Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JW

Toto vydání 168 bylo stejně plné perel: Inkluze je super, Islám je super a v Norsku je všechno úžasné a zalité sluncem. Nechápu, proč se toho ty slípky tak zastávaly. To, že ony neměly s BV žádný problém, přece neznamená, že systém je dokonalý.

Byla jsem v UK a měla jsem tam děti. Něměli jsme nikdy problém se Social servises. Nezajímali se o nás, protože jsme nebrali žádné dávky a nijak jsme nevyčnívali. Když šla dcera do školy, přišly se podívat její učitelky k nám domů, taky přišly asi 3 porodní asistentky po porodu a health visitor. Všechno o.k. Dala bych za ně ruku do ohně, že v Uk je všechno v pořádku ? Ani náhodou!

3 0
možnosti
VV

Je to normální informativní stránka ministerstva. To zastává určitý pohled, stejně jako stránka Česko, vraťte děti rodičům. To je přece také propagandistická stránka.

Lukáš Kraus není můj přítel a Norsko není komunistická země. Naopak, za komunistů Norové pomáhali českým exulantům (za pomoci našich krajanů např. Anny Kvapilové, velmi známá a aktivní exulantka je i Běla Jensen atd.). A uprchlíkům před komunismem pomáhala i významná, dnes ovšem opoziční sociální demokracie (viz třeba tuto diskusi mezi Slováky v Norsku, jejich zkušenost: http://www.slovakia.no/nsf/minibudzo.html#120101 Režim se tam od té doby nezměnil. Kdyby Norsko bylo komunistickou zemí, nemohla byste ve své argumentaci citovat jejich média a dávat odkazy na jejich články. Žádné alternativní články by v médiích nevycházely a vládla by tam cenzura.

0 8
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 1
možnosti
VV

Ministerstvo hlavně zřídilo oficiální stránky, kde uvádí- mimo jiné i v češtině a rumunštině- na pravou míru mýty o BV. To také jistě víte, taky to, že se lidé vaší krevní skupiny snažili tuto stránku zahltit svými příspěvky, ale admin z tohoto důvodu diskusi maže...

0 5
možnosti
JJ

ano, admin diskuzi maze coz je velice demokraticke stejne jako norsky system. Vam to ale zjevne prijde normalni ...

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
Foto

J95a32n83a 21M81a75j39o11v66á

20. 3. 2016 19:38

Díky za tip, podíváme se.R^

4 0
možnosti
VV

Přemýšlím nad tím, proč jednu reportáž založenou na osobních výpovědích lidí žijících v Norsku považujete za zmanipulovanou a druhou za dobrou? Člověk by řekl, že je to podobný formát jako 168 hodin,založený na výpovědích lidí. Nic více a nic méně.

Zvolený případ poškozeného rodiče ale není moc šťastný.Dozvíme se pár zneklidňujících informací, ale žádné podrobnosti. Zmíněný pán mimochodem nebyl z rodiny odebrán v Norsku, ale v Dánsku, kde vyrůstal. To by byl detail. Hlavní je, že nevíme, jak moc velkou minulostí je u něj a partnerky braní drog, násilí (za to byl ve výkonu trestu, jak sám přiznává), nevíme ani, proč u nich zasahovala policie...Některé indicie nicméně mohou svědčit o tom, že tahle rodina pro dítě není moc bezpečná, ale jejich současný stav (jak moc se otec odstřihl od své minulosti) a důvod rozhodnutí soudu (ten musí rozhodnout o odebrání) neznáme...

K té bývalé pracovnici snad jen dodám, že sociálka v Norsku nemůže vést žádné seznamy kohokoliv, nemá globální přístup k informacím o lidech v obci, jejich stavu atd. O rodinách se dozvídá až po podání zprávy o znepokojení (nejčastěji je podává policie, školka či škola, příp. zdravotní středisko nebo širší rodina). Bez zpráv o znepokojení sociálka o dětech neví nic. Odebrání dítěte z rodiny je také výrazně menšinovou alternativou, 80% rodinám BV poskytuje nějakou pomoc, aniž by dítě z rodiny bylo- třeba i jen dočasně- odebíráno. To je faktum.

Jinými slovy- tato reportáž není také nic objektivního, pouze tam zas hovoří nějací konkrétní lidé a ti nám sdělují nějaké své zkušenosti.

A ty demonstrace ve světě iniciovala rumunská diaspora na základě tzv. případu Bodnariu, kdy bylo mylně tvrzeno, že jsou nábožensky pronásledováni.

3 7
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 2
možnosti
MP

Zajímalo by mě, co na to rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Povinností veřejnoprávní televize placené z daní občana je PRAVDIVĚ A VYVÁŽENĚ INFORMOVAT. ne dělat ideologicvkou kampaň..

10 2
možnosti
MF

Děkuji! Je to smutné jakou propagandu musíme konzumovat. Kdo nemá čas sledovat alternativní zdroje, tak možná uvěří....Já jsem se přesvědčila, že kromě Událostí na ČT 1, většiny pořadů na ČT 24 k nejodpornějším a nejprolhanějším pořadům patří právě Reportéři a 168 hodin. Vám karma a ještě jednou díky!

10 0
možnosti
HM

Moc děkuji! :-) Když jsem na to včera na ČT 24 koukala, nevěřila jsem vlastním očím..... že tohle opravdu natočila veřejnoprávní německá TV stanice a naše veřejnoprávní to ještě pouští pár týdnů právě po těch Mýtech.

2 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3791x
Jedna z mnoha. Jinak hlavně máma. 

 

 

Email: hana.machar@seznam.cz 

Seznam rubrik