Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stát není firma.

0 0
možnosti
JK

Velmi správné úvahy. My už toho "druhého krále" pro výjimečný stav máme, je jím "krizový štáb", ten měl na sebe převzít veškerou zodpovědnost a vyvést stát z krize. Předpokládalo se i zřízení poradního sboru ve složení podle druhu krize.

Ve chvíli, kdy Babišovi došlo, že tím přichází o moc a vidí Hamáčka, jak se na to třese, otálí se svoláním krizového štábu a následně vyhodí nezákonně Hamáčka z jeho vedení, jen na čas. Fakticky krizový štáb ani jeho poradní orgány nefungují a dále vládne Babiš a to s "osobní odpovědností", teda do prvního průšvihu, pak už má odpovědnost někdo jiný.

Náprava s těmito lidmi ve vládě není možná, mohou měnit opatření jak chtějí, ale styl jednání a nálada ve společnosti se nezmění, protože téměř celá země vládě nevěří.

0 0
možnosti
JM

Ano, vím o něm. Bohužel, tato varianta je nepoužitelná hned ze dvou důvodů:

1. osoba a zejména schopnosti ministra Hamacka pro roli koordinátora (nerad bych, aby to vyznělo pejorativně; osobně nutné schopnosti postrádám také)

2. fakt, že se jedná o osobu zevnitř systému, nikoliv zvenčí

0 0
možnosti
VD

Myšlenky to jsou dobré. Problém je, že vláda, potažmo jednotliví ministři, nikdy nepřiznají, že by dělali něco špatně. Prostě klasická nabubřelost mocných - "my chyby neděláme". Ano, uznávám, nestandartní situaci s koronavirem není jednoduché řešit, takže bych vládě nevyčítal spoustu věcí. Zvláště, když na šíření viru máme tak z 80% vliv hlavně my všichni. Ale. Ale vyčítám vládě elementární chyby. Takové, za které bychom v práci, jako řadoví zaměstnanci, dostali tak do týdne výpověď. Nečinnost. Reagování se zpožděním. Neověřování si informací. Nekontrolování dodržování opatření. Neprůhlednost. Neustálé neodůvodněné změny podmínek, opatření. Atd, atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
IT Architekt, manžel, otec 4 dětí, t.č. pracující na projektech v zahraničí. Občas se snažím přispět svojí troškou do mlýna v diskuzích na politická, či jiná témata.

Seznam rubrik