Oportunismus mladého komunisty?

Nedávno mě zaujal článek od člena KSČM Petra Cvalína, který nese titul Židé v Evropě jsou v ohrožení. Autor v něm vyjadřuje znepokojení, že se neziskové organizace a politici nezajímají o osud evropských židů.

Ti trpí narůstajícími útoky v důsledku islamizace Evropy, zatímco obě složky vítající uprchlíky mají plná ústa humanismu, uvádí autor. Proto se tedy podíváme na to, jak vypadá ochrana židovského etnika v koncepci tohoto mladého politika.

Způsob je to vskutku svérázný. 12. prosince 2015 se Petr Cvalín objevuje na demonstraci po boku zřejmě nejznámějšího českého antisemity Adama Bartoše, jak uvádí portál Echo24 ve svém článku Kdo přijde podpořit Zemana? Antisemita, komunista, nácek...

Tedy opravdu originální řešení. Oproti politikům a neziskovkám, která mají plná ústa humanismu, Petr Cvalín chrání židovské etnikum tak, že se postaví vedle známého antisemity, který je policií obviněn kvůli antisemitským výrokům (lidovky.cz).

Jak si přebrat činy Petra Cvalína, který chce na jednu stranu židy chránit a současně se nezdráhá vystupovat s Adamem Bartošem? Demagogie? Pokrytectví? Dle mého názoru je oportunismus nejvhodnějším termínem.

Oportunismus (z lat. opportunus, příznivý, popř. anglického opportunity, příležitost) je způsob jednání a rozhodování, které se neřídí vlastními zásadami, nýbrž se přizpůsobuje vnějším okolnostem, příležitostem a výhodám z toho kterého rozhodnutí.

Ano, pane Cvalíne! Spoluprací s Adamem Bartošem evropské židy jistě zachráníte!

Na každý pád mi jméno Petr Cvalín není neznámé. Jedná se o redaktora proruského konspiračního a dezinformačního portálu aeronet.cz (o tomto portálu více v článku Jak "informují" tzv. proruské weby?). Již dříve jsem rozporoval jeden z jeho článků, který bych v tomto případě označil za lživý a demagogický. Ten byl věnován válečnému konfliktu na východní Ukrajině, konkrétně událostem ve městě Sloviansk, které jsem v létě 2015 navštívil. Mou oponenturu naleznete v článku Proruská propaganda aneb pokles až na morální dno?

 

Vážení čtenáři, dovolte mi na závěr upozornit na můj předchozí článek Kampaň proti islámu a migraci vedená migrantem žijícím mezi muslimy. Jeho obsah vzbudil značný ohlas a díky němu na světlo vyplouvají další velmi zajímavé okolnosti, o které jsem článek aktualizoval.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Máca | čtvrtek 18.2.2016 9:34 | karma článku: 28,28 | přečteno: 1591x