Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Osobně jsem toho názoru, že stát by měl dělat jenom to, co je absolutně nezbytné. Na tom, co je absolutně nezbytné se jistě neshodneme. Mohli bychom se ale shodnout na tom, že vyhlašování nějakých významných dnů nezbytné není.

(Na Palacha si pamatuju. Na naděje, které se jeho smrt pokusila oživit, taky. Jeho činu si osobně nesmírně vážím.)

2 0
možnosti
JL

Takže zbývá jenom vydat zákon: Co není zákonem povoleno, to je zakázáno.

0 0
možnosti
RK

Ne. Zbývá pogratulovat Svobodným. Jen tak dál pánové:-) Po akci s Jaklem a Zemanem je to další ukázka toho, kde ta vaše strana stojí.

0 6
možnosti
JP

J34a15n 68P93a50v17l31í72k

10. 2. 2013 19:55

Nelze přirovnávat zákon typu V.Havel, E.Beneš nebo TGM se zasloužili o stát k zákonu, který stanoví významný den v roce věnovaný osobnosti, která svým životem odkázala společnosti nějaké poselství. Obětování vlastního života jako výzvy ke svobodnému životu společnosti je, domnívám se, poselství J. Palacha. To je něco zcela výjimečného v našem národě a jeho připomínání považuji za důležité. Jsem schopen pochopit, proč to může vadit komunistovi Grebeníčkovi, nejsem schopen pochopit, proč to vadí Vám, jestliže prakticky jde jen o záznam v kalendáři.

3 1
možnosti
RK

To je naprosto jednoduché. Svobodní vyznávají pouze sobectví. Říkají tomu svoboda, ale ve zkutečnosti má být svobodný pouze ten, kdo má peníze. Ostatní nemají právo přežít. Palach se obětoval. Pro druhé. A to je něco, co tzv. Svobodní nechápou a nikdy chápat nemůžou.

3 8
možnosti
Foto

Soukromé vlastnictví je základní příčinou existence státního dluhu a jeho nepřetržitého růstu, protože předpokládá ochranu osobního vlastnictví (tuto formu nabývá pouze ve stateless society) státem, tedy předpokládá existenci státu, tedy předpokládá existencí daní a sociálního smíru, vynucovaného státem a podporovaného monopolem (vlastnictví pro určitou třídu) a rozbujelými sociiálními výdaji.

Marx byl lepší Misese.

Odstraňte soukromé vlastnictví, nahraďte ho osobnim vlastnictvím, a máte po problémech.

1 4
možnosti
Foto

Je to paradox doby, že zrovna komunisté zastávají při hlasování v parlamentu zdravý rozum. I když k tomu mají jiné důvody, nejen proti Palachovi, ale i daně, euroval... Pak se někdo diví, proč ve volbách dostanou tolik hlasů. Jinak se mému názoru nejvíce blíží názor p. Rysa kousek níž.

4 5
možnosti
JB

Máme málo zakonu , proto jenom hlasujte . Hlavně o takových blbostech , ktere neomezuji svobodu a nežerou peníze.Pro takove zákony Vám fandím  , ale potom nepotřebujete takové platy.Ani v práci se za blbosti neplati .Komunista nejsem  , ale to je jedno stejně nám vládnou.[>-]

3 4
možnosti
RK

My jsme asi tak stejně staří. Přesněji řečeno, já jsem o měsíc a čtvrt starší než vy. To mi doopravdy chcete tvrdit, že jste se ve svých necelých třinácti letech osobně zúčastnil demonstrací s cílem setřást konečně komunistickou totalitní vládu? Já tam byl taky. Pochopitelně ze zvědavosti. Jestli jste se rozhodl něco setřásat, tak jste se daleko nedostal. V zubech by vás vynesli jak příslušníci VB, tak normální demonstranti.

5 4
možnosti
Foto

Možná to nevíte, pane Machu, ale komunismus v této zemi nikdy nebyl. Stát se jmenoval Československá socialistická republika a vlastnění domů a aut státními občany zde bylo běžnou věcí, takže se dobýváte do otevřených dveří R^

1 16
možnosti
JL

Lhostejno jak se jmenoval. Ale byl komunistický, protože vládli komunisté. Vlastnění domů a aut bylo za komunistů možné. A taky bylo možné zabavení toho domu státem - tedy komunisty. Ale nebylo možné, pro většinu obyvatel, s tím autem vyjet za hranice směr Mnichov, nebylo možné pronajímat vlastní byt, nebylo možné obdělávat vlastní pole a spousta dalších věcí nebyla možná. Třeba právě takováhle diskuze.

3 0
možnosti
KC

Jsem všemi deseti pro Palachův významný den. Jan Palach je symbolem revoltujícího lidství proti tyranii a měl by nám trvale připomínat jednu nepěknou českou vlastnost - zbabělost, lhostejnost ke kvalitě života výměnou za baculatá břicha. Nemůže nám stačit, že máme plné žaludky, musíme také žít svobodně, podle svého, aby nám nikdo nenutil odevzdaně vyznávat cizí představu o štěstí, ať je to kdykoliv. Když ji ztratíme z očí, stádního instinktu se nikdy nezbavíme.

5 10
možnosti
PR

P83a79v58e63l 17R22y43s

10. 2. 2013 16:01

Osobně nejsem ani pro, ani proti a v důsledku je úplně jedno jestli bude oficiálně 16.leden významným dnen nebo ne. Na činu Palacha a jeho významu to nic nemění. A nezmění se ani to, že mladí lidé budou ten den stejně ignorovat jako jiné významné dny. Na druhé straně, pro ty, kdo pamatují minulý režim, by to smysl mělo.

Mimochodem ani příznivcům, ani odpůrcům nevěřím, že jim jde o skutečně Palacha. Jde jen o to se na tématu zviditelnit.

12 1
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky