když mi to neprospěje a plebsu se to nebude líbit? Stejně jako se Václav Havel nebál otevřít tuto otázku s omluvou za odsun. Pamatujete se ještě?

2 3
možnosti
Foto

Co jste na tom pane Čulíku nepochopil? Jistěže dnes organizovat odsun Němců je hrubé porušení lidských práv. protože k němu není důvod. Tehdy byl a proto byl po právu proveden. O excesech, které ho někdy provázely nemá cenu v tomto smyslu mluvit. Vy pravdoláskaři stále zamlčujete to, že v 38 roce byl také odsun, tentokrát Čechů z pohraničí a excesy při něm byly taky. K.S. prostě ustřelil, totéž Havel, když se za odsun omluvil.

1 2
možnosti
MB

Dobrý den.

Shrnu s dovolením známé fakta.

Nebyli jsme vítěznou velmocí.

Byli jsme postiženi chybnou (podle mého názoru) interpretací, že kde žije většina určité národnosti, toto území je správné přiřadit k většinovému státu. (Dnes by některé části Německa asi mohly požádat o připojení k Turecku).

Proto tehdy mocnosti odpovědné za Mnichov a naštěstí vítězné, přišli s řešením, které problém vyřeší, aniž by se zpochybnilo jejich předchozí rozhodnutí.

Po hrozné zkušenosti to bylo i pro nás pochopitelné a dobré řešení. Potud vše ve shodě. Bohužel po léta z celé řady důvodů, jeden škodlivější, než druhý, se nemluvilo o tom, že odsun nebyl vždy korektní, ale často se jednalo i z hlediska tehdejších zákonů o trestnou činnost. Já to náhodou věděl, slyšel od lidí, kteří rozhodně neměli důvod mít Němce v lásce. Fašisté jim vzaly jejich nejbližší. Možná proto také vnímám naši omluvu i prohlášení o soudu v Haagu jako konstatování tohoto faktu, nikoliv jako zpochybnění odsunu jako takového. Protože většiny zvěrstev při odsunu se dopouštěla lůza, které takto zahlazovala svou kolaboraci s fašisty a naháněla strach odpůrcům nových pořádků, které chtěli za podpory nových vítězů budovat, bála se většina lidí říct, že zavraždění malé bezbranné holčičky je zločin i kdyby její otec byl sám führer. Mohlo by to být překrouceno, že jsou vlastně vlastizrádci a kolaboranti. Bohužel tento pohled a nezaujaté rozlišení dvou rovin, legální odsun a nelegální praktiky, po tolika letech je různě těžký pro ty, kteří byli celé roky krmeni jakoukoliv propagandou, ať komunistickou, nebo landsmannschaftem a těmi, kdo jí byli z jakýchkoliv důvodů ušetřeni. Kdyby se to podařilo, jsem přesvědčen, že by vlastně nebylo již o čem mluvit a jakékoliv připomínání by patřilo jen do učebnic (historia magistra vitae) a na politické scéně by to mělo asi stejnou váhu, jako bitva na Moravském poli.

2 2
možnosti

Tak ti nevím!

Podvodníka považujeme za lháře a lháře za poctivce!

Jsme divný národ. Věřím, že za to vděčíme komunistickém čtyřicetiletému brainwashingu.

A je nejvyšší čas si opět začít vážit skutečné Pravdy, skutečné Lásky a skutečné Svobody! A nepochybuji, že nad tou zlobou a nenávistí, které je naše společnost naplněna, zvítězíme!

:-)

3 2
možnosti
PV

R^Pěkný článek, shrnuto s pečlivostí. Na tu kauzu s panem Bartoníčkem si pamatuji a ač nejsem příznivec lidovců, bylo to velmi divné. Ovšem na druhou stranu při svobodných volbách se takové podpásovky bohužel používají. Říkám bohužel, to neznamená, že bych je schvaloval. Ona jedna velká knížecí lež byla, že se tvářil jako mladý, svižný pankáč. Ta nadsázka byla trapná, vždyť hnutí punk mělo úplně opačný smysl - brojilo proti státní moci, kterou chtě nechtě je i kandidát na prezidenta.

6 8
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik