Jak je to s pravdou....aneb návod na štěstí.

Štěstí, neboli pocit pohody se dá docílit docela snadno, ale platí pro něj několik zásad.

Nejprve vypůjčený citát:

Muž říká Budhovi: "Ja chci štěstí." Budha mu odpověděl: Nejdřív odstraň "JÁ", to je ego. Potom odstraň "CHCI", to je touha. A teď, všechno co ti zůstalo je "ŠTĚSTÍ"

Co se EGA týče, je to vše, co nás nutí srovnávat se s okolím. Jak se kdo obléká, čím si vozí zadek, jak bydlí, jaké má kdo vlastnosti a potřeby. Kdo už se nesrovnává, má 49% EGA odblokovaného. Dalších 49% tvoří ulpívání a závislosti. Ulpívání....v tomto domě jsem prožil "celý" život, nemohu se přeci odstěhovat....a podobně. Závislost je třeba na lidech, rodině atd.

CHTĚNÍ.....je celkem jasný pocit a pojem. Jenže pokud neprojevíme vděk za to, co už máme (a je toho víc, než má většina lidí na planetě), pak vlastně projevujeme nespokojenost a ta se nám bude vracet místo vysněného. Svá přání můžeme napsat v úplňkový den na papír...obvykle 7 a dále se jimi nezabývat.

Pak už se můžeme (?)  těšit na pocit ŠŤĚSTÍ.

Ten se však dostaví až s prožitkem klidu, který si musíme zasloužit praktikovám oněch zásad. Zde jsou:

PRAVDA....LÁSKA....POKORA / VDĚČNOST....TRPĚLIVOST....NEULPÍVÁNÍ

Vlastně by stačily první dvě, ostatní se dostaví časem samy.

Zde je nutné si uvědomit, zda chceme aby se ostatní k nám chovali s falší a bezcitně....bez lásky. O nutnosti konání s láskou jsem psal před-před minule a žel si článek našlo nejméně čtenářů. Asi ji nepotřebujeme (?)

Pak se vysněného štěstí NIKDY nedočkáte. Tedy ne v tomto životě...abych byl přesný.

Mám ještě nouzové řešení: rozhodněme se "Být šťastnými"....JEN TAK !!!

Ono to vlastně ani jinak nefunguje. Bude nemajetný šťastný s výhrou v loterii? Na jak dlouho? Než se uchlastá, nebo jej oberou "zdatnější" jedinci? Jsou šťastní miliardáři? Na majetku to nestojí.

Ještě se hodí jedna vlastnost...být pozorovatelem a vše sledovat nezaujatě a jaksi z povzdálí. Jako by v naší kůži byl někdo jiný. Dělat si starosti totiž ničemu neprospěje a "ono to vždy nějak dopadne"...obvykle ne hůře, než si umíme představit. A hlavně si tu představu zhmotňujeme a přivoláváme.

Přivolejme si tedy do života štěstí, fajn lidi a situace. Zadarmo to nebude. Nejdříve je MUSÍME sami vyslat do světa, aby se nám vrátily znásobené.

TAK TO JE

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Machala | neděle 19.1.2014 19:19 | karma článku: 8,23 | přečteno: 305x
  • Další články autora

Petr Machala

Máme se bát války?

24.8.2015 v 19:53 | Karma: 18,40

Petr Machala

Kam se vytratil obchod?

7.3.2015 v 19:19 | Karma: 12,98

Petr Machala

Všem! Všem! Všem! Bude válka!

21.2.2015 v 20:51 | Karma: 30,48

Petr Machala

Už máš vybráno? Prachy, nebo Boha?

22.10.2014 v 22:22 | Karma: 15,31