Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

To by ale přece vůbec nemělo být komplikované!

Najmu si někoho opravdu dobrého, vytyčím mu finanční rámec, dám mu důvěru, volnou ruku, několikaletý (minimálně tříletý) horizont, nechám jej v klidu pracovat a vůbec, ale vůbec se mu do toho nepletu. A když se třeba nedaří tak tiše trpím. A je to.

Domnívám se, že víceméně na tomto principu fungoval vztah sira Fergusona a Manchesteru. Vydrželo to 27 let.

Pokud se trenérovi soustavně pletu do jeho práce, tak je to výrazem hlouposti a známkou lidské nevyzrálosti.

0 0
možnosti
DK

"Jeden z nich bude teď muset slevit: buď se Křetínský nadobro stáhne z oblasti, která přísluší trenérovi, nebo se Vrba s jeho dominancí smíří. Ani jedno si neumím tak docela představit."

Velmi výstižné. A umí si to představit jen málokdo.

0 0
možnosti

Nevyláme si zuby Vrba i ve Spartě?

0 0
možnosti
JB

na Spartě by asi vylámal zuby i sir Ferguson

2 1
možnosti
PD

Dobrý večer, pane Macho, je velmi pravděpodobné, ne-li přímo jisté, že Vrba ve Spartě neuspěje, rozhodně ne v intencích toho, co si vedení Sparty pod úspěchem představuje. Sparta dávno není železná, konkurence je velká, očekávání klubu ještě větší, bohužel vycházející z mylného předpokladu, že Sparta "musí", že "není možné, aby...", že "my jsme Sparta" atp. Tyhle nabubřelé nesmysly, vtloukané hráčům a realizačnímu týmu do hlavy, vycházejí z tradic protěžovaného klubu, který se do značné míry ještě dnes cítí nadřazeně. Vzpomeňme, jak se (snad kromě Lavičky a teď i Kotala, který - nic ve zlém - byl věru rád, že je rád a dělal, co mohl, všechna čest)) pokaždé změnilo chování nového, do té doby "normálního" trenéra poté, co usedl na lavičku Sparty, dneska průměrného týmu... Vrba měl štěstí, že v Plzni se všechno sešlo - ambiciózní vedení klubu a neobyčejně silný kádr (z kopyt a dřeváků ani světový trenér neudělá špičkové hráče). Dnes je jiná doba, vybudovat kvalitní tým - o což se snaží všichni účastníci ligy -, to chce dlouholetou koncepční práci na všech úrovních. Samotný trenér to nevytrhne.

0 1
možnosti

Zkuste se podívat na Slávii. Tam mají jednoho z nejhorším managerů v Čechách v čele, ale protože z Liberce přivedl pár lidí z managementu a zejména trenéra, začalo jim to šlapat skoro okamžitě.

Pokud nějaký trenér dokáže vymáčknout ze zdrojů to co má, bude letos Sparta druhá a příští ročník bude reálně bojovat o titul. Ale musí si umět dupnout proti managementu a srovnat si lidi, co by mu chtěli kecat do práce.

2 0
možnosti
GC

Dovolil bych si jako Slavista nesouhlasit s vyrokem “ letita rivalita mezi Spartou a Plzni “ . Pri vsi ucte k Plzni a ostatnim tymum- jedina skutecna rivalita, mysleno samozrejme v dobrem, je pouze mezi Spartou a Slavii, bez ohledu na to, zda se jednomu z tech dvou docasne dari, ci nedari.

8 1
možnosti
OF

Ten nadpus by měl znít "Nevyláme si Vrba zuby i ve Spartě?". Marně totiž vzpomínám, kde si je naposledy nevylámal po odchodu z Plzně. Reprezentací počínaje...

1 0
možnosti
JK

Nejspíš vyláme, protože všechno opravdu není o trenérovi.

2 0
možnosti
KT

Řekl bych, že Vrba si nemá co vylámat, není žralok...

Jako trenér udržbář je snad ještě dobrý, ale do kategorie Franty Straky mu už asi moc nechybí.

Ale mohu se samozřejmě mýlit.

1 1
možnosti
MK

Vrba je specialista na plzeňský fotbal. Mimo Plzeň žádnou díru do světa neudělal. A se současnou Spartou by měl moc práce i Alex Ferguson v době své největší slávy.

0 0
možnosti

A co na Slovensku? I v Mačkale, co vím, za jeho odchodem nebyla nespokojenost s jeho prací

1 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 1509x
Volný publicista, spisovatel, autor několika knih z prostředí fotbalu (např. Sparta -  Slavia, rivalové navěky, Fotbal - historie od počátku do současnosti, Kopačky a zlatokopky, Fotbal v drápech smrti, Fotbalový poklad Messi, Bláža: Moje pravda, Fotbaloví géniové, Nejlepší brankáři světa, Zlatá kniha fotbalu, Fotbal - vášeň 20. století, Ježek - Trénoval jsem mistry).

Seznam rubrik