Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Jan Veselý

23. 2. 2012 18:31
Pár lží, ale co na tom, viďte pane předsedo?

Maďarsko má vyrovnaný rozpočet? Opravdu? Hmm a kolik peněz vloni "znárodnilo" z důchodových fondů, prosím? A co bude letos znárodňovat prosím, aby rozpočet udrželo? Buďte příště korektní a nelžete, jako když Matějka tiskne.

Nechť Maďarsko opustí EU, pokud je mu ubližováno a je šikanováno. A budou se (podle vás) mít lépe, než pod knutou Brusele. Dodejte jim své know how a držte jim palce.

Případně je zkuste přesvědčit o svých vizích a pokud jako Orbánův poradce budete mít úspěch, dá se s tím za dva a kousek roku v našich parlamentních volbách dál pracovat.To už Maděři budou mimi EU a budou si vychutnávat svobodu a poznání zemědělství bez kvót. Na druhou starnu Slováci budou vyrábět Tokajské a dánští čuníci ty maďarské postaví ma slepou kolej.

Jinak budete do soudného dne plkat jako Matějka na blogu. Sice o mnoho kultivovaněji, ale semo tamo s nějakou malou lží či manipulační nepřesností. :-/

0 0
možnosti
P

p.jelinek

24. 2. 2012 11:50
Re: Pár lží, ale co na tom, viďte pane předsedo?

Děkujeme za analýzu situace v Maďarsku o kterou v článku vůbec nešlo.

2 0
možnosti
JV

sfs

23. 2. 2012 18:13
Jak dlouho trvá napsat žádost o vystoupení z EU?

Pokud je maďarská ústavní většina tak dobrá, jak píšete, kdy počítáte, že žádost podá? Nebo vidíte smysluplnější reakci? Možná se jedná jen o řízený únik informací od komisařů, aby otestovali, jak mnoho si mohou vůči ovčanům dovolit.

1 0
možnosti
JV

Jan Veselý

23. 2. 2012 18:19
Re: Jak dlouho trvá napsat žádost o vystoupení z EU?

Jen co se přeloží do maďarštiny traktát pan Macha "jak vystoupit z EU".  ;-)

0 0
možnosti
K

kladivar3

23. 2. 2012 11:54
Zase spatne

Co Madarsko zaplati dostane zpet ale ani o 1 Eurocent navic. To je hola realita. :-P

Madarsko dostava kazdorocne "navic"  ca. 75 miiard CZK o ktery muze prijit. Opravdu vydirani ;-D

To je jako kdyz dak kazdorocne sousedovi na prilepsenou 5 tisic a pak nedam a on me oznaci za vyderace 8-o

0 0
možnosti
K

Kaziateta

23. 2. 2012 22:39
Re: Zase spatne

Ono i jednou Maďarsko asi bude přilepšovat sousedům až tam budou Albánie či Srbsko ...

1 0
možnosti
K

kion121

23. 2. 2012 10:34
.

R^

1 0
možnosti
KD

Kulhánková, dcera

23. 2. 2012 7:42
To není pokrytectví,

to je přirozené chování všech těch trockistů a maoistů, co maj v Bruseli hnízdo.

2 0
možnosti
JP

apeppepa

22. 2. 2012 22:19
Když nuly hlasitě křičí

Brát dotace, to je samozřejmost. Neplnit dohodnuté podmínky a ještě si kopnout do EU - taková je představa radikálních protievropských primitivů, kteří zvedají prapor nacionalismu. Tak tedy rozbíjme EU nebo z ní alespoň vystupme, Putin bude tleskat. A hurá zpět do soutěže národních států. Bylo by to draze zaplacené ponaučení, ale možná bude nutné.

2 0
možnosti
RJ

Milenius

23. 2. 2012 7:30
Re: Když nuly hlasitě křičí

1. SSO nechce brát žádné dotace

2. Dotace jdou vesměs na nesmyslné projekty a peníze končí na účtech k tomu založených firem, takže občan z toho nemá nic

3. Dotace jsou jen nástroj moci, protože máme povinnost odvodů do EU a oni nám milostivě dají peníze zpět, ale jen, pokud budeme hodní

4. Ekonomická soutěž není nic špatného, ale nesmí být v různých státech jiné podmínky. Vezměte si, jak nám tady EU zlikvidovala polovinu průmyslu a zemědělství tím, že dávají dotace jen na něco a na co potřebujeme, tak ne (viz např. v podstatě zdevastované cukrovarnictví, zemědělství s menšími dotacemi než jinde apod.)

6 0
možnosti
JB

timothyleary

22. 2. 2012 17:13
Obdoba uplatnovani

Breznevovo doktr.omezene suverenity.Misto tanku dotace.Vyhrozoji Madarsku,my mame tez dotacni problemy a Slovaci taky,kdyby nenasypali Recku.A na Hrad pili vlastizradny slechtic.

2 0
možnosti
RH

djelem

22. 2. 2012 15:36
Naprostý souhlas s autorem !!!

R^R^R^[>-]

3 0
možnosti
TB

Primak

22. 2. 2012 15:01
Jak typické pro SSO

Zase jste  dobré a užitečné táma zabali do snušky lží. Nevím jestli pan Matějka opisuje od Vás a nebo vy od něj, ale děláte to stejně.

Maďarsko sice vykázalo přebytek 1,5% ale tento přebytek vznikl skutečně pouze v důsledku naprosto bezprecendetní transakce s penbzijními fondy občanů. Obecně je tedy výtka k hospodaření Maďarska oprávněná. je sice hezké, že si dali do ústavy ony dva člnky. Ale něco jiného je chtít a něco jiného moci. Ekonomika Maďarska  v tuto chvíli není schoplná takovýto přebytek generovat přirozenou cestou, tudíž  v dohledné době dojde   buď k návratu do deficitu nebo ke škrtům.

Pravdou je, že je nepochopitelné, když EU místo pomoci a solidarity (kterou vždy tak deklaruje jako jeden s nosných principů EU) se k zemi, která pomoc potřebuje, obrátí zády jen proto, že demokraticky zvolená vláda koná dle svého volebního programu. V tom s Vámi plně souhlasím a rozhodně to zavání jistou kolonizční aktivitou a snahou dostat dění v maďarsku pod nadvládu EU.

4 0
možnosti
PS

Petr4905

22. 2. 2012 16:36
Re: Jak typické pro SSO

Pletete hrušky s jabkama.  Dojde ke škrtům, raději si chvíli utáhnout opasky než platit lichvářské úroky EU.

1 0
možnosti
H

Halfunx

22. 2. 2012 13:17
Mám svůj názor.

V ekonomice jde o peníze a informace. Pokud máte peníze a informace (nejlépe přísně tajné) máte moc. Mocí pak ovládáte politiky. EU bylo založeno jen díky utajeným informacím o výhledu poklesu globální ekonomiky, nabírání nových zemí je jen rozšiřování trhů a sféry vlivu za účelem zpomalení pádu. Globální finanční a informační mafii nejde o nic jiného než o zachování vlastních zisků za každou cenu i za tu že se požerou navzájem (růst globalizace) a rozhodně nestrpí osekávání sféry vlivu. Vnější mediální projevy politiků mám rozhodně nic neřeknou s jakými informacemi FIM disponuje a kam směřuje. Z podpásových akcí proti Maďarsku lze vytušit směr ne cíl. Podobně jsou na tom direktivy vůči zemím EU. Teorie "stálého růstu" a zastupitelské demokracie jsou neudržitelné. Růst, očištěný od překoupených dluhů, již dávno neexistuje a zastupitelé rozhodně nekonají v zájmu voličů. Zastupitel má být vzdělanější než jeho volič a srozumitelně mu podat informace podle kterých rozhoduje. To se neděje.

2 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky