Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přátelé, fandím Spartě 60 let, od svých 10. Byly doby, kdy jsme třeli bídu s nouzí. Ale i časy, kdy jsme dominovali jako dnes Slávie. Nesouhlasím s autorem zejména v tvrzení, že se Sparta trápí. Ne, rozhodně se netrápí. Její hra je jen výsledkem chaosu, nezodpovědnosti, pomalosti pohybu i myšlení, totální absence jakéhokoli systému. Někdy mi to připadá, jako v basketbalu, který mi je bližší, když trenér v time outu nařídí přechod ze zónové na osobní obranu a 3 z 5 hráčů se vrátí na hřiště a dál stojí v zóně. Žádné trápení, jen chaos, ve kterém pravá ruka neví, co dělá levá. Někteří dobře placení hráči nejraději hrají s míčem k vlastní brance jako by vůbec neměli chuť ohrozit branku soupeře. Největším problémem je dostat po zisku míč na soupeřovu polovinu. Mnohým dělá problém rychlejší pohyb nejen s míčem, ale i bez míče. O sprintu nemůže být ani řeč. Uvolňovat se, nabízet se pro přihrávku, proč ? A Kotal stojí, drží si rukou bradu a občas ukáže rukou dozadu nebo dopředu. Tohle má být Sparta? Kdyby žil Václav Ježek tak by se Pavelka už nedostal ani mezi náhradníky a Karabec by se musel hodně snažit, aby se udržel v kádru. Na hřišti se totiž nikdo neptá, zda je někdo nadějný nebo ne. Prostě se musí ukázat, co umí.

Sparta by měla spolu se Slávií dominovat lize tak, jak dominuje Nymburk v basketbalu. Síla rozpočtu musí být znát! U Sparty to ale neplatí. Tvrdík de facto pohřbil ČSA. Ve Slávii pochopil, že čemu nerozumí, k tomu se nevyjadřuje a na věci, které sám neumí, tam postupem času byli angažováni lidé, kteří odvádějí skvělou práci. Tak to chodí v dobře fungující firmě, kde management pracuje jak má. Dnešní Sparta je názornou ukázkou firmy, která postrádá jak management, tak i dělníky ochotné dát firmě něco navíc. Třeba srdíčko.

2 0
možnosti
JL

Sparta, trošku prokleté mužstvo, že. Když se vrátil Dočkal, čekali jsme, že teď to půjde nahoru, jenomže on přijel na rekonvalescenci a po Číně a Americe už nehraje to co dřív - ale děti se naučily čínsky a anglicky, tak to je důležité. Pak zmizel černý obránce...to je škoda. Sparta má smůlu na trenéry jako je Vrba nebo Trpišovský nebo Rada...takže Sparto, na mistra mít nebudeš.

0 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 1512x
Volný publicista, spisovatel, autor několika knih z prostředí fotbalu (např. Sparta -  Slavia, rivalové navěky, Fotbal - historie od počátku do současnosti, Kopačky a zlatokopky, Fotbal v drápech smrti, Fotbalový poklad Messi, Bláža: Moje pravda, Fotbaloví géniové, Nejlepší brankáři světa, Zlatá kniha fotbalu, Fotbal - vášeň 20. století, Ježek - Trénoval jsem mistry).

Seznam rubrik