Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

Hank Moody

21. 7. 2009 16:39
Ted je naopak prilezitost

pro Kikinu Klause, aby ukazal(a) co v nem (ni) je, kdyz porad zvani o nejake suverenite a kdyz spolu se stejnym iqacem Kaczynskim blokuje jednotnou zahranicni politiku EU. Uz vidim neschopnou Kikinu, kterou krome Luzkova a Lukasenka nikdo ve svete nebere vazne, jak lobbuje u Kanadanu za zruseni viz. Ted mate, narodovci, prilezitost predvest, co umite. Ale skutek opet utek. Staty, jako je Kanada, USA, Brunej, Brazilie, JAR nedavno zrusily viza pro Cechy jen diky vstupu do EU, ne kvuli krasnym ocim tuneldedy Klause, z vule Sloufa t.c. na Hrade.

Az bude platit LS, tak se podobnym pataliim Cesko vyhne. Dost pochybuji, ze by Kanada riskovala konflikt s jednotnym evropskym superstatem.

0 0
možnosti
E

eAA00

13. 9. 2009 23:33
Re: Ted je naopak prilezitost

Samozřejmě kecy...Speciálně víza do Brazílie byly zrušeny chvíli po tom, co jsem tam byl. Duben 2003. To jsme v EU ještě nebyli.

   Pane Machu máte opět můj hlas jistý, i když je Vás opravdu málo slyšet. Samozřejmě za to tak z 60% mohou PravdoLásková média, která zvou na předvolební besedy jen aparátčíky eurohujerských stran již zavedených, anebo těch, které tam protlačit chtějí :TOP-Zelení. Ale těch 40% je na Vás. NA druhé straně, kdybych jako pravicově zaměřený měl volit současnou podobu ODS jako menší zlo, musel bych si plivnout do zrcadla. Díky za to, že jako strana /SSO/ jste.

0 0
možnosti
C

crutov

21. 7. 2009 15:54
Sbohem!

Doufam, ze LS bude zavedena, co nejdrive. A Vy bude reagovat jako chlap a v pro Vas neutesene situaci se odstehujete. Nezapomente si vzit jeste vseveda z hradu, myslim, ze bude v te dobe prozivat stejna muka. //EUR^

0 0
možnosti
LH

d_meister

21. 7. 2009 15:21
Vážený pane Machu,

předem bych Vás chtěl pozdravit a omluvit se, jestli už některý z mých argumentů níže zazněl. Nepochybně je problém, že neexistuje možnost zavedení reciprocity víz pro kanadské občany. Na druhou stranu, tahle nerovnováha tu existovala po léta ve vztahu ČR a USA a nikdo se vůči tomu nepozastavovat a proti tomu nebojoval. Nemyslíte si však, že Schengen nám poskytuje mnohem více dobrého? Volný pohyb kapitálu, zboží, služeb i osob? Že neexistují v rámci celé vyspělé Evropy cla, nejsou hranice (ačkoli to je trochu diskutabilní, jsem ve Švýcarsku a švýc.celník mě na hranicích téměř vyslýchal). Není mj. tato ekonomická svoboda to, o co usiluje SSO? Na závěr pár slov k vašemu příkladu Švýcarska: otevřete si švýcarské noviny a zaručeně se dočtete o nářcích švýcarů, kteří jsou pro své členství v EHS bombardováni evropskými předpisy, ale nemají v Bruselu plnohodnotné zastoupení. Chcete toto anebo kompletní vystoupení ze všech institucí za cenu ekonomických ztrát? Děkuji

0 0
možnosti
K

kevinbb

21. 7. 2009 15:04
Vadi me to,

ze se nemuzem svobodne rozhodnout o udeleni viz Kanade. Jde me o princip, ale jinak je me to jedno.

A musim rict, ze souhlasim s clankem pana Macha. Bojim se, co bude dal, pokud se schvali LS. Podle me to je jen uplne dobrovolne odezvzdani vlady do Bruselu. A pokud si nekdo mysli, ze to pomuze vycistit nasi politickou elitu od korupce a sebezvyhodnovani tak je na ohromnem omylu, naopak, zvysi se jen jejich pocet!

A proto EU ano a LS ne.

R^V[>-] 

0 0
možnosti
JC

Jorge Calisto

21. 7. 2009 14:06
Jen mala technicka

Krome vsech predpisu a predepsanych postupu jste zapomel dodat, ze Kanada patri do Commonwealth of nacions tedy krome sve "suverenity" patri stale pod britskou korunu. Z toho duvodu, i mnoha jinych, je tedy nadeje na zavedeni viz ze strany EU prakticky nemozna. Hrozne me to stve, ale je to tak.:-(

0 0
možnosti
JC

Jorge Calisto

21. 7. 2009 14:07
Re: Jen mala technicka

oprava - Commonwealth of nations :-)

0 0
možnosti
JM

J i ř í

21. 7. 2009 13:18
Opravdu ztrácíme suverenitu?

Myslí si někdo, že při rozhodování bruselských úředníků jsme méně suverénní než při rozhodování našich poslanců, kteří kvůli podpoře (nechci říci "úplatkům") od zahraničních firem a zájmových skupin jsou ochotni rozhodovat tak, že to český stát poškozuje daleko více než nějaké rozhodnutí z Bruselu? Všechno má své pro a proti, ale je faktem, že před sladění našich zákonů s legislativou EU se u nás mnoha lidem tunelovalo podstatně snáze.

0 0
možnosti
JJ

Yurek

21. 7. 2009 13:23
Re: Opravdu ztrácíme suverenitu?

Představte si, že řada těch, co lisabonskou smlouvu chce, ji chce proto, že jejich politici jsou podle nich zkorumpovaní a že to ti z Bruselu pod taktovkou lisabonské smlouvy změní...! No věřil byste tomu???

0 0
možnosti
JT

jtach

21. 7. 2009 12:36
Viza zavest sice nemuzeme

Ale muzeme vyhlasit Kanade reba valku ? Nemyslim tam po nich jet strilet, ciste formalne byt ve valecnem stavu a soucasne vyhlasit primeri.

0 0
možnosti
GM

slava_m

21. 7. 2009 15:47
Re: Viza zavest sice nemuzeme

ale v hokeji je Ko. slozit:-P

0 0
možnosti
J

jda379

21. 7. 2009 11:50
několik oprav

Opět upozorňuji, že znalosti p. Macha o právu jsou silně omezené. Zakládací smlouvy jsou samozřejmě k dispozici v češtině:

http://eur-lex.europa.eu/cs/treaties/index.htm#other

V případě právních dokumentů není ale rozhodná jakási on line verze, ale verze zveřejněná v úředním věstníku EU. Mimochodem, podle rozhodnutí Ev. soudního dvora, pokud není pr. předpis EU dostupný v úředním jazyce EU (tedy i češtině), nelze se ho dovolávat, i pokud by byl jinak platný.

K vízům: pokud se ČR dovolá vůči Ev. komisi klauzule solidarity, tato musí  reagovat. Nereaguje-li EK ve lhůtě 3-měsíců může ČR podat žalobu k Ev. soudnímu dvoru.

0 0
možnosti
MF

manas1008

21. 7. 2009 15:41
Re: několik oprav

v tom pripade se nikdo nemuze dovolavat LS (ani tlacit na jeji schvaleni), protoze jeji OFICIALNI preklad do cestiny NEEXISTUJE. Preklad, ktery dostali poslanci spachal Alexander Vondra a neni oficialni.

0 0
možnosti
X

xyman

21. 7. 2009 11:32
upřímně- (ne jako Standa G.)--

dobrý článek, ale volit vás stejně nebudu, je to hlas hozený do kanálu, respektive paroubkovi, (protože vy se nikam nedostanete). A toho tu fakt nechci. Takže volím opět ODS.

0 0
možnosti
DK

Sunny29

21. 7. 2009 11:02
Pokud LS vstoupí v platnost,

bude opravdu mnohem hůř. Už teď vidíme, jak na nás EU záleží a za co nás mají.

Dobrý článek, pane Machu, jen se obávám, že Vaše strana se do parlamentu nedostane. Měla by jít do koalice s jinou, podobně smýšlející, ovšem existuje vůbec taková? :-/

0 0
možnosti
JJ

Yurek

21. 7. 2009 13:19
Re: Pokud LS vstoupí v platnost,

Neexistuje. :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,98
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky