Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Dagny

6. 10. 2011 17:28
Moc hezke Iris ...

a trefné ;) Hned mám hezčí večer :)

0 0
možnosti
PC

PZ Chichi

6. 10. 2011 14:17
...

A tak mi teda řekněte, jaký problém Moraváci mají.......kdykoliv tam přijedu, nutí mě pít :-) a to hodně ;-D ale jinak jsou zlatý!

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

23. 9. 2011 15:14
já tu válku Pražáci vs. zbytek země nechápu a ani nevidím

Nikdy jsem se nesetkal s tím, že by se na mě na Moravě někdo koukal skrz prsty za to, že jsem z Prahy a taky jsem se nesetkal s tí, že by se někdo z Prahy vytahoval na lidi Moravy (a já už vůbec ne). Lidi jako lidi.

No dobře, nějaké drobné rozdíly tu jsou, Moraváci, co jsem teda zažil, netrpí takovou tou obvyklou středočeskou přednasraností.

0 0
možnosti
SP

stop populismu

23. 9. 2011 11:21
mhm

Jakkoli nadávky na Prahu chápu, tak se mi zdá, že se v diskuzi docela často vyskytuje speciální druh přispivatele - žije ve městě mimo Prahu, má pravděpodobně kamarády, kteří odešli za prací do Prahy a dle JEHO POHLEDU se změnili, jsou nafoukaní, berou víc peněz. Co když to ale není pravda? Co když jenom projektuje svoje představy do oněch "Pražáků"? Jsem naplavenina z menšího moravského města a čím víc jsem delší dobu v Praze, tím víc cítím, že se někteří z mých známých (a  i širší rodina) ke mně chovají trošku jinak… cítím tam něco jako obavy, neumím to popsatkaždopádně, že cítím, že mě automaticky škatulkují do té krabičky "Pražák s autem a fůrou peněz" a není možné je nijak přesvědčit, že jsem se prostě nezměnil a už si předem staví nějakou hráz. Nejvíc to jde vidět na třídních srazech (třeba základka je peklo).

 

Od těch kritizujících "mimopražáků" to zase cítím jako omluvu před sebou samým, proč to sakra před těmi lety taky s tou Prahou nezkusili a teď na to sami v sobě nadávají.

0 0
možnosti
AA

šmajdal

22. 9. 2011 18:43
to znám

exspolužák se přestěhoval od nás z Moravy do Práglu a teď je z něj mega gangsta s nechutnou pražskou mluvou...jinak proti obyvatelům Prahy nic nemám, jen pražáci mi lezou na nervy když se chovaj arogantně jak cipové

1 0
možnosti
O

o.kostal

22. 9. 2011 18:03
lidi, vase problemy bych chtel mit ...

0 0
možnosti
ŽV

žíznivej velbloud

22. 9. 2011 17:13
A ja su

Středočech jak poleno ;-)

0 0
možnosti
MG

bitkar

22. 9. 2011 16:13
dalsi fama o casoprostoru

jeste jsem se parkrat setkal s tim, ze lidi zavidi, ze je v praze nejaka komunita, ze se vsichni muzou videt casto, jsou v jednom meste a proto blizko :) Ale nevidi uz to, ze cesta autem, ba i MHD je ke kamaradovi treba 30-50 minut a nemalo km. Asi tak jako u nich z mesta do mesta :)

Onehda jsem jel srkz jizni spojku (nebyla ucpana vubec) ke kamosovi z vychodu prahy uplne na zapad a trvalo to 45min. tam a 45 zpet. Za tu dobu ujedu autem pomerne slusnou vzdalenost mezi mesty. Treba pres pul "okresu".

0 0
možnosti
AV

Aleš Vodička

22. 9. 2011 16:54
Re: dalsi fama o casoprostoru

To me pobavilo, bydlim hned u Brna. Pracuji v Brne a do prace jezdim MHD hodinu, autem 45 minut. . . Zda se mi to normalni, mam kolegy, co vstavaji v 5, aby se na 8 usadili na svych mistech. . . .

A co se tyce casoprostoru, neni to spise tim, ze smerem do PHY by muselo jet daleko vice lidi za "tou svou osobou" nez naopak, kdy "ona osoba" jede za spoustou lidi tam, odkud pochazi?

1 0
možnosti
S

standysman

22. 9. 2011 14:11
časoprostor

je zajímavý úkaz. Když mi někdo říká, proč jsem u něj dlouho nebyl a kdy přijedu tak odpovím: Máš to ke mně stejně daleko a jsi kdykoliv vítán. ;-D

1 0
možnosti
MG

bitkar

22. 9. 2011 16:09
Re: časoprostor

je to pravda... naprosto pokriveny prostor :) taky mi rikaj, ze me dlouho nevideli a at zas prijedu,ale oni nikdy nedorazi a kdyz jo, tak to je premlouvani...

Jinak vyborne napsano, dlouhe tak akorat, hezky se to cetlo :) Moc se mi to libilo. diky.

zdravi naplavenina ze severu cech.

0 0
možnosti
S

suryp

22. 9. 2011 12:56
Ten prostor je zakriveny asi jenom v Praze

Ja jsem taky ze Straznice a taky jsem par let bydlel v Praze. Je fakt, ze tam za mnou nikdy nikdo neprijel. Kdyz jsme se pak se zenou prestehovali do Kralup nad Vltavou, tak tam uz za nami rodinka parkrat prijela (i kdyz museli pres Prahu projet). Zajimave. Ten casoprostor je zakriveny asi jenom v Praze a to jeste tak mazane, ze kdyz se Prahou jenom projizdi, tak je najednou eukleidovsky rovny.

1 0
možnosti