Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, v pořádku, je vidět, že Sověti i vývoz jejich chápání vlády lidu zde měli i po r. 1968 mohutnou, téměř většinovou podporu. Je to možná větší šok, než srpnová okupace, ale fakta je nutné respektovat a vycházet z nich. Pokud chce a musí naše zahraniční politika být v souladu zde s prezentovanými názory, tak zkrátka se musí orientovat na Moskvu. Pokud tak nečiní, budeme v budoucnu čelit ještě větším průšvihům. Zahraniční politika musí být pokračováním vnitřní politiky, musí respektovat preference občanů. A ne vyhrávat volby podvody. Viz Sládek a Kubiceho zpráva. To se dlouhodobě nevyplácí.

Vážně zde chcete zavádět něco na způsob španělské či chilské diktatury? Není lepší počkat, až po skoku do východních vod zase a opět nastane vystřízlivění.

Jak to byl napsáno pěkně v úvodníku v r. 1946: S Východem jdeme, protože je socialistický, se Západem půjdeme, pokud bude socialistický.

1 24
možnosti
Foto

takhle brzy po ránu se pít nemá

14 0
možnosti
Foto

Za mých mladých let se kolaboranti alespoň styděli.

6 0
možnosti
Foto

Za mých mladých byli mnozí z nich,,jenom" u moci, jiní jsou stále. Dříve i VČETNĚ TĚCH, KTEŘÍ KOLABOROVALI I ZA VÁLKY. Doba se stále mění, lidé však zůstávají v jádru stejní a mnohá jablka nepadají daleko od stromu, ovšem i ta červavá, která se nabízí za nejlepší sortu i dnes:-/

0 0
možnosti
Foto

To si sdělujte přívržencům přítomnosti US Army na našem území. A vzhledem k tomu, že Amíci jsou spojenci Němců, tak jako byste sem chtěl německý Bundeswehr.

0 3
možnosti
ON

Pro mě je největší šok s jakou drzostí si můžete klidně psát takové lži. Někdy si říkám že demokracie je nejlepší věc, ale někdy by se Pinochet mohl hodit, protože s vámi se diskutovat opravdu nedá a číst takové neskutečné lži chce silný žaludek.

17 0
možnosti
Foto

Lži? Pouze vycházím z faktů, které zde sepsal pan blogger.

0 9
možnosti
ON

O32n20d86ř43e70j 61N57ý32č

22. 8. 2017 10:14

Vy mlčte o faktech. Napsat že sověti po 68 měli mohutnou podporu je to snad ani nejde napsat slušně co. Každý kdo projevil jakýkoliv nesouhlas tak letěl z práce a celá rodina měla problémy. S východem jdete vy protože jste to taky nejde napsat slušně.

16 0
možnosti
Foto

No právě že jenom díky tomu, že sověti zde měli mohutnou podporu mlčící většiny (Nixon, ten také tvrdil něco takového o intervenci ve Vietnamu), tak mohlo docházet k tomu, že kdo projevil jakýkoliv nesouhlas, tak letěl z práce.

Přišli na šachtu esenbací a zatkli jednoho havíře za tuším hanobení sovětské vlajky. Šla kvůli tomu celá šachta do stávky? A naopak když nabízeli za nesení sovětské vlajky v průvodu pět set korun, našli se takoví, kteří na to přistoupili. A ostatní šli v tom průvodu vedle nich. Samozřejmě, že je nutné vzít do úvahy i to, že se valná většina z nich z průvodu postupně vytratila. I jeden můj spolužák, který se pak asi jako politicky prověřený "živil" na vojně výrobou záznamů vysílání Svobodné Evropay.

Toto jsou mně tehdy známá fakta o projevených preferencích populace.

A z toho je nutné vyvodit nějaké závěry.

0 2
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10879x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik