Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P12e72t31r 15N39o43v20á50k

8. 5. 2013 17:49

Amnestie s otázkou, kterou ale nikdo nepoložil     R^   

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/tomas-sokol.php?itemid=18598

  -

Amnestie aneb vohnoutí ruka spravedlnosti          R^  

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013010301

0 0
možnosti
JM

Pane Mach, vy jste jistě práva nestudoval, je potřeba se seznámit s právní konsignací a politickou konsignací, právní odpovědností, politickou odpovědností a pak pochopíte, že váš článek je blud. Víte kdo nese právní odpovědnost a kdo politickou? Prezident právní a vláda politickou atd. Ale kdyby vás to zajímalo tak by jste si to nastudoval, ale mnohem jednoduší je být populista a demagog.

2 2
možnosti
JM

jinak se omlouvám za překlep - konsignace má být kontrasignace.

0 0
možnosti
JL

Všichni tančí kolem Václava Klause indiánské tance, sundavají obrazy. Ale kdo volil ODS, která ho nacpala znovu na Hrad? A co tím vlastně Topolánek s Langrem sledovali? Švejnar by určitě tolik neškodil, ale nesměl se tam dostat! proč? Mohli by to ti dva modří soudruzi vysvětlit?

2 2
možnosti
PV

Je fakt, že jsem o vaší partaji slyšel, okrajově, ale je mi jasné, proč jste na okraji veřejného zájmu. Vždyť i na takovou jednoduchou věc, jako je KLAUSOVA amnestie, máte prapodivný názor. On to nepodepsal? On to nevyhlásil? On za to není zodpovědný? Máte divný smysl pro logiku.

3 5
možnosti
Foto

"Každý zákon přijatý parlamentem by vešel v platnost až po té, co by

nebyl vetován referendem. Občané by měli u každičkého zákona možnost

pokusit se stanoveným způsobem (např. sesbíráním 50 tisíc podpisů pod

petici během 50 dnů) vyvolat referendum."

To je bezbřehý, eufemisticky řečeno, idealismus, který udivuje u předsedy konzervativní strany. Takže budeme každý měsíc vypisovat podle Vašeho návodu volby? Kdo a jak bude kontrolovat podpisy pod peticemi nesouhlasícími se zákony. S takovým názorem jsem se nesetkal ani u těch největších alternativních blouznivců..

7 1
možnosti

Nové volby každý měsíc předpokládá, že politici i voliči by byli totálně blbí. Politici by schvalovali i takové zákony, které voliče zvednou ze židle tak, že to vetují. Následně ale voliči budou tak blbí, že si zvolí zhruba tytéž politiky, kteří udělají stejnou blbost znovu.

Pokud ale budou politici aspoň trošku myslet, zvážili by každý zákon, který by schvalovali.

Záleží, ke kterému modelu se přikloníte. Já si myslím, že každá změna systému změní i lidské chování. Chování mění i kdejaký uživatel sociálního systému.

1 0
možnosti
JM

kdyby tu byl nejaky ultraradikal antiklausovec, jako je dluznik, defraudant a deprivant Matejka, napsal by mozna clanek o te amnestii s titulkem "pověste ho vejš...". Rasistku a demagozku Gotterovou by z toho asi kleplo, ale co, kdo s cim zachazi s tim take schazi, a Gotterova je zasla uz ted dost...

3 7
možnosti
Foto

Já jsem v téhle věci konzervativní - spíš se kloním ke stanovisku, že dnešní prezident by se měl považovat za něco jako osvíceného monarchu a ve vyjímečných případech (což 20 výročí jistě je) použít tento akt milosrdenstva. Spekulace "kdyby se zbláznil" považuji za směšné, protože pokud by to opravdu nastalo, tak by jej jistě nejbližší bodyguard zastřelil ústava / neústava. Když je někdo pověřen takovou funkcí, je určitá důvěra na místě, ať ho volil parlament nebo přímo občané.

0 6
možnosti
JK

Něco podobného měli svého času v Římě. Tam také Caesara v té době dosazovala Pretoriánská garda a když se jim nelíbíl, tak ho kuchli a dosadili si jiného.

0 0
možnosti
RK

Petr Mach: "V případě amnestie je to tak, že prezident ji „jen“ uděluje (podobně, jako např. vyhlašuje volby). Ústava současně jednoznačně říká, že odpovědnost nese vláda coby kontrasignátor. Vláda může kontrasignací pověřit kteréhokoliv člena, pokud tak neučiní, je to premiér."

4 4
možnosti
RK

Z tohoto je patrné, že Petr Mach vůbec netuší která bije. Volby vyhlásit musí, amnestii nikoliv. On jí jen neuděluje, on jí především vymyslel.

5 9
možnosti
RK

Někdo od svobodných se nám vypinkal a rozdává mínusy. Jako malej. Chtělo by to nad sebou se trochu zamyslit, abyste nepřipomínali diskusní kroužek při VŠE, ale skutečnou politickou stranu. Už nejste žádní nováčci, kteří se teprve rozkoukávají:-)

5 12
možnosti
JK

Chybí mi něco k věci.

3 1
možnosti
PJ

ja vam dam takovou jednoduchou otazku pane machu: vyhlasil amnestii klaus nebo necas? .. je sice hezke ze klause s jaklem mate rad ale kvuli tomu ze sebe nemusite delat blbce

11 12
možnosti
JG

dám vám takovou otázku: hádejte, koho z vás dvou považuji za blbce?:-)

7 8
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky