Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

Vite

19. 3. 2012 21:30
Exekuce

Klasika,co se dalo čekat prostě cikáni.Jsou naučený pouze natahovat ruce a brát,účty neplatit,upomínky nevyzvedávat a když to rupne tak o ničem neví a na nic si nepamatují.Zase jim to projde ono se najde dost blbců co to za ně zaplatí.Specielně tato rodina na to hřeší a udělala si s tragédie zlatej důl.Vite:-P

4 0
možnosti
JK

JuraKot

17. 3. 2012 13:56
Špatný příklad

Pane Machu. Podle mne jste si vzal dost špatný příklad.

Pokud chcete kritizovat exekutorské lobby, tak si neberte jako příklad chudáka tuto cigánskou rodinu, na kterou se složili lidé, koupila si bydlení, stará se o ni několik poradců a ochránců práv a je pravidelně v médiich.

Pokud by jste skutečně chtěl bojovat proti exekutorům, mohl jste to udělat už dávno na skutečném případu bezpráví.

4 0
možnosti
UN

upír Nosferatu

16. 3. 2012 16:53
Jděte se užit ke kolegovi Matějkovi,

ten se s tématy nepáře tak jako vy. ;-D

1 0
možnosti
UN

upír Nosferatu

16. 3. 2012 16:53
Re: Jděte se užit ke kolegovi Matějkovi,

učit ;-D ale užít si tam můžete taky ;-D

0 0
možnosti
MP

tridvaraz

16. 3. 2012 15:04
Změn v exekucích by mělo být víc

jeden příklad: kolegyni a společnému dítěti dluží exmanžel delší dobu výživné (cca 50 tis.). Úřadoval právník a posléze exekutor. Vymohl asi 15000, víc na účtu nebylo. Kolegyně se těšila na aspoň nějaké výživné. Jenže dostala asi tisícovku, protože nejdřív byly poplaceny exepoplatky a následně právnipoplatky a na ní a dítě už nic nezbyde. A to pořadí je prý ze zákona.

Jaktože tě následným je zaplaceno dřív než těm původním? Jaktože oni mají v plné výši a původní věřitel má prakticky stejnou pohledávku?

1 0
možnosti
R

Roman37b

16. 3. 2012 15:12
Re: Změn v exekucích by mělo být víc

To je přesně ono. Už jsem to tady psal včera. Je důležité aby měl soudní úředník možnost zablokovat dlužníkovi účty, nemovitosti, obstavit mzdu.... To je záležitost několika minut a poplatek by mohl být velmi nízký. Exekutor má nastoupit jako poslední možnost když je potřeba prodávat movitý majetek atd.

0 0
možnosti
J2N-Z

Jubilejní 20. nick -cenzuře zmar

16. 3. 2012 14:13
Je to naprostá

pravda. Stát zajistil nekonečný a bezstarostný byznys exekutorů a právníkům, ti si najmou hloupé brigádníčky, kteří v masce různých společností tlačí lidem nesrozumitelné smlouvy, a dopředu ví, že část z toho bude podepsána a posléze neplacena. Je to hnus, a existuje to jenom kvůli zločinnému státu.

1 0
možnosti
JV

jafava

16. 3. 2012 10:07
Mnoho lidí má dluhy a mnohým z nich hrozí exekuce.

Často jsou to lidé, kteří mnoho let pracovali a zrušením výrobního podniku přišli o práci. Dostávají se do situce, kdy nemohou splácet třeba hypotéku na byt, který jim byl nabídnut k odkupu a oni ho koupili; vždy se řádně starali a teď mají problém. O takových se nepíše, jsou to většinou příslušníci majority, celý život pracovali, řádně chodili do školy a vůbec se vyznačují atributy nezajímavých lidí. Takové exekuce semele dřív, než řeknete švec. Nikoho nezajímají, nikdo jim nepomůže, nikdo o nich nepíše, žádný politik je nelituje.

Ale mediálně vděčné natálkování, to je něco! Hned si věřitel sedne na zadek a dluh odpustí, exekutor se vzdá výdělku, i kdyby neměl mít na chleba, politik má potřebu sdělit, že je lituje.

3 0
možnosti
L

LLook

18. 3. 2012 17:07
Re: Mnoho lidí má dluhy a mnohým z nich hrozí exekuce.

Pan Mach o nich píše pod nadpisem "Podobných případů jsou statisíce". Svobodní nadhazují možné systémové změny, které by sice této rodině už asi nepomohly (pokud nemají platit retroaktivně), ale pomohly by všem, kteří se do podobné situace dostanou v budoucnu.

Třeba všem těm obyčejným lidem, kteří jednou někde zapomenou zaplatit pár stovek a pár let na to zjistí, že musí do dvou týdnů zaplatit desítku (oprávněný z toho ovšem dostane jen těch pár stovek, na zbytku se napakují vyplňovači formulářů)...

1 0
možnosti
PM

Petr Mach

16. 3. 2012 9:37
Konzistentnost

Někteří diskutující mě osočují z nekonzistentnosti. Mně by naopak připadalo nekonzistentní, kdybych, jako jiní, v případě paní Sivákové, říkal "Může si za to sama, měla si vyzvedávat poštu a řádně platit" a v případě jiné fiktivní paní Vomáčkové říkal "Exekutorská mafie, kvůli pár korunám dluhů jí berou dům". Konzistentnost poměřujeme vůči paradigmatu (základnímu pohledu na svět). V souladu s mým pohledem jsem napsal, že je mi paní Sivákové líto a že je částečně na vině zákon o exekutorském řádu. Chápu, že pro jiné čtenáře by bylo konzistentní zastat se fiktivní paní Vomáčkové ve stejném případě a v tomto přát paní Sivákové exekuci.

3 0
možnosti
R

Roman37b

16. 3. 2012 10:05
Re: Konzistentnost

Tenhle problém je tady řadu let? Pročpak jste se probudil zrovna když se stal tento konkrétní příklad? Žárovky už netáhnou? Ono nejde jen o exekutory. Občany například trápí nevýhodné smlouvy které někde podepsali. Nevím jak vy, ale ostatní Svobodní kteří píší na net to za problém nepovažují. Jen stroze odpoví, jejich blbost. Dále občany trápí nekvalitní potraviny, prošlé, přelepované, "obohacované" kdoví čím. Je to právě vaše strana která hodlá rušit všechny organizace které se kontrolou potravin a dalších výrobků, například hraček, zabývají. Nikdo nemá právo občany okrádat. Ani exekutor, ani obchodník. Proč tedy děláte takové rozdíly?

0 0
možnosti
DK

denis_kilianek

16. 3. 2012 8:26
Spravedliví bijci na straně ODS, TOP09 a jiných demokratů

Nestíhám se divit nad svinskou diskuzí pod tímto příspěvkem. Zejména mne stále více fascinují přizdikáleči typu robertpoch, kteří n nedosáhli žádnou odbornosti kromě produkce jakéhosi umění a nemají dokonce ani schopnost pochopení problémů jiného spoluobčana.

Prvním a nejdůležitějším problémem je, proč a jak dlužnicí vlastně vznikají. Dovolím si tvrdit, že jsou to ve většině a nejčastěji lidé, kteří po celý život pracovali, odváděli daně a dnes se dostali do věku, kdy jsou slabí a úplně závislí na státě ČR. Nemohou ovlivnit výši svých důchodů a nemají sílu bránit se monopolním dodavatelům energií, telekomunikačních služeb a pod. Druhou skupinou jsou lidé, kteří by chtěli pracovat, živit svoje rodiny, ale bolševický zákoník práce, závislost většiny občanu na sociálním státě atd.nedává těmto lidem možnost svobodných aktivit. které by je spolehlivě živily.

Tento stát je v podání socialistů všech barev vyděračskou mafií. Všechno, co napsal pan Mach, je logické a má pomoct občanům.

1 0
možnosti
DK

denis_kilianek

16. 3. 2012 8:40
Re: Spravedliví bijci na straně ODS, TOP09 a jiných demokratů

Nejsem členem SSO, ale jsem přesvědčen, že je to jediná strana, která nabízí občanům obranu vůči lichvě, vydírání a nekontrolovanému násilí, které je na občanech ČR pácháno dnes a denně současnou parlamentní stranickou grupou. Může se zdát paradoxní, že jediná pravicová strana v Čechách hájí práva slabých, ale není tomu tak. Strana, která dává rovné šance důchodcům, studentům nebo těm "silným", je skutečnou demokratickou stranu. Na tom nic nezmění stupidita robertpochů. Dnes je "právo" na straně vymahačů podporovaných reálným Ministerstvem nespravedlnosti, jak jej správně - dle mého mínění - nazývá pan Mach. Oškubat, zazdít, zlikvidovat kohokoliv. jenom přeji všem těm spravedlivým vymahačům dluhů, aby se v brzké době dostali do podobné situace, do jaké se dostali dnešní běžní občané bez svého zavinění pod kurateĺou sociálního státu.

A poznámka na konec: kdyby si mohli dnešní důchodci odkládat na důchod peníze podle svých představ bez závislosti na státě, měli by dnes problémy?

2 0
možnosti
JV

sfs

15. 3. 2012 22:25
Teď jsem šokován.

My, ovčané, tady snad nechceme bezpráví? To je zjevně mylný předpoklad, jinak by se muselo změnit naše chování. Myslím si, že bezpráví je organickou a žádanou službou tohoto (byť mnohokrát přejmenovaného) státu již více než půl století, ovčané si zvykli, a při odstranění předpony by se cítili nesví.

0 0
možnosti
R

Roman37b

15. 3. 2012 17:45
Už chápu Machu jak to myslíte.

Dneska je odměna exekutora daná zákonem. Respektive její strop. Exekutor může kdykoliv svojí odměnu snížit a to až na nulu. Není to nic proti ničemu. Pokud dojde k tomu co chcete, tak se strop zruší. Jsem věřitel. Dlužník mi dluží včetně úroků 5.000. Na katastru nemovitostí si zjistím že vlastní slušnej byt. Půjdu za kamarádem exekutorem a řeknu mu. Hele Franto (Matějko), pojď se mnou do holportu, může z toho kápnout pěknej vejvar. On skočí po nemovitosti, tu střelí za cca 750.000. 400.000 bude provize pro šikovného exekutora, za kvalitu se platí, šábneme se na půlku. A bývalému dlužníkovi zůstane 345.000 Kč. A teď mi řekněte, kdo nám v tom zabrání?

1 0
možnosti
DK

denis_kilianek

16. 3. 2012 0:27
Re: Už chápu Machu jak to myslíte.

Vy jste Poch?

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7697x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky