Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Byla to souhra náhod, při kterých bylo štěstí na naší straně, ale také dobrá volba trenéra, že vybral jako jedničku do brány zkušeného Vaclíka a udělal změnu v sestavě, která se proti Nizozemcům ukázala důležitá. Souček ke své hře potřebuje hráče jako je Holeš, konečně i on vynikl.

Vítězství je ale zásluha celého kolektivu, který ukázal, že umíme hrát fotbal a nechybí nám ani to srdíčko, bez kterého se nevyhrává. Kolektivní sport nevitězí na zvučných jménech jednotlivců, ale na poctivé práci a nasazení všech hráčů, proto bude zápas s Dánskem těžší, hrají za Eriksena a to je také silná motivace.V

0 0
možnosti
Foto

Dovolím si připojit svůj laický pohled. V případě vítězství ČR nad Nizozemskem rozhodovalo především mentální nastavení týmu, taktika a strategie trenéra Šilhavého, individuální výkony Holeše a Vaclíka i potřebná kapička štěstí. Přihodilo se nám to samé co včera večer Švýcarům. Holanďané jedou domů a s nimi mistři světa Francouzi i mistři Evropy Portugalci. A my jedeme do Baku. Nemusí to být vůbec konečná stanice [>-]V. Jestli ale dnes postoupí Anglie nebo Německo ví jen Bůh

1 0
možnosti

Při sledování zápasu se mi oživily vzpomínky na 16.6.1976. Na semifinále Eura 1976, které bylo dost podobné. Holandsko valký favorit, avšak zápas rozhodlo osobní selhání Johana Neeskense, kterého v závěru rozhodnutého zápasu ještě napodobil van Hanegem. Po 45 letech se historie opakuje.

Mimochodem, Holanďané v dosavadní historii finálových turnajů Eura nasbírali 4 červené karty a všechny v zápasech s Československem nebo Českem. Myslíte, že nás mají rádi?

2 0
možnosti
Foto

Když vidím nebo slyším ME 1976, tak pro mne je to především Tonda Panenka ale taky Franta Veselý. Bylo mi dvacet let a hodně emočně jsem to tehdy prožíval...

0 0
možnosti
Foto

Jsem fotbalový laik. Naprosto.

Ale díky bratrovi, který to v 60. letech málem dotáhl do druhé ligy (nabídku odmítl, protože musel za prací, kde mu dali byt pro začínající rodinu) - díky bratrovi mám trochu na fotbal oko.

A souhlasím s Vámi.

Díval jsem se "naštěstí" jen posledních 15 minut a bylo mi trapně z české taktiky: po 1 gólu se to snažit nějak učutat do konce. Klasická česká chyba, kdy stačí, aby se soupeři povedl jeden únik a banán a hráči se honem honem proberou... leckdy už je na to ovšem pozdě.

Tady měli kliku z ... víte odkud. Tu chybu udělal soupeř a tak Češi dali druhý gól.

A když slyším všechny ty hrdinsko marketingové řeči ex post kolem a kolem, je mi z toho na zvracení. Jakkoli vítěze dělají góly a ne hra.

2 3
možnosti

K70a14m27i98l 38Š47a42n69c11a

28. 6. 2021 17:15

Sice tomu rozumite jak koza petrzeli, ale hlavne, ze jste vyplodil odborny nazor. Bracha vas kdysi vzal dvakrat na fotbal, tak si ted myslite, ze tomu rozumite vic nez Klopp s Mourinhem dohromady. Repre vcera hrala ten zapas presne tak, jak se ma hrat, pokud hrajete proti technicky kvalitnejsimu souperi. Se soucasnym kadrem proste totalni fotbal stylu Euro 2004 hrat nemuzeme.

3 2
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 13,16
  • Průměrná čtenost 1509x
Volný publicista, spisovatel, autor několika knih z prostředí fotbalu (např. Sparta -  Slavia, rivalové navěky, Fotbal - historie od počátku do současnosti, Kopačky a zlatokopky, Fotbal v drápech smrti, Fotbalový poklad Messi, Bláža: Moje pravda, Fotbaloví géniové, Nejlepší brankáři světa, Zlatá kniha fotbalu, Fotbal - vášeň 20. století, Ježek - Trénoval jsem mistry).

Seznam rubrik