Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

V obchodě jsem viděl ne warmkugel, ale česky-tepelné koule. Doufám, že nemusím vysvětlovat. EFTA nezakazuje rum, žárovky, marmeládu, pomazánkové máslo... EFTA si nevymýšlí takové nesmysly jako zahnuté banány, úsporný splachovač...

3 1
možnosti
BT

nezakazuje ale do EU je nevyvezete

0 0
možnosti
MP

Evropa není jediný světadíl na světě. Je mnoho států po celém světě, se kterými můžeme obchodovat.

0 2
možnosti
BT

samozřejmě a proč to tedy neděláme?

3 1
možnosti

Korelace neznamená kauzalitu. V tomto případě u Švýcarska, Islandu a Norska jsou jiné vlivy.

Každopádně, já bych byl také pro EFTA. EU mě točí. Samotná myšlenka Evropské unie mi připadá správná. Ale jako každý pravičák se ježím když vidím v čele koumouše a socialisty. To už raději volný svazek států s volným obchodem řízeným ekonomickými zákonitostmi, než EU řízenou socialistickou ideologií.

4 1
možnosti
MS

A co je samotná myšlenka EU?

0 0
možnosti
Foto

Opravdu věříte, že naši europoslanci mají šanci změnit pravidla pro přechod na EUR? Uvědomujete si, co by se muselo změnit? Do toho žádný stát nepůjde.

Když si porovnám objemy našich obchodů s EU a EVTA, které nabízíte, tak je taková úvaha (bez složitých a zásadních změn) nesmyslná.

Vystoupení z EU je samozřejmě možné, otázka je, jestli je to rozumné.

Od vás a vašich spolustraníků se mi nelíbí, že to předkládáte jako jednoduchou a nevyhnutelnou záležitost.

Tak to ale není. A jestli to nevíte, pak jste dost slabý akademický pracovník a předseda. Pokud to víte a záměrně to neuvádíte, tak jste....píp. :-/

2 0
možnosti
MP

Pokud skutečně neexistuje možnost , jak vystoupit z EU, pak by šlo o skutečnou katastrofu. Někomu nestačí vidět, kam  všechny zadlužené státy směřují...Byli jsme před Evropou... Kdysi, před válkou jsme my, tak maličký státeček, byli asi sedmí na světě nebo v Evropě. A to jsme ještě nepodléhali Rusku ani Německu. Opravdu by nešlo vrátit se k suverénnímu a samostatnému státu jako kdysi? Švýcarsko, které má lepší ekonomiku,  není  samostatný stát?[>-]

0 1
možnosti
BT

jinak pane Mach stále máte v programu zrušení státních zkušeben a úřadu pro normalizaci jak kdysi tvrdil váš bývalý mistopředseda?

0 1
možnosti
BT

pane Mach jako člověka si vás celkem vážím ale jako politik máte stejné manýry jako mají politikové všeobecně, totiž na podporu svých myšlenek říci jen část skutečnosti tak kupříkladu píšete, cituji: "Proto jsem zastáncem myšlenky, že by Česká republika sice vystoupla z EU, ale zároveň zůstala signatářem smlouvy o Evropském hospodářském prostoru (EHP), což je smlouva, která umožňuje volný obchod se zeměmi Evropské unie výměnou za přebírání některých směrnic EU týkajících se společného trhu." pane Mach zapomínáte zmínit že pokud chceme vystoupit z EU a zárověň zůstat signatářem této smlouvy musí s tím souhlasit i druhá strana a smlouva by se musela resignovat a musely by ji podepsat všechny státy , všechny pane Mach kupříkladu Polsko Slovensko MAďarsko , Rakousko vysvětlete mi proč by nepodlehly tyto státy pokušení zbavit se konkurenta v regionu a převzít investice a trhy? pokud říkáte "a" říkejte i "b" jinak budete nedůvěryhodný

3 0
možnosti

Protože by byli za blbce. Totální. Nehledě na ztrátu trhů a další nepříjemnosti. Z volného obchodu profitují všichni.

1 1
možnosti
VH

postavit si svůj volební a ideový program na něčem mezi eurofobií a podle mého nereálným idealismem, mi připadá když ne polupistické tak mírně řečeno naivní

5 4
možnosti
MB

M26i34l74o43š 58B82é29m

12. 2. 2014 9:23

Ta "eurofobie" není ideologie sama o sobě. To vychází z opravdové ideologie -- klasického liberalismu (libertarianismu).

1 2
možnosti
VK

Pouze bych chtěl podotknout, že zmíněná organizace má českou zkratku ESVO.

1 0
možnosti
DM

Tak dal marne premyslejte, my budeme zatim jednat :-) A jedno rceni specialne pro vas: There are 3 kinds of people - those who make things happen, those who watch things happen, and those who wonder what happened.

1 1
možnosti
DM

Pardon, spatne zarazeno, to je reakce na pana Krama...

0 1
možnosti
Foto

J77i78ř85í 15K61r97á82m

11. 2. 2014 22:42

Hezke porovnani. Jen nejak tam chybi, ze Norsko ma ropu - cimz ma pomerne slusnou paku na zbytek EU a jeji cleny. A to, ze Svycarsko si svou vyjimecnost ziskalo nikoliv z lasky, nebo nelasky, ale kvuli specialnimu bankovnimu systemu, ktery by vstupem do EU prestal fungovat. Jelikoz by prestal jeho vyjmecny status anonymity, ktera umoznuje, ze si tam vkladaji penize lide z celeho sveta - aniz nekdo vi, kdo. To by v EU neslo. Svycarsko to moc dobre vi. CR nema ropu, ani banky. Takze marne premyslim, jakou paku by melo Cesko na EU.

5 2
možnosti
DZ

Musíme z EU pryč. Připomíná mi to Titanik, kdy se loď potápí ale na horní palubě se stále tančí. Dolní paluby (Itálie, Řecko, Portugalsko) už začínají plavat a taky začínají tušit, že to těmi čerpadly shora už neodčerpáme. Sama myšlenka výběru obrovského balíku peněz a pak za podivných podmínek rozhazovat část zpět je dle mého názoru zcela dem.ntní a hlavně silně podporuje korupci. O těch některých stupidním nařízeních ani nemluvě.

4 2
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky