Otevřený dopis České televizi

Situace na naší mediální scéně mě nenechává klidným, a proto jsem se rozhodl napsat otevřený dopis České televizi.

Vážená Česká televize,

obracím se na Vás s námětem na nový televizní seriál. Po úspěšných a divácky oblíbených projektech, jako jsou Okresní přebor, Čtvrtá hvězda, Kosmo a Most!, se nabízí natočit další kousek s názvem "SPD!".

Děj by byl zasazen do oblasti komerčního nacionalismu, diagnostiky lehčích či těžších duševních onemocnění a zkrátka pitom(i)osti. Pevně věřím, že takový materiál má velký potenciál zapsat se zlatým písmem do historie české kinematografie. Ostatně jeden z nejpopulárnějších tuzemských filmů je zasazen do prostředí obecné školy. Tak proč bychom nemohli mít tvorbu, která by mapovala vysokou školu života?

Jednotlivé díly navrhuji následovně:

1. Tokijská večerka
2. Cestovka pro plyšáky
3. Fakturuj sám sobě
4. 39 horečka
5. Do plynu
6. Bruska
7. Mikrovlnný ko-koten
8. Přes to vlak nejede
9. Pojď ven
10. Pan bilion

Pan bilion v akci

Hudbu k seriálu může připravit slavík Ortel a Olivie Žižková, aby to mělo ten správný říz.

Uvědomuji si, že se vzhledem k Vaší roli veřejnoprávního média jedná o velmi choulostivé téma. Ale pokud se podíváme na poplatný výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, někdy také přezdívaný jako "mediální", za SPD v něm zasedají poslanci Míla Rozner a Lubomír Španěl.

V případě Míly nečekám, že by proti seriálu aktivně vystoupil. Veřejně promluvil v podstatě třikrát. Dvakrát se zesměšnil (odbyraryrorakratizovával a zabrušoval) a jednou z toho bylo trestní stíhání za "pseudokoncentrák". Míla tedy dobře ví, že má mlčet a radši do ničeho nezabrušovat.

Ohledně Luboše věřím, že také nevznikne problém a pan poslanec si na televizní obrazovce rád připomene svá mladá léta strávená na vysoké škole života a kdy jako čerstvý absolvent pracoval ve "faclubu" Tomia Okamury.

VŠ života

Vzhledem ke svým zkušenostem nabízím pomoc s přípravou scénáře. Mám totiž dostatečnou průpravu v psaní "pomluvných a zcela lživě zmanipulovaných elaborátů", jak říká pan Okamura na videu níže.

Onen "pomluvný a zcela lživě zmanipulovaný elaborát" naleznete zde. Jako referenci mohu dále připojit dopis adresovaný panu poslanci Roznerovi.

S mým honorářem si nelamte hlavu. Vše je již předjednáno se Sorosem, Bakalou, ilumináty, židozednáři a s Kalouskem.

S navrženým konceptem bude jistě souhlasit i sám pan Okamura. Napsal bych mu o svém nápadu na facebook, ale dostal jsem od něj preventivně BAN.

Věřím, že Vás námět zaujal a co si o něm myslíte? Napište mi do komentářů. 

 

S pomluvným a zcela lživě zmanipulovaným pozdravem

 (Jakýsi) Roman Máca

PS. Pro roli Jaromíra Baldy navrhuji následující herecké obsazení:

Balda

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Máca | pondělí 4.2.2019 12:35 | karma článku: 41,57 | přečteno: 15475x