Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hlava XXII norského Barnevernu. Sám Joseph Heller by žasl!

O děti, které vám byly Barnevernem odebrány, můžete bojovat. Jenomže tím, že je chcete zpět, vlastně dokazujete to, že jste špatný rodič, protože nechápete, že nikdo se o vaše děti nepostará lépe než Barnevern a jeho lidé.

Degradujete se tedy na rodiče, kteří nejsou schopni pochopit, co je pro děti nejlepší a proto je navrácení vašich dětí nemožné. Nejste tudíž dostatečně způsobilí pro rodičovskou roli. Tečka.

 

Takhle na mě chování Barnevernu působí a proto volně parafrázuji nosné téma Hlavy XXII. Přemýšlím, že pokud by jeho autor J. Heller žil a nechal se inspirovat norským sociálním systémem, že by možná napsal dílko ještě slavnější a troufám si říct, že i absurdnější. Nejen kauza odebraných dětí Michalákových, ale i mnoho jiných smutných příběhů, kdy byly děti odebrány Barnevernem, v sobě nese tolik absurdit, že srovnání s Hlavou XXII. je zkrátka nabíledni.

 

Rodiče, jímž byly děti odebrány, mívají s dětmi setkání. Někdo má dokonce to štěstí, že jsou jim děti ukázány třeba na dvě hodiny, někteří mají vyhrazenou čtvrthodinu několikrát ročně, je to různé, případ od případu. Rodič tak má dokonce příležitost prokázat, že o ně i nadále stojí, že je plný empatie a že ho dosud neopustilo rodičovské pouto. Byť tyto záležitosti musí často dokázat bez toho, aniž by se mohl svého dítěte dotknout. Pokud zůstane emočně chladný, chyba, takhle ne. Ovšem pokud se rozpláče (bezmocí či radostí z toho, že své dítě konečně vidí!), je to rovněž velká chyba, která o rodiči vypovídá, že je emočně labilní a  tudíž není dobrou oporou pro své dítě. 

 

Eva Michaláková, které byl již dokonce udělen zákaz styku s vlastními dětmi, pracuje jako pomocná učitelka v mateřské školce. Skutečný paradox! Pokud je matka tak zásadně a definitivně zbavena rodičovských práv, dalo by se usuzovat, že je naprosto nezpůsobilá pro jakoukoliv práci s dětmi. A ejhle. Není tomu tak. Nejen, že pracuje s dětmi v mateřské školce, pečovala i o děti v družině jako pomocná vychovatelka a v současné době si dokončuje pedagogické vzdělání, tudíž bude kvalifikovaná pedagogická síla! Současně ještě vypomáhá jako pečovatelka pro seniory, kdy dochází do rodin a pomáhá seniorům s úklidem či přípravou jídla.  Se svým přítelem navíc vychovává dceru z jeho předchozího vztahu, což Barnevernu rovněž nevadí. 

 

Nebo další smutný příběh rodiny Ladických, kdy bylo dvouměsíční batole odebráno neslyšící matce s odůvodněním, že má špatný oční kontakt s dítětem. Tomu tedy říkám trefné odůvodnění! Zní mi asi tak jako termín "kulaté čtverečky". Ovšem o zásadní kontakt matky s dítětem, což je tělesný kontakt s matkou a to zejména při kojení, je Barnevern připravil. Stejně jako o matčino mléko.

 

Polští rodiče malé Nikolky zase v roce 2010 jako rodiče selhali, když děvčátku řekli, že jí umírá babička. Pohotová učitelka si všimla, že je děvčátko smutné a povolala tak mocný Barnevern, aby zakročil, neboť prý dítě z této informace dostalo psychický otřes. V Norsku se totiž s dětmi o smrti nemluví! Jaký otřes musela zažít malá Nikolka poté, co byla hned téhož dne předána norským expertům na dětskou duši a potažmo její rodiče, kteří takhle přišli o dítě, si raději ani nepředstavuji. 

 

Chce-li rodič své dítě v Norsku veřejně pokárat a plácnout ho přitom na zadek, koleduje si to, aby se o něj mocný Barnevern zajímal a šel mu ukázat,  že takhle by to tedy opravdu nešlo! Co na tom, že sociální pracovníci z Barnevernu "odebírají" děti často tak krutě a nelidsky, že to způsobuje dětem nejen závažná psychická traumata, ale i poranění či modřiny. U videadokumentujícího chování sociálních pracovníků při "odebírání" dětí je varování, že není pro slabší povahy! Má vůbec smysl další komentář?

 

Tyto skutečnosti jsou stejně absurdní jako vůbec celé pojetí systému, který na biologické rodiče pohlíží jako na potenciální tyrany a občany nezpůsobilé se o své děti starat, a naopak k pěstounům vzhlíží jako na spasitele, kteří se zřejmě rekrutují z kandidátů na svatořečení. Zajímalo by mě, čím se tento zrůdný systém inspiroval. Systém, který ničí rodiny, ničí životy a tak hluboce zraňuje  ....... Nechápu společnost, která takový přístup umožňuje. Nechápu stát, který dá úřadu neomezenou moc, jež nepodléhá moci soudní. Nechápu, že lidé jsou schopni pro takový úřad pracovat, stejně jako nechápu ony spasitele - pěstouny, kteří mají doma dítě a přitom vědí, že se tyto děti trápí ..... a  že se pro ně trápí jejich praví rodiče. Třeba takoví, kteří jim dali sladkost (a mohli jim tak způsobit zubní kaz!) nebo ti, kteří jsou schopni dětem říct, že jim zemřel příbuzný.....

 

Bližší informace o některých případech odebraných dětí norským Barnevernem, včetně fotografie modřin po intervenčním zásahu zde: http://g.cz/systemova-chyba-jmenem-barnevernet

 

Psáno pro: eportal.cz  

 

Autor: Hana Macharáčková | sobota 17.10.2015 18:25 | karma článku: 33,10 | přečteno: 1304x
  • Další články autora

Hana Macharáčková

Se kterou evropskou metropolí budeme soucítit příště?!

Zamezit multikulturnímu šílenství, které svojí bezbřehou a zaslepenou tolerancí umožnilo těm, kteří jsou absolutně netolerantní, páchat zvěrstva ve jménu jejich představ o pojetí světa, půjde asi těžko.

14.11.2015 v 19:34 | Karma: 37,57 | Přečteno: 1279x | Diskuse| Ostatní

Hana Macharáčková

V rámci multikulti osvěty navrhuji bojovou hru: "Nech mě projít do Německa!"

V rámci eskalujícího tématu uprchlictví byl vydán manuál pro učitele občanské výchovy na základních školách, který by měl radit, jak s dětmi mluvit o migrantech tak, aby si vytvořily názor bez

9.10.2015 v 19:02 | Karma: 34,95 | Přečteno: 1353x | Diskuse| Ostatní

Hana Macharáčková

OSN kritizuje Maďarsko v přístupu k migrantům! A kdy začne kritizovat chování migrantů?

Za to, že se Maďarsko postavilo k imigrační situaci zodpovědně, ctí dohodu, ke které se zavázalo a brání hranici schengenského prostoru, je vystaveno na pranýř a stalo se tak žhavým kandidátem

19.9.2015 v 19:04 | Karma: 43,48 | Přečteno: 2508x | Diskuse| Ostatní

Hana Macharáčková

Jak se boří mýty o uprchlících

Každým dnem přibývá v Evropě uprchlíků. A to zdaleka nejen z válkou zmítané Sýrie. Každým dnem současně přibývá problémů spojených s vyhrocenou imigrační situací, kterou už mnohé země nejsou schopny zvládat.

30.8.2015 v 18:54 | Karma: 35,91 | Přečteno: 1957x | Diskuse| Ostatní

Hana Macharáčková

Nahradí uprchlíci neschopné? Sebemrskačství údajně hnusného Česka pokračuje. (Úvod do praktické oikofobie, III. část)

Pomyslná hitparáda o to, kdo víc zesměšní či urazí svůj národ a své spoluobčany, nezná mezí. Dokonce to místy vypadá, že mnohým nestačí evidentní demagogické poznámky, ale gradují je do míry demagogie ad absurdum.

7.8.2015 v 18:10 | Karma: 41,50 | Přečteno: 2857x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Chceme osvobodit Haiti, říká šéf gangu. Je na seznamu nejhledanějších lidí FBI

30. dubna 2024  20:16

Stíhá jej haitská policie, je na seznamu deseti nejhledanějších lidí americké FBI a OSN na něj...

Hackeři nabourali web běloruské KGB. Zveřejnili udání a nabídky, i z Česka

30. dubna 2024  20:16

Hackeři sympatizující s opozicí proti autoritářskému režimu běloruského prezidenta Alexandra...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3791x
Jedna z mnoha. Jinak hlavně máma. 

 

 

Email: hana.machar@seznam.cz 

Seznam rubrik