A je tu mládež nová, mládež Kalouskova…

Rozhodně není agresivní. Není revoluční, není militantní. Je proti-Zemanovská. Tato mládež „vyšla ven“, před budovy svých škol, aby oznámila spoluobčanům,  

                                         že si veřejnoprávní televizi vzít nedáme a musíme i nadále chránit její nezávislost.

Tato celorepubliková akce byla uspořádána po inauguračním projevu prezidenta republiky, který v něm (mimo jiné), předložil důkaz o tom, že veřejnoprávní televize není nezávislá, ale poplatná (hlavně) Kalouskově straně (což doposud bylo jen veřejným tajemstvím).

Že v tom mládežnickém boji nevidíte logiku? Nemůžete. Ani se o to nesnažte, neboť vaše vzdělání na takové úrovni není. Prostě si to musíme nechat vysvětlit. Od těch více vzdělaných, šťastnějších, bohatších – prostě od elit tohoto národa.

To jsem se dověděl z úst pana režiséra Jana Svěráka, jehož zpovídala Emma Smetana na DVTV, právě kvůli jeho akci „Pět vět“, kterou se vloudil do přímého vysílání veřejnoprávní televize… a zařadil se tak (alespoň tedy mentálně), hned do první řady pomyslného průvodu Kalouskových dětí, bojujících za „nezávislost“ veřejnoprávní televize… doposud závislé (především), na Kalouskově straně.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem „Andělům“ za to, že se (na rozdíl od „Lvů“), nezpronevěřili zásadám slušnosti a nezneužili slavnostní večer pro své vlastní cíle politické … 

Autor: Petr Máj | středa 21.3.2018 9:16 | karma článku: 45,05 | přečteno: 3893x